nosečke nad 35 iz Lj in okolice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Katina -> nosečke nad 35 iz Lj in okolice (17.1.2008 18:13:42)

Sem se le opogumla, da vas malo pobaram. Sama sem v tej kategoriji, pa se mi zdi, da me obkrožajo same mlade, luštne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] . Zato me zanima, kako ste se ve (so[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] iz te kategorije) odločale za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] , kako kaj poteka vaša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] , imate kaj težav in kakšne, ste se odločile iti na AC in kako ste ta poseg doživljale oz. kako ste čakale na rezultate, kam boste hodile na MŠ, ali kje telovadite, kje boste rodile in še in še. Zato vas vabim, da se mi v klepetu pridružite.




marsovcek -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (17.1.2008 20:50:57)

Živjo, izgleda, da sva edini tuki gor ali pa se nobena ne skorajži. Jaz sem sicer bivša nosečka. V začetku sem videla samo mlade nosečke pa se je izkazalo, da so še oz. so bile še starejše kot jaz. 




Vilma -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (17.1.2008 20:58:49)

Katina te vabim na pogovor mamic, ki so stare nad 35, nekaj jih je med njimi tudi trenutno nosečih. Evo na primer jaz. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Pogovor pa teče na tem linku:
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2321266&mpage=1&key=
Sicer sem šele prestopila mejo 35, pa vseeno. Trenutno sem v 30 tednu, doma imam 13-mesečnega malčka, tako da razlika med obema bo kar majhna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
AC nisem delala, na nosečničko telovadbo hodim, vendar mislim, da bom prenehala. Na zadnjem pregledu mi je ginekolog ugotovil popuščanje materničnega vratu, kar lahko pripelje do prezgodnjega poroda.
Pa ti? Pričakuješ prvega otroka? Kdaj imaš pa rok?




Katina -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (17.1.2008 22:36:02)

No, sem že mislila da sem popolnoma osamljena. Jaz imam rok 15.5., doma pa desetletno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].  Jaz sem na AC bila in k sreči malo pred božičem prejela normalen izvid, tako da sem si nekako oddahnila - no, vsaj malo. Meni že kar nekaj časa otrdeva trebuh, brez kakšnega večjega napora. Zato jemljem magnesol in takrat počivam. Razmišljala sem o telovadbi, pa mi je G rekla, naj raje ne pretiravam, zato še cincam kaj bi. Kam pa ti hodiš na telovadbo?
hvala za link bom šla malo pošpegat.

marsovček imaš morda kakšnega malega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ko praviš da si bivša?





mml -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (18.1.2008 12:43:07)

Živjo,

ja mamice nad 35 že krepko čvekajo...jaz sem jih ravno zadnjič "odkrila", samo nekako ne uspem čvekai z njimi, ker se že "preveč poznajo"...

Jaz sem prvič rodila pri skoraj 36, sedaj (PDP 27. 01) pri skoraj 38. pričakujemo frkolinčka, tako da bo pri nas nekaj časa zelo pestro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] , tako da nikar ne misli, da si sama [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Calena -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (18.1.2008 18:39:36)

Živjo,

Tudi sama sodim v to kategorijo in se vam z veseljem pridružim v klepetu, če me sprejmete[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Štejem že 35 pomladi in aprila pričakujem svojega drugega sončka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. Imam pa že 4-letno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].
Na AC nisem bila, ker sta bili NS in dvojni hormonski test ok, imam pa zaradi otrdevanja trebuha in občasnih krčev predpisan počitek, tako da na telovadbo ne hodim, se pa veliko sprehajam, kadar se ok počutim. Opažam, da je ta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] napornejša od prve. Trenutno tudi obiskujem MŠ v Lj. porodnišnici, pa moram reči, da se je v 4 letih že kar precej spremenilo.
Me veseli, da nas je zrelejših mamic kar precej in upam da bomo lepo klepetale in se morda kdaj tudi srečale.

Pozdravčke vsem in lep vikend želim,

Calena




Katina -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (19.1.2008 7:07:37)

Sem prav vesela, da sem poleg mlajše družbe našla še tisto malo zrelejšo. pa da ne bo katera mislila, da mi z mlajšimi ni lepo. Prav super punce so.
Jaz sem jeseni dopolnila 39 let in bom lahko navijala za mml, ki bo prav kmalu v rokah držala štručko in caleno, ki bo kakšen mesec pred mano. Tudi jaz imam težave z otrdevanjem trebuha, pa sem se jih že kar navadla.
Sem absolutno za srečanje in kakšno kavico. Bo pa glede na bližajoče se PDP-je potrebno kar pohiteti. Marsovček, tudi ti se nam pridruži, prav?

