Kuhinje - kvaliteta vs. cena (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> GradnjaSporočilo


biba77 -> Kuhinje - kvaliteta vs. cena (9.1.2008 19:56:32)

Vecer,

no, pa smo mi tudi tako dalec da izbiramo kuhinjo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Sem se nekako skoraj ze odlocila za eno, pa se zdaj vseeno sprasujem, ali so EWE kuhinje res toliko kvalitetne kot so drage? So res kot "BMW med avti"?

In se podvprasanje za tiste, ki ste bolj sveze v tem:
Koliko ste placale svojo kuhinjo brez gosp. aparatov (skupaj s kvadraturo, lepo prosim)? No, ce je katera tako dobra, da mi to zaupa...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]


Do konca meseca se moram odlociti.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Aja, mozek pa itak komentira: Pa, kaj mene to sprasujes? Se pri barvi mi noce pomagat, kaj sele kaj druga...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Anonimen -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (9.1.2008 20:05:54)

360.000SIT, tri leta nazaj, 3.2m kuhinje.

Zaenkrat super kvaliteta.

Naslednja bo pa iz tukaj. Fenomenalne kuhne.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
soncece24 -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (9.1.2008 20:07:39)

Moja je bila 1200€ 2,20 m + dva ekstra elementa v kuhinjskem otoku. Menda jo imam celo v albumu, lahko pogledaš. Je pa IKEA. Kvaliteta ni nekaj za dol past, ampak jaz sem zelo zadovoljna predvsem s praktičnostjo. 
GoYa -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (9.1.2008 20:41:49)

Jaz sem naročila Dan Kuchen, je na U in dolga cca. 6 m. Jutri jo pridejo montirat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Stala pa nas je s popusti 5.500 EUR.
Andra -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (9.1.2008 22:55:16)

Ojla,

midva sva ravno prejšnji teden kupila kuhinjo (Liz Karantanija) in naju je prišla "norih" 11 000 ojrov, imava jo pa 7 m.

Je pa res, da sem hotela imet točno takšno, kot sva jo naročila in je temu primerna cena. Je pa uvoz iz Italije.
Anonimen -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (9.1.2008 23:07:29)

ola,midva sva za kuhinjo Nolte odštela z aparati vred 6800e,aparati so bili 2000,s tem da je bila znižana,prvotna cena je bila 10800e,kupila pa sva jo v Rutarju maribor in sva super zadovoljna.je pa model nolte spot,eden najbolje prodajanih modelov.
lp mary
Anonimen -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (9.1.2008 23:09:09)

aja pa kuhinja je na L,dolžine 6,10m.
bumerang -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (10.1.2008 6:53:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Andra
Je pa res, da sem hotela imet točno takšno, kot sva jo naročila in je temu primerna cena. Je pa uvoz iz Italije.


Jaz sem nadaljnje poiskala proizvajalca v Italiji, si dala poslat imena salonov v bližini, ki tržijo linijo, in potem točno po novem letu, ko vsak ve, da ne bo kasiral ničesar, šla naročit kuhinjo, ki sem jo dobila okoli 50% ceneje kot bi jo plačala pri nas. Smo pa res isti večer napisali ček za celotno plačilo.
biba77 -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (10.1.2008 7:33:22)

Aha, hvala, punce.

Izgleda, da sva sla pravi cas gledat za kuhinjami...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Dadi -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (10.1.2008 9:45:18)

Tudi meni so všeč Nolte kuhinje...prav carske samo dobavitelj Rutar me skrbi...Ko bo čas za to upam da bova izbrala ta pravo.
Pauline -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (10.1.2008 15:26:23)

Naslednja bo pa iz tukaj. Fenomenalne kuhne.


