Kuharski triki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Spark -> Kuharski triki (22.1.2008 15:25:36)

Dejte mi povedati ene par stvari.
Ko skuham govejo juho, koliko časa jo imam lahko v hladilniku?
Preden jo dam (juho) v hladilnik, a poberem ven meso, kosti in zelenjavo?
Kakšna je prava mera govejega mesa in kosti za skuhat juho?

Zadosti o juhi.
Kako skuhate dober, okusen riž, pri katerem ne potrebuješ nobene priloge?

No evo zdaj se pa ne spomnem ničesar več, kar me zanima. Dajte mi povedati kak vaš trik, pri kuhanju.




riders -> RE: Kuharski triki (22.1.2008 15:29:57)

Jaz jo imam v hladilniku do 3 dni. Mogoče je kasneje še dobra, ampak se potrudim, da jo prej pojemo.

Preden jo daš v hladilnik, jo precedi, naj bo bistra. Mi damo v en velik lonec (nimam pojma, kok drži, smo pa 4 člani in jo imamo za dvakrat) mal več kot pol kile mesa in dve rahli kosti.




lelaval -> RE: Kuharski triki (22.1.2008 15:33:36)

Jaz jo imam tudi 3 dni v hladilniku. Če pa je skuham več, oz. jo vmes ne jemo, pa jo dam v zamrzovalnik.




malecka -> RE: Kuharski triki (22.1.2008 19:40:42)

Dober in okusen riž skuhaš tako da ga prej popečeš na ponvi.
Če ti je všeč vonj arašida, lešnika..... pa daš v ponvo pikico olja nato sesekljane mandeljne, arašide.... prepražiš in dodaš riž še malo prepražiš in doliješ vodo, kuhaš........ in dobiš božanski okus.




Jessy -> RE: Kuharski triki (22.1.2008 22:39:04)

Jaz dam za 5 l lonec juhe okrog 80 dag mesa. Vzamem "prsnk" (ne vem, kako se reče temu delu mesa s pravilnejšim imenom). Kosti se že držijo kosa, zato jih dodatno ne dajem.
Juho jaz precedim v plastične posode in jih dam v skrinjo. Tako ostane dobra zelooo dolgo. Meso in zelenjavo lahko pobereš ven takoj, ko je juha kuhana, lahko tudi pozneje, nekateri pa zelenjavo puščajo v juhi le toliko časa, da postane mehka, nato jo poberejo.

Dober riž je meni prav vsak, samo da je riž. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Drugače pa je meni všeč zelenjavna rižota. K temu res ne rabiš priloge.




mojsoncek -> RE: Kuharski triki (23.1.2008 8:53:29)

Juha - cca 3/4 kile mesa in 2 rahli kosti. V hladilniku je ne hranim, kar ne pojemo prelijem v plasticne posode in zmrznem. Za bolj bisto juho dobro splakni meso in kosti, pa zakuho (rezanci, ribana kasa) skuhaj posebej. Meso vzamem ven preden ga dam na mizo, ker se zna malo "posusit", ce ga das ze prej ven. A ja, pa se to... juho ponavadi kuham en dan prej, da se cez noc pohladi in zjutraj poberem dol mascobo.

Riz - na olju preprazim toliko, da postekleni. Lahko dodas jusno kocko za okus ali pa samo mesanico zacimb po okusu. Lahko pa proti koncu kuhanja dodas en lep kupcek sveze naribanega parmezana in dobro premesas. Lahko vmesas tudi sladko smetano in muskatni orescek. Drugace pa jaz skoraj nikoli ne delam riza brez dodatkov. Ce ne drugega fliknem notri malo zelenjave [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .




Stran: [1]