Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...



Sporočilo


ursa_p -> Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (13.1.2008 17:49:57)

Pozdravljeni!

Zanima me za kaksne priloznosti bi najeli fotografa in koliko bi bili pripravljeni odsteti za vsako stvar posebaj. Ce mi lahko prosim napisete ali bi ga najeli samo za poroko in koliko bi bili pripravljeni odsteti za to in ali bi zeleli, da je album vkljucen v ceno. Enako velja za rojstne dneve, obletnice, poslovne ali druge zabave, krst, obhajila, ...

Prosim za vase odgovore. Hvala, Ursa




Anonimen -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (13.1.2008 18:07:09)

Pozdravljena.

Fotografa bi najela ob čustvenih trenutkih, za katere si želim, da mi ostanejo v spominu, ne bi pa rada takrat trošila časa za fotografiranje. Ti so zame poroka, pogreb, krst, morda še kaj. Če bi bilo več albumov na izbiro, potem bi jih z veseljem doplačala v ceni, če ne, bi raje kupila svojega, ki bi bil nekaj posebnega. To je moj odgovor.

aspirinčica




Majuska -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (13.1.2008 18:12:57)

Vse je odvisno od tega, na kakšnega fotografa naletiš. Sama nimam večjih težav, ker je prijatelj odličen fotograf in nama ne bi zaračunal veliko, ampak pregloboko v žep sigurno ne bi segla... konec koncev tudi sama dovolj dobro fotografiram [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ursa_p -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (13.1.2008 18:19:33)

Aspirincica ... za album je misljeno ce bi zelela, da dobis ze izdelan album, ne ce bi zelela, da dobis zraven praznega.

Mene vseeno zanima koliko bi bili pripravljeni odsteti. Ce bi ze najeli fotografa. Majuska ... ti imas prijatelja fotografa ... in koliko bi mu placala za fotografiranje poroke? Ali pa mogoce rojstnega dne v Mc Donaldsu - cisto za primer.

Lp, Ursa




trnuljčica -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (13.1.2008 18:38:24)

Najela sva ga le za poroko. Saj se moj tudi sicer ukvarja s fotografijo. Zraven sva seveda dobila tudi  50x50 velik album s slikami, ki sva jih izbrala iz množice fotografij. Kot dodatek pa še dve 50x 30 cm veliki fotografiji po izbiri fotografa- to zadnje zaradi dolgega čakanja na album[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Ne vem pa koliko je stalo,saj je bilo darilo od priče.




Majuska -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (13.1.2008 18:47:42)

IZVIRNO SPOROČILO: ursa_p

Aspirincica ... za album je misljeno ce bi zelela, da dobis ze izdelan album, ne ce bi zelela, da dobis zraven praznega.

Mene vseeno zanima koliko bi bili pripravljeni odsteti. Ce bi ze najeli fotografa. Majuska ... ti imas prijatelja fotografa ... in koliko bi mu placala za fotografiranje poroke? Ali pa mogoce rojstnega dne v Mc Donaldsu - cisto za primer.

Lp, Ursa


Najin prijatelj za poroko niti ni hotel plačila, ker je bil povabljen kot gost ... kasneje sva fotke in album urejala sama. Vem pa, da so cene zelo različne, odvisno od posameznika. Nekateri zaračunajo tudi 1000 €, s tem da niti ne preskrbijo albuma ali pa gre za malo število fotografij. No, to se mi zdi čisto pretirano!

Za RD v McDonaldsu se mi zdi čisto brezveze najeti fotografa - hmmm, ne razumem dobro, zakaj rabiš fotografa za tako priložnost? Mar ne bi kak član familije malce pofotkal? OK to je samo moje mnenje ... vsak ima pač svoje želje.




ursa_p -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (13.1.2008 22:19:06)

Majuska, pravzaprav ga ne rabim!

Me ravno to zanima za kaj vse ste pripravljeni najeti fotografa. Kot sem napisala ... na RD v Mc Donaldsu, ali pa v Atlantisu in tako naprej. Ali ste za take stvari sploh pripravljeni najeti fotografa. In ce sploh je kdo, ki bi za RD najel fotografa ... ali pa za kako srecanje itd. In ce bi ga ze najeli, koliko je najvec kar ste pripravljeni dati. Se pravi ... ok, bi imela fotografa, ampak ce ne racuna vec kot kaj pa vem, 30 EUR - za zabavo mislim.

Pa za poroke, krst, ... me zanima koliko ste sploh pripravljeni odsteti. To, da racunajo 1000 EUR je pa absolutno prevec. Moja prijateljica je za fotografinjo in res fantasticen album odstela 400 EUR, kar se mi je zdela zelo sprejemljiva cena.

V bistvu me zanimajo vasa mnenja. Gre za anketo.

Hvala vsem zaenkrat.