Karin24 hudooooo dobr zgleda. Kakšen cenovni razred pa je ?
janjja -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (10.1.2008 18:42:29)

Midva sva jo tudi kupila in sicer od Panles. Misla sva od Dan kuchen ampak cene so astronomske, prišla naju bo pa 5.000 eurov, je pa je tam enih 7m
kovač -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (10.1.2008 20:51:49)

No, ker sedaj berem to debato o kuhinjah in imam občutek, da že kar tekmujete med seboj katera ima dražjo kuhno me pa res zanima še to kar je najbolj pomembno kok dobre kuharce ste, al bote sam prah dol brisale?
biba77 -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (10.1.2008 21:01:05)

Kovac, brez skrbi. Ce bo slo, ne bom vzela najdrazje. Ne, drugace moram napisat: Sigurno ne bom vzela najdrazje, ker mi je res TOO MUCH dati 13.300 evr samo za leseni del... Ampak, RES!

Danes sem sla spet v lov in dobila dve, skoraj primerljivi - cenovno kot po kvaliteti (ce je zaupati ocesu laika in prodajalcu)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

Moram prespati, pa se vsako it parkrat pogledat...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden2.gif[/image]


Hvala vsem za komentarje.

Lp,
b77
kovač -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (10.1.2008 21:05:33)

biba kaj naj rečem, kupi tako da ti bo res všeč in da bo praktična, da se bo z lahkoto čistila in predvsem, da boš uživala v kulinariki v njej!
Ni lepšega, ko iz kuhinje diši po kuhanju in peki in da je v njej življenje.
biba77 -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 7:36:58)

IZVIRNO SPOROČILO: kovač


Ni lepšega, ko iz kuhinje diši po kuhanju in peki in da je v njej življenje.
Ves, saj zato mi dragi noce nic kaj "prigovarjat", ker ve, da je kuhinja zame sveta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] Jaz resnicno uzivam v kuhanju in peki in zato smo v osnovi tudi pri gradnji racunali s taksno kot je, ampak toliko pa spet nisem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image], da bom sla in vzela najdrazjo, samo zato, ker je draga.

Zdaj itak cele dneve samo te kuhinje vidim pred ocmi in vceraj sem se odlocila, da bom naredila seznam plusov in minusov.
Odlocam pa se med Ewe in Gorenjem...


Hvala vsem...

Lp, b77
honey -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 8:13:31)

Čisto samo za primerjavo: midva sva lansko leto (2007) dala za kuhinjo, delano po naročilu pri privatniku, 5.000 €, s tem, da imava večino vse na predale, sta 2 visoki omari 2 m 40 in 60 cm širine in 1 omara 2m, v kateri imam vgrajeno pečico in mikrovalovko + 2 predala in 1 omarica, vsi panti so z blažilci (tudi na omarah), pod koritom imava smetnjak na pedal (ki je bil sicer pregrešno drag, ampak se splača) in 2 viseči podolgovati omarici s steklom (kot vitrina). Kuhinje je pa nekaj več kot 9 tekočih metrov.

Samo za primerjavo: ko sva se odločala za Sveino kuhinjo, sem dala kuhinjo že napol zrisati in me je prišla takrat 5.800 € po informativnem izračunu, s tem, da še ni bila dokončo zrisana z vsemi elementi, ni bilo podstavka pri omarah, brez blažilnih pantov...

Mogoče bi bilo dobro, da se malo pozanimaš tudi pri kakšnih privatnikih, za koliko ti jo naredijo. Itak ti pa lahko naredi v kakršnem materialu si jo boš želela. Midva imava rdečo sijaj. Je pa mislim da tudi v albumu in si jo lahko ogledaš, če želiš.
Marogica -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 8:25:38)

Jaz sem dala kuhinjo narediti mizarju in me je prišel leseni del ca.300 jurjev, dolžine ca 5 metrov. Imela sem še posebne želje, glede dizajna in npr, pomivalnega stroja, ki sem ga dala narediti v takšni višini, da se ne rabim sklanjati(približno na višini, kot je ponavadi pečica), ki jih je upošteval. S kuhinjo sem zadovoljna tako-tako.

