|
Natyy -> RE: Bomo zmogle? Bomo, ja!!! (27.2.2008 6:24:48)
|
Povejte mi, kaj še lahko razen špaget in pizze brez mesa jem na OH DAN? IZVIRNO SPOROČILO: Peteršilj Jedilnik je lahko tudi na OH dan kar precej raznolik. Ni ti potrebno posegat samo po špagetih in zelenjavni pizzi. Sama sem pripravila nekaj jedi iz knjige in naj povem, da so mi bile okusne. NPR: Sestavine: 1. 20dag ponozrnate moje 1,5 dcl mlačne vode začimbe po okusu (česen, petršilj ...) 1 žlička olivnega olja za testo Zmešaj moko in sol, dodaj vodo, olje in začimbe. Testo mora biti gladko in mehko. Poškropi ga z vodi in pusti stati 1/2 ure. Razdeli testo na 6 delov. Vsak del natanko razvaljaj, speci v ponvi ali na žaru (meni so se zdeli malo premalo pečeni, zato sem jih spekla v pečici) Jej tople. Namažeš jih lahko s kečapom ali paradižnikovo omako. Sama sem si zraven naredila čebulne oborčke, zeleno papriko in en paradižnik (prepraženo). Bilo je okusno ...... 2. 8 dag pire 2 pesti poljubnih gob strok česna, žlička olja, žlička kisa, žlička nasekljanega petršilja Piro skuhaj, jo odcedi, prepraži na vročem olju narezane gobe, dodaj zažimbe malo vode. gobe dodaj k piri in jed potresi s petršiljem. 3. 40dag mehke moke vsaj 3 dcl mineralne vode 1 zavitek pecilnega 1 kavna žlička soli 1 žlička olja Moka pecilni ter sol skupaj zmešaj. Počasi dodaj mineralno. Vmesi v mehko maso (da se testo še lepi na roko). V naoljen pekač z vlažno roko raztegni testo. Peci v 220 dokler ne poromeni. Zapečeno testo poškropi z mlačno vodo in pokrij s kuhinjsko krpo, počakaj da se malo ohladi. Pogača se trga. poje se jo polovico - drugo polovico pa da v zmrzovalnik za drugič. Upam, da sem ste vse, ki težo zgubljate po ločevalni dobile idejo za OH dan. Še nekaj olje je pri meni vedno olivno.
|
|
|
|