Prenehanje pogodbe za DČ-kako (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


aluš -> Prenehanje pogodbe za DČ-kako (23.1.2008 8:14:25)

Rabim nujno za službo, šef hoče vedet, jaz sem pa na kadrovskem podr. bolj "mrzla".

V firmi imamo delavke, katerim smo 31.12.07 podaljšali (oz. sklenili nove) pogodbe za določen čas do 30.6.2008. Sedaj se je pokazalo, da jih ne bomo vseh rabili in bi jih dali na zavod za zaposlovanje. Kako lahko predčasno (če sploh lahko) prekinemo pogodbo sklenjeno za določen čas.

Če se pogodba lahko predčasno prekine, kakšen je postopek (pisno obvestilo, koliko dni prej ????).

Hvala, hvala!!!!




Anonimen -> RE: Prenehanje pogodbe za DČ-kako (23.1.2008 8:44:28)

Prekineš lahko kadar želiš, vendar če jih daš na zavod, potem plačuješ ves čas za njih do konca pogodbe. Njim je čisto vseeno. Plačo v vsakem primeru dobijo. Razen, če jih odpustiš zaradi krivdnih razlogov. Upam, da ne bo tega.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




aluš -> RE: Prenehanje pogodbe za DČ-kako (23.1.2008 8:56:50)

NE, nikakor iz krivdnih razlogov. Pogodbe smo jim konec leta podalšali, ker nam je naš naročnik napovedal (ustno), da bo v prvi polovici tega leta veliko dela zanj. Sedaj pa ni tako, ampak ni dela skoraj nič, kar pomeni tudi priliva denarja.

Delavke imajo v  pogodbah o zaposlitvi za DČ napisano, da se sklepajo zaradi povečanega obsega dela. V ZDR pa sem v 77. členu prebrala, da pogodba za DČ lahko preneha veljati s prenehanjem razloga, zaradi katerega je bila sklenjena. Pa ne vem, če to pomeni, da se pogodbe lahko prekine pred iztek obdobja.

Anonimen, kako to misliš, zakaj naj bi jih mi plačevali, čeprav so na zavodu???




Stran: [1]