Sami se pozanimajte -WTF? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


willma -> Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 14:28:39)

Saj skoraj ne moram verjet.

Je zdravstvo res tako nizko padlo? Ali sem samo jaz naenkrat padla iz lune?

Pokličem mojo G in povem kako je na stvari. (Sin ima norice, jaz pa sem noseča.) Mi sestra pove, da se bo pogovorila z G in me pokliče nazaj.
Ko me končno pokliče, mi sporoči, naj se sama v bolnici (infektološki oddelk) pozanimam, kako to poteka in če kaj potrebujem za pregled. WTF???
"Preverite kako poteka in če kaj potrebujete, če potrebujete napotnico, pa pokličite nazaj in nam sporočite."
Ok, si rečem, saj gre za mene in mojo pikico, mi ni težko, čeprav mi je čudno, da se za te stvari moram pozanimat jaz in da G nima teh informaciji, ker (HALO) saj nisem edina nosečka med njenimi pacientkami s takšnim primerom, ali pač???
No, z malo spretnega srfanja najdem tel. štev. in pokličem in kličem.....nihče se ne javi, vidim na netu jeziček delovni čas klik, seveda delajo do 14h, pogledam na uro...14. Jasno, nihče več ne dvigne telefona.

Sem nora, ker se mi to zdi čudno? Je res normalno, da se moram za te stvari sama pozanimat in klicarit po bolnici?




Tejka.387 -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 14:39:58)

Živjo!
Jaz sem šla na bolniško, ko so bile v vrtcu v katerem delam norice, vendar samo zato, ker mi v moji kartoteki ni pisalo da sem jih že prebolela. Osebna zdravnica mi je napisala bolniški list za 14 dni, v tem času sem naredila mikrobiološke preiskave krvi za norice, katere so pokazale, da sem v otroštvu že imela norice. Tako da ne bi bilo nič narobe če bi ostala v službi. Je pa vedno dobrodošla raje previdnost. Pozanimaj se še pri osebni zdravnici.
Pozdravček




jasna -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 14:41:16)

Joj no, svašta. Lahko ti svetujem tako. Če si norice prebolela, ni panike. Če se pa ne spomniš (btw. večina jih je imela kot otrok), pokliči osebnega zdravnika in naj natančno pregleda tvoj karton. Če si jih imela, mora biti zabeleženo. V primeru, da nisi prekužena pa mislim, da na infekcijski kliniki pregledajo titer protiteles v krvi in če nisi imuna dobiš imunoglobline (tu nisem zihr, to ti bodo povedali tam). Najprej se torej obrni na osebnega zdravnika, potem pa dalje. Na infekcije pa pokliči jutri zjutraj. Ginekologinji pa le omeni, da to nikakor ni način. Srečno!
LP




Naja31 -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 14:44:24)

Meni je tudi moja sestra od G rekla naj pokličem na infekcijsko in vprašam če potrebujem napotnico. Se pa sploh nisem sekirala zaradi tega, tako kot se ti. Saj je logično da ne morejo vedeti vsega.
Greš na infekcijsko, daš kri, in če ugotovijo, da noric nisi prebolela, je bistveno, da protitelesa dobiš v roku 96 ur od stika z okuženim otrokom, drugače nič ne pomaga.  Jaz sem bila v stiku z okuženim otrokom v ponedeljek popoldan, v četrtek sem bila na infekcisjki in je bilo še ok. So pa na srečo ugotovili, da sem jih prebolela v otroštvu, kar pojma nisem imela.





willma -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 14:56:33)

Se pa sploh nisem sekirala zaradi tega, tako kot se ti. Saj je logično da ne morejo vedeti vsega.


Se ne sekiram, samo kot sem že napisala
saj nisem edina nosečka med njenimi pacientkami s takšnim primerom, ali pač???

Zato mi ta informacija tudi ne spada pod kategorijo "morajo vedeti vse", kar se s teboj absolutno strinjam, (da ne morejo vedet vsega).

Še mal o mjem primeru: Moja kolegica je imela v kartonu pri svoji osebni zdravnici napisano, da je prebolela norice, no ko pa je ponovno zbolela, pa so rekli, da najbrž prvič niso bile norice ali pa ni bilo "dovolj" za razvoj imunosti.
Zato sem se enostavno odločila, za preventivo in se grem pregledat, ne glede na to kaj piše ali ne piše v kartonu, bolje to kot pa kasneje jokat, kaj vse bi lahko naredila. Moja osebna zdravnica pa je na dolgli boljiški in je tam živi kaos kar se tiče napotnic, mi je bilo lažje G poklicat, sicer pa pregled itak spada pod preventivne preglede zaradi nosečnosti, to pa je vendarle njeno področje.




Marusah -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 19:45:06)

Se ne splača obremenjevat s takimi stvarmi.....to je pač naše zdravstvo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] - Čist v pi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] 
Glavno je, da zavarovanje redno plačujemo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 19:46:50)

Pozdravljena.

