sušilni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

_Luna_ -> sušilni stroj (10.1.2008 16:06:21)

Zanima me, na katerem programu sušite barvno perilo? Imam boscha in barvno dam na program za sintetiko, ne upam dat na program za bombaž, ker se mi je že tu dosti stvari skrčlo. Ampak ni čisto suho, pol moram pa še na stojalo obešat. Centrifugo mam naštimano na 1200.

monja79 -> RE: sušilni stroj (10.1.2008 16:53:48)

Jaz dam centrifugo na 1600 obratov, potem pa tudi barvasto perilo dam na bombaž, s tem da znižam temperaturo sušenja. Pa se ni še nič skrčlo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Imam pa Gorenjev sušilec.

honey -> RE: sušilni stroj (11.1.2008 16:20:40)

Jaz imam Zanussi sušilec sicer, ampak centrifugo imam ravno tako na 1200 obratov naštimano (sicer je max 1500) in dam perilo normalno ne glede na barvo v sušilca na bombaž oz. na sintetiko - odvisno, kaj sušim. Ponavadi dam vse skupaj na program za bombaž. Skrčijo se pa stvari, če jih dam v sušilca takoj, ko so nove. Zato ponavadi nova oblačila, ko jih operem, pribl. 2x do 3x obesim na stojalo, nato pa jih dam v sušilca in se mi ne skrčijo več. Pa nikoli ne uporabljam funkcije za znižano temperaturo.

Gina -> RE: sušilni stroj (11.1.2008 23:32:42)

Jaz delam tako kot honey. Samo da imam centrifugo na 1600. Pa nikdar ne dam čisto cele žehte v sušilec, ker sicer ni glih prav suha, je zgleda to preveč. Pa ne dam zraven kake posteljnine al pa kaj takega ali pa perila čisto različnih debelin skupaj. Sicer pa nič ne kompliciram. Naštimam na suho perilo in to je to.

Stran: [1]