Hobi (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


4nothing -> Hobi (27.1.2008 19:08:45)

 Pozdravljene!
Mene pa zanima,če ima kateri od vaših mož tak hobi, da ga večino dni ni doma.
Najmanj dvakrat med tednom,večino sobot in nedelj, pa kakšen praznik in tudi dva in
več dni skupaj.
Kaj si mislite o tem in ali sem res tako zavrta, da meni ni všeč, da je toliko od doma.
Verjetno se me je naveličal,vsaj jaz imam tak občutek.




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 19:13:29)

Zakaj pa misliš da se te je naveličal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Zato ker ima hobi? A si je ta hobi šele sedaj omislil al ga je imel že prej?

A ti pa nimaš nobenih hobijev?

Moj ima treninge 2x-3x tedensko, ga ni par ur ker ima v lj..
S tem da ma tud službo tako da se med tednom bolj mal vidva.
Pa ob nedeljah tekme in turnirje.....ga ni tud po cel dan.

Za več dni pa zarad hobija ne gre nikamor. Oz. no smučat gre letos sam brez mene za en tedn, pa na morju je bil sam brez mene cel tedn.
Sm mu sama rekla naj gre, k ni hotel it.




lelaval -> RE: Hobi (27.1.2008 19:15:34)

Moj nima nobenega hobija. Jaz ga pa še priganjam, da bi si našel kak hobi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




onur -> RE: Hobi (27.1.2008 19:15:35)

Ma tud meni ne bi bilo všeč, če bi bil mož veliko od doma zaradi hobija (moj je večkrat od doma zaradi službe, ker dela tudi praznike in vikende, pa nočne, ..., vendar imam to prednost, da ga lahko obiščem v službi, ker dela sam). Dej vprašaj moža, kaj mu pomeni čas preživet s tabo in mu povej kako se ti počutiš in pa kaj mu pomeni čas preživet od doma.




*alja* -> RE: Hobi (27.1.2008 19:15:50)

Moj ga sicer nima in jas vem da tega nebi prenesla (hobi da bi bil cele vikende in praznike odsoten)  da bi bil skos nekje drugje, ko ne v službi (to čist razumem), potem hobi. Jas mislim da lahk tudi partner mal "skrajša" njegov hobi za družino. No odvisno če že mata otroke al ne.

Kaj pa je njegov hobi, da je tolk "zahteven"?




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 19:22:02)

Moj ima ze s sluzbo tok dela da nima casa za hobije...
Drugace pa rad je doma pri nas je bolj zapeckarski tip...

Ne vem no jaz ne bi marala take situacije kot jo imas ti...




Gina -> RE: Hobi (27.1.2008 19:25:02)

Joj, zelo zoprna stvar je, če ti gre hobi od tvojega na živce. Hobi je moškim nekaj najbolj svetega. Fajn je, če ga znata uskladit z vsakdanjim lajfom. Poglej, moj ex se je potapljal, pa je šlo meni ful na živce, ker mi je pač potapljanje nekaj čist brezveznega, ne vidim pointa v tem. Zato mi je šlo to na jetra. Se spomnim, da smo šli na morje, pa je zjutraj pojedel zajtrk, šel na en potop, se vrnil ves zmatran, pojedel, šel spat, pa potem spet na en potop, potem je pucal opremo kako urco, dve, potem je pa tam nekje ob pol osmih zvečer ugotovil, da obstajamo še trije drugi člani.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Danes mi je smešno, takrat mi pa ni bilo. edini dopust, pa takole.

No, moj novi leti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Samo to izgleda malo drugače. Meni je letenje fajn, ga komot razumem, ker letenje mi je samo po sebi nekaj krasnega, mam veliko večjo toleranco do tega, vidiš same lepe reči, je neko adrenalinsko doživetje, pa poleg tega je povezano s hribi, ki jih imam strašno rada, kamor lahko grem zraven, pa imam še sama kaj od hribčkov, ali pa ne, če se mi ne da, kot mi pač paše. Na dopustu gremo obvezno tudi na morje nekam, kjer se tudi leti, samo vmes ga precej več vidim, kot sem bivšega. Pa še vse izletniške točke na višini obiščem. Včasih gre tudi za ves dan nekam, se je že zgodilo, da je šel npr. v francijo za par dni, samo me pa res tolk ne moti. Če je njemu to fajn, pa ga napolni z energijo, potem naj dela to, hvala bogu.
Dokler seveda ni to na račun familije, tisto bi me pa motilo. Samo vrednote na tem področju so zelo različne. Midva sva rada tudi dosti časa sama. Ko sva skup, se pa dosti pogovarjava, pa crkljava. Potem sva pa čist srečna, če imava mir vmes, al pa ne, kakor pride. Temu primerno sva tudi skupaj, včasih res veliko, včasih pa pridejo dnevi, ko se komaj vidiva. Če bi bila tvoja vrednota veliko posvečenega časa, potem imaš problem. Vendar mi je čisto jasno, da si pri vrednoti čas, težko pomagaš. Če to rabiš, rabiš. Kako uskladiti, pa ne vem. Upam da imaš vsaj rada možev hobi. Pa upam, da ni njegov hobi gostilna, ker tisto pa jaz ne bi prenašala.




