kako prijaviti otroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


vaney -> kako prijaviti otroka (16.1.2008 9:17:48)

V naslednji dneh pričakujeva otroka. Zdravstveno ga bova zavarovala po očetu, ker ima službo za nedoločen čas. Ne vem pa, ali naj ga prijavi tudi on takoj po rojstvu v službi, da mu bodo vsak mesec obračunavali ali naj ga prijavi samo pri odmeri dohodnine. Slišala sem, da se je zakon v zvezi s tem po novem letu spremenil in ne vem, kako je zdaj s tem? Ne bi se rada napačno odločila.




*pepelka* -> RE: kako prijaviti otroka (16.1.2008 9:47:59)

Kar naj ga prijavi še pri plači, saj mu tako ne bo potrebno kasneje spreminjati podatkov in mu naknadno ne bo potrebno oddajati vloge za vzdrževane družinske člane. Letos morajo tisti, ki otrok niso imeli prijavljenih med letom do konca januarja oddati obrazec na durs. Je pa res, da nekateri rajši dobijo skupni znesek, ker jim pač to več pomeni, kot pa nižji mesečni obroki.




Gina -> RE: kako prijaviti otroka (16.1.2008 17:33:23)

Finančno se vama bolj splača prijaviti otroka takoj, pa dobivata vsak mesec toliko več dohodka. Če pa vama je ljubše, lahko ne glede na to uveljavljata otroka šele kasneje (izpolniš obrazec januarja in to je to)  in dobita ta isti denar od vseh teh mesecev šele poleti 2009. V bistvu financiraš državo celo leto, ampak res pa dobiš denar v kosu, npr. za počitnice. Če bi lahko ta denar nekam nalagala vmes, bi dobila več denarja ven, kot tako.




Stran: [1]