Jaz sem bila včeraj pri G, ker me je popadla panika v zvezi z izcedkom, ki je bil voden že par dni. Zaradi prejšnjih slabih izkušenj, se ne bojim le zvite vrvi, ampak zgleda že vezalke. No, k sreči sem domov prišla pomirjena, ker je vse OK. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
mml in calena povejta kaj me še čaka v naslednjih mesecih, sicer sem 2.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], sem pa že kar precej pozabila, ker je moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] stara 10 let.






Katina -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (19.1.2008 7:08:46)

ups, vilma sem te po pomoti izpustila, pa ne namenoma. Tudi tebe vabim, da se nam pridružiš.




mml -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (19.1.2008 10:22:32)

katina glede na moj PDP se moramo res hitro dobiti ali pa počakati še kakšen mesec, da bom spet sposobna kofetkanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Majuska -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (20.1.2008 12:41:30)

jaz bom šele spomladi 35, najbrž ne pridem v poštev? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




nanka -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (20.1.2008 17:15:26)

A mene tudi vzamete? Bom februarja 35, čakamo pa julija četro dete, takrat pa bodo stari 17, 12, 3 leta. NS se3m opravila, DTH tudi in rezulati so dobri, tako da me na amniocintezo g. ni poslal.




mml -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (20.1.2008 18:42:57)

majuska in nanka jaz mislim, da sta že "naši"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Vilma -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (20.1.2008 19:22:15)

No Katina, potem si že čez polovico. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Čestitam za dober izvid AC, tudi mene bi skrbelo. Jaz sem delala samo nuhalno in DHT (oboje je bilo ok), AC ti menda pripada zastojn šo 37 letu.
Sem iz Postojne, tako da telovadbo obiskujem tu pri nas. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Meni že fino otrdeva trebuh, pa trtica me boli za znoret. Sem v mladosti dvakrat padla in si jo zlomila.  Me je bolelo že v prvi nosečnosti, zdaj samo še bolj. Se pa ne da nič narest, po porodu mine. Tako da po eni strani komaj čakam, ker sem kot hrošček. Če se zaležim na hrbtu, me moram prit fant reševat, se ne morem sama niti obrnit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




NiLe -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (20.1.2008 21:47:57)

Hojla ... še ena 35-letnica se oglaša.

Me veseli, da bomo kakšno rekle in izmenjale izkušnje. Drugače pa imamo doma že dva [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]: fanta in punco.
Ko bomo dobili naše tretje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], bosta dopolnila 7 in 3 leta. Zaenkrat se vsi veselimo naše tretje sreče in sama upam, da bo april hitro tu.





nanka -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 9:00:39)

No saj nas je kar nekaj, prej sem imela občutek da so same mlajše tu. Še v se delate, ali ste na bolniški? Ste opravile AC ?

Jaz sem trenutno na bolniški, ker sem si za silvestrovo zlomila komolec in so mi postavili diagnozo šele v petek. NA Ac pa tudi nisem šla, ker so bili izvidi na NS in DTH kar dobri.




Katina -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 9:17:53)

Pozdravljene vse skupaj, sem prav vesela, ker se nas je nekaj nabralo. Meja 35 ni bila mišljena tako striktno, zato dobrodošli tudi majuška in nanka.

mml, zakaj pa ne bi hitro stopile v akcijo, preden nam pobegneš v porodnišnico? Meni najbolj ustreza četrtek dopoldan. Je še katera za?

