Kredit, leasing,...? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Rubin. -> Kredit, leasing,...? (4.1.2008 16:27:46)

Moja mama bi rabila 17.000€ za nakup nepremičnine, ima pokojnine nekje 500€ in je stara 65 let. Kredita glede na to pokojnino ne dobi. Mi lahko svetujete ali v Sloveniji oz. v tujini lahko dobi kredit oz. leasing, ki ni vezan na 1/3 pokojnine.
Prosim  za pomoč tiste, ki imate s tem izkušnje oz. delate na banki ali kakšni drugi ustanovi, ki se ukvarja z bančnimi posli.
Prosila bi za konkretne podatke oz. banke, na katere se lahko obrne.
Stvar je kar nujna, ker mora v roku 7 dni odgovoriti, na ponudbo.

Lahko tudi na z.s.

Hvala, hvala, hvala.




Strawberrie Cherrie -> RE: Kredit, leasing,...? (4.1.2008 16:34:48)

dvomim, da bi šlo to brez poroka in hipoteke na tako vsoto ob takem prihodku in na takšno starost.


daj se pozanimaj pri sparkasse, znajo bit precej fleksiblini. sploh pa pri hipoteki ne komplicirajo tako zelo. je pa res, da bi se jaz prvo kot prvo vprašala, ali je mama zmožna to odplačevati. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pri 500€ pokojnine dat za kredit 200€ mesečno, ni mačji kašelj.




Rubin. -> RE: Kredit, leasing,...? (4.1.2008 16:50:37)

Odplačevati bi ji jaz pomagala.




Strawberrie Cherrie -> RE: Kredit, leasing,...? (4.1.2008 16:53:53)

zakaj potem ti ne vzameš kredit in ti mama pomaga odplačevati? ker dvomim, da njih na banki briga, kdo in kaj bo to 'pomagal' odplačevati. oni si hočejo zagotoviti svoj obrok in odplačilo kredita in to lahko naredijo samo na podlagi prihodkov. saj pravim, vse se da zmenit. ampak pomojem pri 65letih res težko dajo kredit za obdobje 15let(oz. kakordolgo ga pač želi odplačevati)?

ali pa če ona vzame kredit, kolikor pač jih 'dovolijo' glede na prihodke in leta, ti pa preostanek?




Rubin. -> RE: Kredit, leasing,...? (4.1.2008 17:18:10)

Sej bi ga, če bi ga lahko, pa ga ne morem.Vrjamem, da jim je na banki vseeno, kako boš odplačeval kredit, da bi ji jaz pomagala, sem odgovorila tebi, ker te je zanimalo, kako ga bo odplačevala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Kaj pa to, je komu poznano: link.




Strawberrie Cherrie -> RE: Kredit, leasing,...? (4.1.2008 17:19:35)

Ja, sej vem, verjamem, da je težko.

Sicer je ena kolegica dobila v eni posojilnici v Au kredit na hipoteko na 12let se mi zdi za 20.000€, je študentka, dela preko ŠSja. Ti bom jutri dala naslov, danes ne morem do nje, telefonske pa nimam.




Rubin. -> RE: Kredit, leasing,...? (4.1.2008 19:05:52)

Sej še lahko katera druga tudi odg., ne samo SC [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Mešamdrek -> RE: Kredit, leasing,...? (5.1.2008 7:39:54)

Kolikor je meni znano na tako majhno pokojnino brez hipoteke ne bo šlo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Zakaj pa ti ne vzameš kredita,ker se lahko zmenite,da obroke pa njej trgajo?




karamela -> RE: Kredit, leasing,...? (5.1.2008 9:14:20)

Probaj,  tudi na SKB so prilagodljivi.

Svetujem pa ti sledeče.  krediti se obravnavajo osebno, individualno.  Tako, da si vzemita  z mamo en dan čas in pojdita od banke do banke, da vaju obravnavajo individualno. Ko sem jaz zahtevala oz. povpraševala po posojilih po telefonu, so v vseh večjih bankah rekli, da ni možen. Ko pa prideš v poslovalnico in si tam osebno je potem stvar dogovora in iskanje rešitev.

Pojdi ti mami za poroka oz. kredit lahko zavaruje s hipoteko na nepremičnino (tu so tudi na Sparkasse zelo prilagodljivi,  če le lahko ji pomagaj pri plačilu obrokov.





Anonimen -> RE: Kredit, leasing,...? (5.1.2008 16:28:25)

Koliko je pa vredna nepremičnina?

Po moje bi moral iti vsaj lizing skozi (finančno je sedaj primerljiv s kreditom), če že ne kredit zavarovan s hipoteko ali porokom.




Stran: [1]