čisto nič več ne razumem (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?



Sporočilo


ksenjak -> čisto nič več ne razumem (6.1.2005 9:12:42)

Sem šla včeraj v Babycenter gledat za posteljico z vsemi dodatki. Vse mi je jasno, kar se tiče same posteljice in jogija, vendar pa se pri posteljnini vse konča.
Sem gledala izbiro posteljnine in mi ni jasno, saj je nekje zraven tudi kovtrček in povštrček (vsaj tako mi je prodajalka rekla, ko je govorila o cenah), nekje ni, nisem si pa upala paketov odpirat. Zanima me, ali se da kupiti kovtrček in povštrček skupaj s posteljnino ali ne oz. kaj se najbolj splača?

Lp, Ksenja:metulj:




viv_ -> čisto nič več ne razumem (6.1.2005 10:50:03)

Pozdravljena!

Povšterčka kar nekaj časa ne boš rabila, zato se z njim ne obremenjuj, koutrček pa najbolje da kupiš posebej, recimo v Odeji v Šk. loki ali pa kje... saj so mere standardne, tako da ne moreš zgrešit.

Pri posteljnini običajno dobiš preobleko za koutrček in pouštrček. Tudi rjuhice je potrebno običajno kupiti posebej. Pri nekaterih posteljninah je pa zaven še baldahin in tista pena za okrog (veterček ali kako se reče).

LP in veselo nakupovanje!




lan -> čisto nič več ne razumem (6.1.2005 13:22:42)

Mi ne povštrčka ne koutrčka nismo rabili.Pokrit je bil z otroško dekico.




ksenjak -> čisto nič več ne razumem (6.1.2005 14:09:14)

Jaz po svoje isto razmišljam, da bi mogoče namesto kovtrčka kar odejico uporabila (bo spomladanski). Ni slaba ideja.

Je pa res, da kar se povštrčka tiče, sploh nisem razmišljala, da ga v resnici nekaj časa sploh še ne potrebuje.

Hvala punce za odgovor, bom šla lahko mirne volje danes v nakup.

Lp, Ksenja:metulj:




lin -> čisto nič več ne razumem (7.1.2005 14:05:34)

Pozdravljena!
Možno je kupiti komplete z kovterčkom in povštrom ali pa samo posteljnino!
Mi smo kupili en cel komplet(posteljnina,kovter,povšter)+ščitnik za okoli posteljce,pol pa ostale samo posteljnino!




Anja167 -> čisto nič več ne razumem (7.1.2005 21:04:09)

Mi imamo na posteljici dva ščitnika (en je za polovico posteljice, npr. zgornjo, potem se ti pa lahko zgodi, da tamali nogice vtakne v luknjo, če je velika vrtavka, pa je dobro zavarovati še spodnjo polovico). V Odeji v Škofji Loki znaš dobiti komplet posteljnino tudi bolj poceni (če je kje kaka nevidna napaka), sicer pa smo mi kupovali vse posebej. Ščitniki v raznih lepih kompletkih so namreč v našem primeru predebeli, da bi se jih dalo z obeh strani zatakniti med jogi in okvir posteljice. Tisto o uporabi tople in mehke odejice je boljša varianta kot težek kovtrček, vsaj pri novorojenčku. Sicer pa so fajn tudi razni puhasti kovtrčki (baje jih tudi imajo v Odeji, če boš rodila v Ljubljani, boš pa videla, kaj mislim). Povštrčka res ne rabiš eno leto (no ja, mi ga imamo zatlačenega za ščitnik - vmes med ščitnikom in okvirjem - , ker se tamali poriva v zgornji rob postelje). Priporočam pa posteljico, pri kateri se da ena stranica čisto spustiti pod posteljico, ker lahko tako posteljico priklopiš k svoji postelji (zelo praktično, da ti ponoči, če dojiš, ni treba vstajati, pa tamali vseeno spi v svoji postelji). Imajo v Baby centru v Ljubljani in sploh ni toliko dražja od drugih. LP.




Stran: [1]