kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


solatja -> kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (3.12.2007 22:53:41)

evo, ravnokar sem izbrala recepte za letošnje decembrske kekse in v vseh je treba noter dat arancine oz. citronat. že lani, ko sem pekla, sem mela težave to dobit (no ja, pretegnila se ravno nisem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), zato sem dala namesto tega kar mešano kandirano sadje, ki so ga imeli v Intersparu. zanima me, ali bi lahko vsaj del tega kandiranega sadja nadomestila z žele bonboni? mogoče neumno vprašanje, ampak meni žele bonboni tako pašejo npt. tudi v tisto "salamo", ker mi suho sadje in kandirano ni všeč. a se sploh da nadomestit s čim?

pa ne se preveč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (3.12.2007 22:57:22)

Men žele bomboni nekako ne potegnejo. Pomoje se stopijo, ko pečeš kekse. Poiskusi s čokolado. Sam matr- tud ta se stopi. Kaj zdaj?

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




solatja -> RE: kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (3.12.2007 23:06:56)

ne, čokolade ne pride v poštev, je je že tako v vseh receptih polno.

vidim, aspirinčica, da si se res zadržala pri količini smeha. res hvala.










[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




solatja -> RE: kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (3.12.2007 23:12:38)

pa še eno vprašanje: kje kupim kardamon in koriander? mislim, da se oba nahajata v mešanici za medenjake, ampak jaz bi imela vsakega posebej, če se da. 




Enolla -> RE: kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (4.12.2007 9:08:02)

Jaz bi poskusila z žele bomboni če se ti luštajo - itak, da je v kuhinji potrebno veliko eksperimentiranja. Sicer pa bi mogoče zaradi okusa nadomestila z limoninim oz. pomarančnim sladkorjem (v tistih 10g vrečkah). Začimbe pa dobiš vsako posebej - tam kjer so začimbe v kozarčkih. Mislim,da jih ima celo Droga Kolinska od linije Maestro ampak nisem 100% ali  Kotany. 




solatja -> RE: kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (4.12.2007 9:39:36)

hvala, Enolla. bom poskusila z bonboni. sem že lani iskala vsakega posebej, pa jih nisem našla. bom šla spet v lov. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




luka jan -> RE: kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (4.12.2007 21:26:40)

Včeraj sem ravno v Lidlu vidla da imajo to kar iščeš. Če ti ni predaleč pojdi iskat.
Pa fajn speci in dober tek ti želim.




Enolla -> RE: kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (7.12.2007 13:04:56)

Solatka, včeraj sem zasledila v reklami od Hoferja, da imajo arancine. Poglej če imaš kakšen Hofer v bližini.




solatja -> RE: kaj namesto kandiranega sadja v kekse? (7.12.2007 14:00:02)

torej, keksi so pečeni in so zelo dobri, ampak enostavno nisem upala noter dat žele bonbonov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] je bilo preveč dela, da bi tvegala. arancine sem dobila v tušu (firme Schwatzau al kako se reče), cintronata pa sploh nisem noter dajala. na žalost sem prepozno videla te vaše predloge za Hofer, ker sem že prej vse nakupila.

šla sem pa tukaj v eno trgovino, kjer imajo tudi slaščičarno n ko sem spraševala trgovko, če to imajo, mi je povedala, da imajo baje v Tušu več različnih vrst kandiranega sadja (za v piškote je rekla) in da si lahko sam natehtaš. in ko pridem v Tuš, vidim, da je ona govorila o SUHEM sadju... a si lahko prodajalka, ki dela tudi v slaščičarni privošči, da ne ve, kaj je to kandirano sadje? da zameša kandirano in suho sadje? mi je res zeloo čudno.




Stran: [1]