Anonimen -> RE: M ne pričakujemo februarja!! (30.1.2008 11:03:32)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Arual Oj. Ja res nas je ta mesec veliko. Mene pa BT rez zafrkava. Zdaj je še vedno enaka, kot je bila včeraj in predvčerajšnim 35 stopinj. Zanima me, koliko časa prej bt začne padat pred [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ? lp Mogoče ti tole kaj pomaga - je od Pušenjaka; "Ljudje imamo različno nastavljene osnovne presnovne procese in temu primerno tudi proizvodnjo toplote, smo različno "izolirani" in se različno hladimo. Skratka, vse kar je nad 35 st. C in pod 37 je normalno. Tekom ciklusa pa se po ovulaciji BT praviloma (ne pa pri vseh) dvigne za 0,3 - 0,8 st. C in tam vztraja do tik pred M. Merjenje BT ni uporabna metoda za sprotno določanje ovulacije, saj je takrat, ko se BT dvigne, ovulacija že preteklost in tudi oploditev ni več možna." "Ljudje imamo različno nastavljene osnovne presnovne procese in temu primerno tudi proizvodnjo toplote, smo različno "izolirani" in se različno hladimo. Skratka, vse kar je nad 35 st. C in pod 37 je normalno. Tekom ciklusa pa se po ovulaciji BT praviloma (ne pa pri vseh) dvigne za 0,3 - 0,8 st. C in tam vztraja do tik pred M." "Edino, kar iščemo v ciklusu je podatek o ovulaciji, vendar tega dogodka BT ne napoveduje, temveč le potrjuje. To pomeni, da se BT dvigne šele po ovulaciji in ostane dvignjena do M. Če se to ne zgodi, tudi ne pomeni nujno, da ovulacje ni, temveč bolj kot ne, da metoda pri dotični ženski ni uporabna. Poleg tega se BT ne uporablja za določanje trenutnega stanja temveč za ugotavljanje zakonitosti spremninjanja BT skozi ciklus pri določeni ženski in na podalgi "učenja teh zakonitosti" ustvarjanje "napovednega modela", kdaj bo ovulacja." Tko, da če sem ga jst prav razumela, potem pade kvečjemu kakšen dan pred M. Sama sem si pred prvo nosečnostjo par mesecev merila BT, ampak kdaj pade se pa ne spomnim, vem le da mi pri zanositvi vse to ni nič pomagalo. Ko sem pa nehala merit sem pa zanosila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|