Lp, Ursa




lelaval -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (14.1.2008 0:42:43)

Kot sem napisala ... na RD v Mc Donaldsu, ali pa v Atlantisu in tako naprej. Ali ste za take stvari sploh pripravljeni najeti fotografa. In ce sploh je kdo, ki bi za RD najel fotografa


V MC Donaldsu sem fotoaparat dala vedno tisti, ki je imela preko RD. Če sta bila 2, sploh ni bil problem fotografirat, če pa je bil samo en (ena ), pa tudi ne.




kofetek2010 -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (14.1.2008 1:01:58)

Mi2 vsa pred skoraj 6.leti plačala za fotografa (Dubokoviča), urejene slike v albumu (barvne in črno-bele) in še nekaj dodatnih slik nekaj čez takratnih 60.000 sit.

Fotrografiral je uradni del pri matičarju in po uradnem delu sva na LJ gradu še "pozirala".

Za ostale dogodke fotografa nismo in ga ne mislimo najemat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




LIDJOČKA -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (14.1.2008 8:46:28)

Midva sva do sedaj fotografa najela za najino poroko in za krst najinih najmlaših deklic. Ob drugih priložnostih slikam sama oz. se dogovorimo, kdo bo slikal. Cena je za zelo relativna, za poroko sva dala mislim, da bivših 70.000 sit, za krst pa 40 € (samo mislim, da niti cel film ni bilo slik).




NATAŠI -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (14.1.2008 10:57:29)

midva bova fotografa najela sedaj za poroko. cena bo približno 1.000 eur (v ceni je album, fotografiranje do ohceti), nimava še izbranega ampak ponude so vse okrog 1.000 eur




klaja -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (14.1.2008 19:10:06)

Fotografa bi najela samo za poroko, da bi naredil recimo enih 50 - 70 kvalitetnih fotografij + album in nič več. Koliko pa sem pripravljena plačat, pa ne vem, če bi bilo vredu narejeno, plačilo sploh ne bi bil problem.

Za ostale priložnosti pa fotografiramo sami, kot so krst, rojstni dnevi,... in ne najemamo fotografa.




Lanchy -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (17.1.2008 17:00:53)

Ursa_p, vse je odvisno od tega koliko casa je fotograf s teboj, koliko slik zajema "fotosesn", velikosti slik in seveda obseznost albuma.
Jaz bi najela fotografa za poroko, krst (ce bi seveda krstila otroka), kakega abrahama, posebna praznovanja RD in mogoce se kaj. Nikakor pa ne bi odstela 1000 Evrov za, niti za celodnevno sodelovanje...TOO MUCH!!

Sicer o ceni nisem razmisljala, tako da tezko recem kar koli, ampak za najino porocno fotografijo sva odstela 420 evrov, s tem da je bila fotografinja z nama od zacetka pa do razreza torte (cca. 12ur). Cena je vkljucevala album, izdelavo le tega, 800 fotk (med njimi ogromno A4 formata), izdelavo CDroma, v obliki filmcka z glasbo in pa najpomembnejse CD z vsemi fotkami, tako obdelanimi kot neobdelanimi (cca. 1000 fotk), ker marsikateri fotograf da iz roke samo izdelek, se prabi bodisi album ali pa razvite fotke. Ce pa hoces dodatno ravijanje katere izmed teh, moras potem obvezno k njemu in jih narociti tam....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




ursa_p -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (17.1.2008 17:02:41)

Ej, Lancy ... mogoce sem bila pa jaz prav na tvoji poroki, a? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lp, Ursa




FLASK_A -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (17.1.2008 17:11:01)

Uf, jaz bom odštela celo premoženje. Ampak žal mi pa ne bo, ker bo poleg prstana to edino ostalo po poroki v spomin. Sem pripravljena plačati veliko za vrhunsko kvaliteto in vrhunski album ter ostalo, kar mi ta fotograf še ponuja. Sem ga ZELO pobiksala pri krstu, ker sem šparala, pri poroki se to ne bo zgodilo.




FLASK_A -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (17.1.2008 17:12:25)

BTW- Ursa, čudovite pse imaš!




Lanchy -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (17.1.2008 17:56:37)

Ursa,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]...pa se res je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Lanchy -> RE: Fotografiranje - prosim za vasa mnenja - anketa (17.1.2008 19:52:38)

Flask_a, se strinjam da so slike oz. albuma poleg prstanov edina stvar, ki vama ostane po poroki (seveda poleg vseh lepih spominov, ki so s pomocjo slik se bolj zivi. Na zalost pa vrhunska kvaliteta ni vedno pogojena s ceno. Upam, da si 100% prepricana v kvaliteto fotografa in njegovo profesionalnost.
Drugace pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]za poroko.

Ja, nasa ursa_p ima fenomenalne kuzke, res prave crkljivke, ceprav marsikomu ne izgledajo tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Stran: [1]