nanka, čestitke za 4. korenjaka. me veseli, da so rezultati dobri.
Vilma, ja k sreči sem že čez polovico in vedno sem vesela, ko prečkamo kakšen mejnik. Sedaj čakam, da dopolnim 24t (kar bo v četrtek), da izpolnimo minimalne pogoje za preživetje. Saj vem, da sem malo smešna, vendar sem že napisala tisto o strahu, ki ima velike oči.
Ja, AC ti pripada zastonj po 37 letu. Pravzaprav imaš možnost ali NS ali AC, vendar je razlika v ceni ogromna, tako, da si raje plačaš NS in dobiš AC zastonj.
Si te kar predstavljam, ko te tvoj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] rešuje - imam bujno domišljijo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
NiLe, pozdravljena v naši družbi. Torej si en mesec pred mano. Saj smo kar lepo razporejene, skoraj vsak mesec ima ena rok, bomo lahko navijale ena za drugo. Tudi ti vabljena na klepet.
nanka, jaz sem na bolniški zaradi različnih težav med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Kot si lahko že zgoraj prebrala, sem jaz na AC šla. Po prejemu izvidov sem zelo pomirjena, da je kromosomsko z našim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] vse OK. Tudi morfologijo smo dobro prestali, tako, da se lahko počasi bolj pomirjeno veselim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Doma imam že 10 letno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]. Je to tvoj prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ali imate doma že kakšen naraščaj?












Vilma -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 9:28:33)

A za srečanje se menite? Bo verjetno kar v Ljubljani ane? No če bi se slučajno dobile v četrtek dopoldne in če bi to bilo zgodaj, potem mogoče pridem tudi jaz. Samo bi morala uredit glede prevoza in vsega ostalega. No naj padejo predlogi, pa bomo vidli. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

MMl pa saj ti imaš do roka samo še 6 dni?! Potem najbolje, da se dobimo v Štorklji, je najbližje LJ porodnišnici. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
U Nanka, četrto dete. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Svaka čast, res! Jaz sicer moram donosit tole naše drugo dete, ma se mi neki že mota po glavi tretji. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Samo je dragi rekel - takoj al pa nič. No to pa še nisem ziher za takoj, ker sem že dve leti al noseča, al pa dojim (pa še bo to trajalo eno leto), tako da se mi mora telo malo spočit. Ne zmorem toliko, nekje se očitno naša leta že poznajo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Katina jaz si tudi delam take mejnike. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zdaj sem v 31. tednu in nestrpno pričakujem 34.teden. takrat pravijo, da novorojenček že lahko preživi brez inkubatorja. Tako da ja, moja meja je 34. teden potem pa tudi če grem rodit.





nanka -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 9:29:52)

Katina, mi imamo doma 17, no julija bo sedemnajstletnica, dvanajstletnika in in ta mala avgusta bo triletnica. Pa sva se odločila še kar za enega, tako da julija prihaja še četrti. Bom pa na morfologiji vprašala za spol, da začnmo izbirati ime. Za tretjo je bilo prav pestro, komaj smo se dogovorili.

Za četrtek bom tudi jaz videla, mogoče pa pridem, da vidim kje in kdaj, pa še to a bi vas motilo, če pripeljem tamalo s seboj? No ja mogoče bo p pri babici ostala. No bom videla.




Katina -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 10:25:08)

Super, nekaj nas je za v četrtek. Najboljš, da naredim seznam, pa bomo vidle kako in kaj.

Srečanje četrtek, 24.01.2008 ob ?

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]                 Iz kje                    Predlog srečanja
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Katina        Okolica LJ                pridem kamorkoli
mml
vilma         Postojna
nanka

No, tabela je zastavljena, zdaj čakam samo še vaše predloge in podatke. Mogoče nam pa rata.




mml -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 12:36:56)

Jaz sem za četrtek, kadarkoli po 9., ker takrat peljem Manco v varstvo...bi mi bilo pa boljše nekej v BTC, ker se lažje parkira kot okrog porodnišnice...recimo Galerija Grad v kleti pod Emporiumom ob 9.30?




Katina -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 13:32:09)

mml, zdaj pa le zdrži do četrtka.

Srečanje četrtek, 24.01.2008 ob 9.30
Kje? Galerija Grad v BTC v kleti pod Emporiumom

                 Iz kje                   Pridem?
--------------------------------------------------------
Katina        Okolica LJ               DA       
mml                                          DA
vilma         Postojna
nanka


Pofočkajte se še ostale. Upam, da nam rata in da se bomo malo načvekale preden gre mml na "kavo" kakšen kilometer stran od kraja našega srečanja.




mml -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 15:45:59)

Katina za tvoj seznam...sem iz LJ [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Katina -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 16:40:42)

Srečanje četrtek, 24.01.2008 ob 9.30
Kje? Galerija Grad v BTC v kleti pod Emporiumom

                 Iz kje                   Pridem?
--------------------------------------------------------
Katina        Okolica LJ               DA       
mml                LJ                          DA
vilma         Postojna
nanka

mml, upam, da se nama še katera pridruži, če ne se bova pa sami dobili in kakšno rekli, ne? Ti pa le lepo zdrži do četrtka, da mi še ti ne uideš.




