Sluznat čep (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Po porodu



Sporočilo


Anonimen -> Sluznat čep (7.1.2005 19:39:20)

Hojla, babike!

Danes ob 16. uri se mi je menda odluščil sluznat čep, ki varuje maternični vrat. Vsaj mislim, da je bilo tako. Čisto majhna kepica sluzi, roza barve. A je to to? O popadkih ni ne duha ne sluha. Sem 16 dni pred rokom. Kakšne izkušnje imate s tem? Se je kateri ta čep odluščil in ga je opazila? Povejte mi, kako se je potem pri vas nadaljevalo, prosim.

Bye,

Blacky s :duda:




mehurčica -> Sluznat čep (7.1.2005 19:44:51)

Meni se je čep odluščil skupaj z odtekom vode. Sem na hlačkah opazila dva rdeče-roza fleka. In sicer 13 dni do porodnega termina. Čez 1 uro je bil malecki že zunaj-sicer s CR brez popadkov.

Lahko traja traja še kar nekaj časa, preden bo šlo zares. Zelo različno je pri vsaki.

Lp:miska:




Anonimen -> Sluznat čep (7.1.2005 21:07:22)

Upaj, da je to to in da se bo počasi začelo. Pri meni se je 5 dni po roku začelo dogajati tako, da se mi je ulila belkasto roza tekočina ali sluz ali nekaj takega (ne vem, če je bil to tudi čep, bilo je tudi nekaj plodovnice), potem pa dva ni bilo nič. Menda lahko še dolgo traja, po tem, ko se ti odlušči čep.




thumbelina -> Sluznat čep (7.1.2005 22:24:12)

MOj čep je bil blazno obilen, vsega skup sigurno za eno veliko pest sluzi ali pa še več. Tudi v knjigah pravijo da naj bi bilo te sluzi kar precej. sicer pa se posvetuj z gin. Aja pa meni se je odluščil 14 dni preden sem rodila.




Anonimen -> Sluznat čep (8.1.2005 8:14:10)

Pri meni ni bilo nobenega čepa, se je pa sluz izločala v majhnih količinah najmanj dva tedna pred iztekom plodovnice. Sluz je bila prozorna in želatinasta. Ponoči sem nekajkrat čutila lažne popadke, enkrat tudi tri izredno močne. Plodovnica se mi je ulila nenadoma in to dvakrat zapored v veliki količini - hlače sem imela mokre vse do gležnjev.
Tako, da... hiter in neboleč porod :-).




Stran: [1]