PEŠTANJE HRANE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


mtd -> PEŠTANJE HRANE (13.1.2005 12:28:27)

OJ
DO KDAJ STE VAŠIM MALECKIM MIKSALE HRANO S PALIČNIM ALI MULTIPRAKTIKOM ON OD KDAJ DALJE LE Z VILICO, KDAJ NAJ BI ZAČEL ŽVEČIT? ALI POL NAREŽETE Z NOŽEM?
NIMAM POJMA:ups:
PA ŠE, ALI JIM DATE "SKORJO KRUHA" DA SI KAO BRUSIJO DLESNI, NAŠEMU SMO DALI ZA PROBO, PA JE TAKOJ S SLINO VSE RAZMOČU, DA JE BILO VSE SPACANO IN V USTIH CMOOK.
HVALA IN LP




dory -> PEŠTANJE HRANE (13.1.2005 12:32:31)

Nasemu se pri skoraj 9mesecih ne da kej prevec zvecit...razen palacink..ostalo moram delat s palicnim in to ful,ce ne sploh ne je :(:zmeden:




NinaŠ -> PEŠTANJE HRANE (13.1.2005 12:35:28)

Anžetu sem hrano mixala do slabih 9 mesecev, zdaj mu jo le narežem na majhne koščke ali mal speštam z vilico. Z vilico pa bolj malokrat jeva, ker je bolj nemirna rit in me je strah nenadnega giba medtem, ko mu hrano nesem v usta.
Skorjo kruha pa dobi zelo redko, ker jo tud ful hit poje in poj hoče šeee, jaz pa mu med obroki raje dam sadje, ki ga če je čist sit (od kruha) noče jesti. Kruh pa itak jeva zjutraj za zajtrk (tud skorjo)...
LP




ajf -> PEŠTANJE HRANE (13.1.2005 12:49:54)

točno kdaj ne vem, vem samo da od takrat ko ji zmiksano na drobno ni bilo več všeč (ima 10 in pol m in 7 zob); zrežem z nožem ali z vilico; prej sem ji sadje miksala s paličnim, zdaj ji dam kos banane ali jabolke kar v roko (seveda opazujem, da se ji kaj ne zaleti)
"skorjo kruha" prakticiramo že dolgooooooo, zdaj je že spretna




nejcko -> PEŠTANJE HRANE (13.1.2005 18:30:43)

Jaz sem mojima obema vedno le z vilico peštala, pa ni bilo nikoli nobenega problema. Še ko mali ni imel nič zob (pri hčerki je zdaj enako), so vsi mislili, da jih ima, ker je znal tako dobro žvečiti z dlesnimi.




Natasa-6 -> PEŠTANJE HRANE (16.1.2005 17:28:57)

Tudi jaz moji nisem nikoli miksala, ampak zmučkala z vilicami, zdaj, pri 10 mesecih pa že sama je, npr. košček mesa, krompirja,... dam ji v roko, pa je.
Moja prijateljica je vedno miksala, pa ima težave pri navajanju na trdo hrano. Meni se je zdelo bolje, da že od začetka (od 6.meseca) okusi, da mleko teče, ostala hrana pa je v koščkih.




Stran: [1]