Zmedena (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


Nitttka -> Zmedena (10.12.2007 14:36:42)

Bolj kot berem, manj vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Tiste, ki boste rodile decembra, januarja, februarja... Ali boste vse imele zimski kombinezon oz. zimsko vrečo za odhod iz porodnišnice. Sama sem mislila, da bo dovolj, če za tistih par minutk iz porodnišnice do avta otroka zavijem v dekico, sedaj pa res ne vem ali je to dovolj ali potrebujem kombinezon plus dekico. Drugače sem mu nameravala obleči pleničko, bodi z dolgimi rokavi, mako majčko, žabice, plišast kompletek (hlačke in majčka), bombažno kapico, volneno kapico in rokavičke. Pol ga pa dat v lupinico in zavit z dekico, čez glavo pa pleničko.
A mi lahko tiste z izkušnjami poveste ali je to dovolj ali ne.
Sploh pa mi ni jasno, kako je potem otrok oblečen v avtu v primeru, da mu oblečem kombinezon. Do doma imamo cca. 45 minut in v avtu bo toplo, torej mu moram v avtu kombinezon sleči in bo to samo mučenje otroka... oblačenje, slačenje kombinezona za 5 minut? Dekico bi enostavno odgrnila in bi bil problem rešen.
Joj res sem zmedena. Se opravičujem samo je to moja prva nosečnost, pa še nobene druge nosečke nimam v bližini, ki bi mi lahko kaj svetovala, tako da bom res vsakega nasveta vesela.
Hvala vam




Anonimen -> RE: Zmedena (10.12.2007 14:38:55)

Dojenčki so občutljivi.. Jaz bi na tvojem mestu oblekla kombinezon, mu dala kapico.... V avtu pa pač ne bi toliko ogrevala, ampak da bi blo pač na nivoju, toliko, da ne bo prevroče... 




ajdaN -> RE: Zmedena (10.12.2007 14:40:16)

Dekica se meni res zdi nekam malo. Kombinezon pa preveč za celo vožnjo.

Imam doma januarčka in smo ta problem rešili z zimsko vrečo za lupinico! Ni boljšega! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je spodaj normalno napravljen, mogoče še kakšno tanjšo jopčko čez, potem ga pa komplet zapreš v vrečo pa je.

Jaz jo zdaj uporabljam že pri drugi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] in je definitivno vredna denarja.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.12.2007 14:41:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Naja30 -> RE: Zmedena (10.12.2007 15:35:29)

Se strinjam z zimsko vrečo.




Ines. -> RE: Zmedena (10.12.2007 15:54:28)

Ja, pajacek ali zimsko vrečo. Zdejle jest moje 4 mesece stare pikice tut za sekundico ne bi ven nesla, tako samo zavito v dekico. Pa ji že mal dela "termostat", tvoj novorojenček se pa lahko hitro podladi. V avtu pa ne kurite preveč. Bolje, da ste v avtu vsi toplo oblečeni.




viv_ -> RE: Zmedena (17.12.2007 19:31:59)

Jaz sem imela 2 zimski punčari in smo šli iz porodnišnice domov v mrazu.

Oblečeni sem imela takole:
- plenica
- body z dolgimi rokavi
- navadne žabice do pasu
- plišast kompletek jopica + hlačke s stopalci
- copatki
- bombažna kapica
- volnena kapica

Potem smo jih pa dali v lupinico, pa fejst zadekali, s flisasto dekico, pa čez lupinico še pleničko.
Od porodnišnice do doma imamo pa 3 min z avtom.

Sem jih pa obe dajala pozimi tudi vedno čez dan spat ven, za ta glavni dnevni spanec: takrat sta imeli čez prej napisano še enega flisastega pajaca, takega mehkega, da nista bili kot v oklepu, pa dekico in v zimski vreči.

Pa nobena ni bila nikoli prehlajena.




koala -> RE: Zmedena (17.12.2007 20:56:53)

Moj bo januarski, pa ga bom oblekal v kobinizonček, je pa res, da do doma nimamo daleč in da se v avtu pač ne bo ful zakurilo.




Stran: [1]