limonada in cedevita?? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


iva77 -> limonada in cedevita?? (8.1.2008 20:08:12)

Mene pa zanima kok je kaj dobra oz. zdrava limonada ali cedevita, namreč mi je v [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] zelo slabo ampak danes se mi je luštalo limonade in sem si jo privoščila kar cel liter prav tako rada spijem cca 3.dcl cedevite dnevno, ostale pijače mi NE pašejo vključno z vodo

hvala za odgovor




Anonimen -> RE: limonada in cedevita?? (8.1.2008 20:52:46)

Po moje,da limonado lahko normalno piješ, cedevita pa v mejah normale, ker jo preveč ni priporočljivo(ti piše na škatlici koliko jo lahko popije odrasel človek)




Anonimen -> RE: limonada in cedevita?? (9.1.2008 8:21:25)

Jaz bi se sigurno raje odločila za nesladkano limonado kot cedevito, vendar ne s pretiravanjem. Preveč limon na dan, baje tudi ni dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . V večini bi pila samo vodo, vitamine in minerale pa bi skušala nadomestiti s sadjem.

Aja, voda ti ne ustreza. Morda pa bi naredila različne napitke iz različnih agrumov. Enkrat bi si iztisnila sok limone, drugič grenivke, pa pomaranče,...(oz. kar hkrati) in malo razredčila z vodo. Drugače pa si tudi jaz slabosti lajšam s pitjem nesladkane limonade in mi odgovarja pojem pa veliko sadja, trenutno veliko mandarin.




sayuri -> RE: limonada in cedevita?? (9.1.2008 9:17:59)

Jaz bi cedevito spustila. Raje limonado.

No, moj želodec prenese itak samo navadno vodo. Vsi citrusi, vsi sadni sokovi, vse sadje, vsa ostala tekočina mi obrne želodec.




pety78 -> RE: limonada in cedevita?? (9.1.2008 9:25:57)

Ojej, ne me strašit, ker spijem ful cedevite. Mi druga tudi ne paše. Sicer so se slabosti malo umirile, ampak imam še vedno tak čuden okus v ustih. Non stop žvečim čigumije, ližem lizike, pijem cedevito, še prah jem...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ojej...




Taula -> RE: limonada in cedevita?? (9.1.2008 15:44:22)

Non stop žvečim čigumije, ližem lizike, pijem cedevito, še prah jem...

 
To sem jaz delala tam do 12 tedna...mi je noro pasalo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] Sedaj pa mi je cedevita mimo. Limonada pa carska.




Roberta69 -> RE: limonada in cedevita?? (9.1.2008 16:45:14)

Limonada nima kaj škodit (tudi v večjih količinah - sicer pa koliko tekočine pa dejansko spiješ na dan in verjetno je v litru limonade bore malo limon in precej vode, tako da kar pogumno. Je pa res, da te lahko po vsaki pijači iz sadja (100% sokovi, limonada itd.) peče zgaga oz. ti je slabo, ker naj bi človek sadje užival samo na prazen želodec (ker se hito prebavi, že žel pol urice roma ven iz želodčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], vsa ostala živila pa imajo za prebavo dolgotrajen proces in rabijo drugačne prebavne sokove...).




Majuska -> RE: limonada in cedevita?? (17.1.2008 16:01:48)

Tudi jaz običajno spijem eno cedevito na dan - menda ni fajn pretiravat s količino, nekje sem brala da je imela ena pupe zaradi preveč popite cedevite probleme s strjevanjem krvi ... pa tudi, če ima katera težave z želodčno kislino, ni dobro pretiravat. 




Pobalami -> RE: limonada in cedevita?? (18.1.2008 10:53:22)

Ponavadi se odvečni vitamini izločijo, razen nekateri. tako, da cedivita je super samo v mejah normale. poleg tega moraš upoštevat, če jemlješ še ostale vitamine. mislim, da je pronlem v A,D  ???

limonada je vredu samo na prebavo zna vplivat




Naja30 -> RE: limonada in cedevita?? (18.1.2008 10:58:04)

Vse je super v mejah normale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




valentina2006 -> RE: limonada in cedevita?? (19.1.2008 16:18:56)

iva77: Mislim, da je limonada OK. Sama si jo pripravljam iz BIO limon. Kar se pa Cedevite tiče, tud ni panike...
Itak pa za vse velja: V MEJAH NORMALE. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]