termometer (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Tajduška -> termometer (14.1.2008 12:08:09)

Pozdravljene,

kupili smo novi ušesni termometer. Zdaj smo ugotovili, da kaže skoraj celo stopinjo več kot tisti ušesni, ko ga imajo v bolnicah. Zakaj?????
A ga je potrebno dat kam omerit al kaj takega???

Hvala




tinatona -> RE: termometer (14.1.2008 12:19:18)

Hej!

Prej bi mogli une v bolnici dat umerit. Jaz sem bila decembra v bolnici in medtem ko je imel moj sinko vročino (38,6) merjeno z navadnim živosrebrnim termometrom je un kazal 36,7 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Tako da, jaz ne dam nič na te ušesne termometre.

LP




tannya -> RE: termometer (14.1.2008 12:56:07)

Pri teh termometrih za uho je tako, da za dojenčke niso primerni. Pri nas kaže prav šele zdaj, ko je mala stara čez dve leti. Preverjala sem ga tako, da sem merila temperaturo sebi. Tu so se potem videla odstopanja. Sicer pa je problem, ker so majhna ušeska in je težko vstaviti nastavek dovolj v uho.
Umerit pa ga ni treba, niti ne vem kje bi ga lahko.




lelaval -> RE: termometer (14.1.2008 13:04:50)

Jaz zaupam le še navadnim termometrom - z živim srebrom. Res, da jih par na leto polomimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], a vem, da mi ne zataji. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Jessy -> RE: termometer (14.1.2008 19:05:47)

Tudi mi smo pred kratkim kupili ušesni termometer. V navodilih piše, da si je potrebno večkrat izmeriti temperaturo v času, ko nismo bolni, da tako vidimo, kolikšna je naša "dejanska" temperatura. Šele nato lahko z njim meriš temperaturo, ko je le-ta povišana. Posebej še piše, da ne smeš narediti več kot 3 merjenja zaporedoma, ker se pregreje, zato je po treh zaporednih merjenjih potrebno počakati vsaj 10 minut do naslednjega merjenja.
Res je tudi, da se je takega merjenja potrebno pošteno naučiti. Jaz sem za vsak slučaj še vedno pomerila še z živosrebrnim, ko sem hotela vedeti natančno T. Ko mi je bilo merjenje zgolj za orientacijo ali T raste ali pada, pa sem merila z ušesnim.




Stran: [1]