Calena -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 17:50:52)

Hojla mamice v najboljših letih[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Prav super, da nas je že toliko in kako pridne čvekice ste. Res upam, da bomo fajn klepetale.

mml zate že zdaj močno stiskam pestke, da bo porod čimhitrejši in čimlažji in da bo dete ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], če sem prav razbrala) zdrav, krepak in vesel.

Sploh se mi zdi, da bo letos veliko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], dve moji kolegici sta že rodili svoja korenjaka, ena ga čaka konec februarja, pa samo ena kolegica čaka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] marca.
A ostale že veste kaj pričakujete?

nanka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za že četro dete. Si res super mamica. Upam, da te komolec ne boli preveč in ti ne povzroča preveč nevšečnosti; želim ti da se kmalu pozdraviš in čestitam za dobre rezultate ter še naprej želim lepo in zdravo nosečnost.

Katina tudi tebi čestitke za dobre rezultate in še naprej ti želim lep potek nosečnosti. A se tvoja desetletna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] hčerka že kaj veseli dojenčka?

Vilma tudi tebi čestitke za dobre rezultate. Izgleda, da nas res vse že malo EMŠO matra, ker tudi sama v tokratni nosečnosti opažam precej več težav kot v prvi pred 4,5 leti..Ampak saj bo vse ok ker mora biti. Verjetno imaš PDP konec marca a ne?

NiLe pozdravljena tudi tukaj. Vem da si precej aktivna med aprilčicami in da sva po PDP-ju zelo blizu skupaj. Med aprilčicami se nekako ne uspem več oglašati, ker ste tam izjemno pridne čvekice, upam, da kaj poklepetamo tudi tukaj. In seveda ti želim obilo zdravja, pa da bo tvoja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] še naprej potekala brez težav. A se tvoja starejša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že kaj veselita otročička?

Majuska lepo pozdravljena tudi ti. A imaš že kaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ali mogoče pričakuješ svoje prvo dete in si tudi srečka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]? Upam, da bomo fajn klepetale.

Jaz sem bila ravno danes pri polnih 28. tednih na kontrolnem UZ v Ljubljanski porodnišnici in sem spet dobila dve novi fotki našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]. Zaenkrat je vse ok in dete pridno raste ter tehta približno 1200 g. Naslednji UZ (kontrola rasti) pa me čaka v 34. tednu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in tudi jaz močno upam, da mi bo uspelo to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] pripeljati vsaj do 34. tedna. Zdaj imam bolj pogoste kontrolne UZ, ker sem imela v prvi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] preeklampsijo in je bila moja Lana asimetrični zahiranček. Močno upam in si želim, da bo tokrat vse ok. Sem pa že na bolniški od 20. tedna dalje in moram pridno jemati aspirin, zaradi česar mi sicer dlesni zelo krvavijo ampak za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sem pripravljena prenesti vse. Tudi Lana se bratca že zelo veseli, prejšnjo soboto je šla z nami na 3D UZ in je kar z zanimanjem spremljala svojega bratca. 3D UZ priporočam vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], saj dobiš res lepe fotke in filmčke svojega še nerojenega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].
Sicer pa mi je danes kar malo dolgčas, ker je Lana z vrtcem odšla na zimovanje in se vrne šele v petek, brez [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa je stanovanje tako prazno. No še dobro, da imamo doma dve psički, da bomo lažje zdržali.

Z veseljem bi se vam pridružila na srečanju v četrtek, pa imam žal ravo takrat GP potem pa še MŠ, tako da upam, da se boste spet kmalu domenile za kakšno kavico in tortico. Že zdaj se mi cedijo sline po izvrstnih torticah Galerije Grad [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].  Punce maksimalno uživajte in obljubim, da se vam naslednjič pridružim.

Lepo se imejte!

Pozdravčke vsem,

Calena




Majuska -> RE: noseške nad 35 iz Lj in okolice (21.1.2008 17:54:42)

Ojla, jaz sem prvič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in se še mal lovim na tem področju ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Eno vprašanje, mogoče malce butasto, ampak če se npr. med seboj ne poznate, kako se najdete na srečanju? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zardeva.gif[/image]




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>