Vem pa sigurno, da za naslednjo kuhinjo zopet ne bom dala dosti denarja, ker dandanes kuhinje ne delamo za 20-30 let, kot včasih. Torej mi je škoda denarja oz. dosti denarja, raje po nekaj letih menjam. Naslednja bo najbrž kar Ikeina.
kalbo -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 9:48:28)

Jest bi pa samo nekaj vprašal. Kaj je pa recimo narobe s kuhinjami Gorenje, Svea torej domačo Slovensko robo. Kolikor sem jih jest videl in tudi sestavljal so zelo v redu. Tud midva imava kuhinjo Gorenje in sva z njo zelo zadovoljna. Toliko mamo Slovenci za povedat, kok gre gospodarstvo k hudiču, ampak da bi pa domače firme podpiral, ne, to pa ne.
biba77 -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 10:00:13)

kalbo,
kot je meni vceraj fahman pojasnil so

svea (visji rang), gorenje, ewe in dan kuechen vse kuhinje visjega kvalitetnega razreda.
razlika med njimi je, da imata dan k., se bolj pa ewe, sirsi program (vec izbire elementov).
naceloma sta dan k. in ewe tudi drazja.

trenutno je pac tako, da ima ewe popust in za isto kuhinjo kot gorenje (kolikor pac programi dopuscajo) das manj.

drugace pa ni cisto nic narobe z njimi, a vsak proizvajalec ima pac svoje linije izdelkov in vsaka ni vsakemu kupcu vsec.


b77
TamaraJ -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 11:41:01)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Jest bi pa samo nekaj vprašal. Kaj je pa recimo narobe s kuhinjami Gorenje, Svea torej domačo Slovensko robo. Kolikor sem jih jest videl in tudi sestavljal so zelo v redu. Tud midva imava kuhinjo Gorenje in sva z njo zelo zadovoljna. Toliko mamo Slovenci za povedat, kok gre gospodarstvo k hudiču, ampak da bi pa domače firme podpiral, ne, to pa ne.


Kolikor vem je takole: starejše npr. Svea kuhinje so vrhunske kvalitete. Zadnje čase pa se les uvaža od drugje (ne vem točno od kje) in so bistveno slabše. Moj brat ima novo Dan Kuchen. Ko so prišli monterji (pa ne od Dan Kuchen) so rekli, da je to trenutno ena najboljših kuhinj in da so se naše izredno poslabšale. Da se baje to pozna tudi pri montaži. Jaz novo kuhinjo planiram čez nekaj let, ko bo najin del hiše popolnoma adaptiran. Zaenkrat imam starejšo Brestovo in je boljša, kot marsikatera nova. Pa dobr je občutek, ko ne padam v nezavest, ko mi mali s kakšnim kladivom (ne vem, kako ga vedno nekje najde[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]) malo popravlja predale in omarice. Še drugi otroček zraste do dobe učinkovitejše komunikacije in nabavim svojo sanjsko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]
biba77 -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 11:49:22)

Jaz nimam izkusenj s Sveo, mi je pa prodajalec povedal vceraj, da ima Svea kuhinje v vec kakovostnih razredih, tako, da ni dovolj, da pise Svea na njej.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/ocala.gif[/image]
kalbo -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 12:03:24)

Jest sem zadnjič sestavljal teti Marlesovo kuhinjo, ki je nižji cenovni razred Gorenja v bistvu in se nad kakovostjo okovja in drugih elementov ni za pritoževat, moram rečt, da sem bil prijetno presenečen. Rutarjeva roba recimo je katastrofalna. Tko da jest po lastnih izkušnjah nikoli ne verjamem nakladanju raznoraznih monterjev, ker ti lahko zagotovim, da bi ti isti monter ob šravfanju Gorenjeve kuhinje govoril vse lepo o Gorenju, za Dan kičen bi rekel pa da je krš. To počnejo, da si pridobijo zaupanje stranke. Če stranki hvališ kupljeno ob montiranju si zmagal...vedno, preverjeno. Se ti male napakice kar same od sebe skrijejo.
TamaraJ -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 12:17:45)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Če stranki hvališ kupljeno ob montiranju si zmagal...vedno, preverjeno. Se ti male napakice kar same od sebe skrijejo.


Jap, to imaš popolnoma prav. Jaz sanjam pa o tejle[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
[image]http://www.tales.com/CA/EncinitasDesignCenter/2390.jpg[/image]
Anonimen -> RE: Kuhinje - kvaliteta vs. cena (11.1.2008 12:36:24)

OMG
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>