Grozljivo- tak odnos do nosečnice, ki jo nekaj zelo skrbi. Odpravijo te pa po hitri poti. Žalostno. Vrjetno greš jutri na infekcijsko- tam pazi, ker je ponavdi pred ambulanto še največ kužnih mikrobov, ki se jih vsi tako bojimo. Bodi pazljiva pri uporabi vratnih kljuk(odpiraj z robčki), wcja, rokovanja(raje se mu izogni), tudi sedi ne povsod.

Pupa, vse bo še vredu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

aspirinčica




Anonimen -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 20:17:02)

Ja, jaz sem se mogla npr. tudi sama pozanimat, od kdaj gre amniocenteza na stroške zavarovalnice. Moj G ni vedel. Potem ko so mi v Ljubljani rekli, da d 37. leta (stara sem bila 35), mi je rekel, da naj še v Postojno pokličem, da je tam bolj po domače ... Seveda so mi tudi tam povedali, kakšna so pravila ...
Drug G (na žalost ni bil moj) mi je pa rekel, da itak ni problema, da se pač napotnico napiše in eno indikacijo gor, pa je.
Če mene vprašaš, se jim nič ne da. To delo jim je pač neka rutina in se jim več od tega ne da. Ne govorim za vse, ampak vsaj za ta dva najina pa tole drži.




Anonimen -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (7.1.2008 20:23:58)

Krasen odnos, ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image].

Koliko radi šimfamo južne sosede, imam jaz z njimi neprimerljivo lepše izkušnje.

Sem enkrat zbolela, kar hudo, noseča, na Visu, ki premore samo splošnega zdravnika. Ko je postavil dve najbolj verjetni diagnozi (ali možnosti, kaj pa vem) je sklical skupaj vse babice (porodne) z otoka in rezerviral helikopter(!) za v bolnico, če bi bila prava ta hujša diagnoza. Pa ga nisem nič prosila, k sem sama zase komaj vedla....in niti zavarovanja nisem imela urejenega....v tem se je našla še ena dobra duša na našem ZZZS in mi ga poslala po faksu. Moram napisat, ker včasih se res kje pojavi kakšen angel :)).




Pia77 -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (8.1.2008 1:54:13)

willma, preprosto rečeno: tvoja G je lena kot ****s in nate prelaga stvari, ki so posledica lukenj v njenem znanju. Upravičeno si jezna. A potem bo pa tebe vprašala, kaj se naredi v takem primeru? Zdravstvena obravnava na nivoju rekla-kazala...




willma -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (8.1.2008 11:32:13)

Mič [sm=bravo.gif]

Moja G je sicer super, kar se tiče njene skrbi, ne paničari preveč, vsakič naredi UZ,...
Le v tem primeru sem bila res toliko bolj presenečena, morda spet misli, da preveč paničarim, meni se pa zdi bolje da vem kako je, kot pa da se potem grem "generala po bitki".
No, jaz danes pokličem, seveda rabim napotnico, k sreči na oddelku ful prijazna sestra. Pokličem mojo G (se javi sestra) in povem da potrebujem napotnico (kar je zame bilo že prej logično kot beli dan).
Potem pa sledi zasliševanje [sm=smiley23.gif]
Kaj so rekli? Zakaj potrebujete napotnico? Kaj so vam rekil, kdaj naj pridete? Kaj bodo naredili?

Noro! Si mislim, pa jih pokliči in jih vprašaj, kaj se zdaj greš z mano gluhi telefon? Zakaj pa jaz moram vedet odgovore na ta vprašanja? No, saj sem jih imela toda se mi je skrajno smešno zdelo, da me tako "zaslišuje" in se zraven zmrduje, če ji moj odgovor ni bil zadosten. Pa jih sama pokliči in jih vprašaj!!![sm=hudicek1.gif]

Vse skupaj mi je že prav komično[sm=smiley1.gif]




Pia77 -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (8.1.2008 22:27:43)

Svašta. Mislim, da bi bilo prav - in zelo koristno za vse nosečnice za tabo - če bi svoji G enostavno, mirno in lepo povedala, da se ti tak način dela ne zdi pravilen. Ženska dela neumnosti, pa se tega niti ne zaveda...




Blink1 -> RE: Sami se pozanimajte -WTF? (9.1.2008 8:31:45)

To se mi pa res zdi čudno.

Kolker vem, imava isto G, ne? In vedno sem imela občitek, da se res zavzame za vse svoje nosečke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Sestra, ki dela pri njej, pa je druga zgodba... pravi okupator je... Čist možno, da se ji ni zdelo dovolj pomembno motit doktorce  in ti je rekla, da se sama pozanimaj. Ker G po moje tega nebi naredila. Samo do nje je treba prit.




Stran: [1]