Anonimen -> RE: Okraski iz slanega testa (30.11.2007 13:09:48)
|
z modelčki za piškote naprimer. Razvaljaš testo odtisneš modelčke in daš sušit, posušene pa potem poljubno pobarvate ali z barvami ali pa z jedilnimi barvili oz. aromami (vanilija-rumena, meta-zelena, jagoda-rdeča,...) ali pa z modelčki izrežete figure in še na mokre dodajate pike, krogce, kačice iz preostanka testa. Predlani sem iz testa delala angelčke: iz tršega papirja sem izrrezala krogce in jih zvila v stožce. Ti stožci so služili kot podlaga za angelčkovo oblekico iz testa. Na vrhu stožca sem dala kroglico iz testa, laske pa sem naredila tako, da sem testo naribala in naribančke pritrdila na kroglico. Za roke sem izrezala 2 podolgovata trikotnička in jih pritrdila na oblekico kot rokave. Rokici sta dve mali kroglici pritrjeni poleg rokava. Dodala sem še krila. V glavico sem zapičila kaveljčke iz žice - na eni strani narediš zanko za nitko da lahko angelčka obeseiš, na drugi strani, torej na tisti strani kjer zapičiš v glavico, pa moraš narediti en mali zavihek zato, da se žica ne izmuzne ven ko je testo suho. Ko je pa suho (cca. 1 - 2 dni na 30-50 stopinj v pečici) pa sem jih pobarvala.
|
|
|
|