Koliko mleka še potrebuje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane



Sporočilo


Zivjo -> Koliko mleka še potrebuje (26.1.2008 7:25:26)

Živjo!

Ker sm frišna mamica in še nima izkušenj vas prosim za pomoč. Zamima me koliko mleka mora popiti 5 mesecev star [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki že je gosto hrano. Prva stopnja uvajanja gh je že za nama. Zanima me, ali se mleko, ki ga otrok poje v rižolinotu ali podobnih žitnih kašicah tudi šteje med potrebno količino mleka.
Še nekaj me zanima. Koliko ml žitnih kašic pojejo vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], vem da je od vakega posameznika odvisno, ampak vsaj približno, ker naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kar ne neha jesti, pa kr sama zaključim z obrokom, ker se bojim da se nebi prenajedel.

Hvala!




Strawberrie Cherrie -> RE: Koliko mleka še potrebuje (26.1.2008 8:00:17)

Joj, mleko potrebuje za dober razvoj in pri 5mesecih je le okušanje druge hrane, ne pa da GH prevladuje. Bi vseeno dala veliko prednost mleku.
Drugače pa ja, štejejo se tudi mlečne kašice, pač vse, kjer je dodano adaptirano mleko. Kasneje, ko bo jedel tudi jogurte pa skutke, pa tudi te.
Drugače si pa narediš realno sliko,koliko mleka potrebuje tvoj otrok nekako takole: recimo, da ima okoli 8500g, se pravi mora dnevno spiti in pojesti okoli 850ml mleka + gh v tvojem primeru; če poje 2x dnevno kašico po 100ml, moraše vseeno dobiti 650ml mleka.




Naja30 -> RE: Koliko mleka še potrebuje (26.1.2008 9:37:35)

Se strinjam, da pri 5m mora še mleko prevladovati. Naša se je takrat še samo dojila, ko sva začele uvajat GH, pa je poleg nje dobila še dolgo veliko mleka na dan. Tudi mlečni izd. se štejejo seveda.




Stran: [1]