jana84 -> RE: TUDI JAZ SEM OKTOBERKA 2008 (18.4.2008 12:57:38)
|
jolly...Misliš kapilare al krčne žile? Ker je razlika in to kar velika. No, v glavnem, da se ne bi pojavile krčne žile v nosečnosti (kar je sicer pogosto, zaradi povečanja količine krvi in ker maternica pritiska navzdol), priporočajo da se ne sedi s prekrižanimi nogami, pa da se ko je le priložnost med sedenjem, noge dvignejo, da kri ne zaostaja v nogah. Pa po mojem mnenju kakšna masaža (domača [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]) tudi ne škodi. Moja sestra je imela v nosečnosti ful grdo krčno žilo na nogi, pa še kapilare so ji ful na veliko popokale in je bila noga res grda...Pa je malo pomagalo, da je noga ni bolela, da je čimveč mela nogo od tal (torej jo je dala na sosednji stol ko je sedela, al pa se je dala v polsedeči položaj na kavču). Pa še elastično nogavico je nosila. Po porodu pa so ji krčna žila in popokane kapilare kar zginle, skor kot čudež. Očitno se je količina krvi zmanjšala al kaj jaz vem... Jaz sicer ne upoštevam ravno teh nasvetov gelde neprekrižanih nog, ker je to moja standardna drža nog ko sedim. Pa ko se spomnim, vseeno poskušam met obe nogi na tleh, predvsem zvečer pa se raje uležem ali dam v polsedeči položaj, kot da mam noge dol. Sej te prekrižane noge začnejo motit ko maš večji trebuh...In je bolj enostavno sedet če maš obe nogi na tleh...
|
|
|
|