4nothing -> RE: Hobi (27.1.2008 19:25:29)

Ja,saj to je to,da si ga je omislil šele po petnajstih letih.
Otrok pa je že najstnik.
Karin 24 od kdaj pa hodi tvoj na treninge, je hodil že ko sta se spoznala ali kasneje?
Saj ni problem dobiti hobija,vendar zmeraj je pravil, da je lepo, da sva skupaj doma
in jaz marsikam nisem šla,ker se mi zdelo prav, da bi bil sam doma,jaz pa pohajala.




Gina -> RE: Hobi (27.1.2008 19:27:29)

Aja, kolk mi je hecno. Moški se vedno mora dokazovat z nečim. In služba je glih tolk hobi, kot nek šport ali šraufanje ali kaj tretjega. Samo da pri službi ene razumete ta hobi, ker prinese mal več dinarčkov domov, pri športu pa ne, čeprav gre za isto potrebo, ker ne prinese dinarčkov ob tem domov. Hmm, ne štekam čist dobr.




Grofica -> RE: Hobi (27.1.2008 19:28:12)

ja,to,kar počne moj Gospod,je bil na začetku samo hobi. tudi moj.sva bila celo zimo skoraj vsak vikend odsotna.
potem se je to stopnjevalo in prišlo tako daleč,da je pod okriljem države in je že skoraj posel,ne več hobi.




4nothing -> RE: Hobi (27.1.2008 19:34:32)

Zelo lepo si napisala Gina. Saj jaz to vem,da je lepo,da se z nečim ukvarja.
Koristen humanitarni hobi. Tudi meni je všeč, vsaj bil. Bojim se, da ga bom zdaj zasovražila.Vendar je vseeno prevečkrat odsoten. Ko mu kaj rečem postane zajedljiv in sploh noče razumeti ali pa nima pojma kaj mu hočem povedati.Jaz pa nisem tip, ki se zna branit in takoj utihnem. Verjetno tudi zaradi tega,ker mu zmeraj poskušam ugoditi, zdaj tako reagira.




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 19:35:53)

Karin 24 od kdaj pa hodi tvoj na treninge, je hodil že ko sta se spoznala ali kasneje?


Ko sva se spoznala je hodil 5xtedensko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Je pač športnik, sam živi oz. služi pač ne od tega. Rabi pa to glih tako k hrano, vodo, pa zrak[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Pač on je čist fertik če se parkrat tedensko ne zlaufa. To je njegov ventil. In pride domov poln energije, k prerojen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Hvalabogu da ima neki tacga da daje stres in vse sranje iz sebe ven. Pa še zmeri sva kar dosti skupaj. Treninge ima pa zvečer od 20-22ih, tako da to tud k bodo otroci pomoje ne bo problem. Pa nedeljske tekme tud ne bodo problem, k jih itak hodmo punce in žene ter otroci gledat. Pa še načvekamo se vmes.
Smučat gre pa sam zato k mam jst fentano koleno in mi je bedno da bi oba bla brez smučanja zarad tega. Naj uživa.




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 19:46:52)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Aja, kolk mi je hecno. Moški se vedno mora dokazovat z nečim. In služba je glih tolk hobi, kot nek šport ali šraufanje ali kaj tretjega. Samo da pri službi ene razumete ta hobi, ker prinese mal več dinarčkov domov, pri športu pa ne, čeprav gre za isto potrebo, ker ne prinese dinarčkov ob tem domov. Hmm, ne štekam čist dobr.


Ne Gina... ni pomemben denar..
Toda obstajajo tudi ljudje ki nimajo 8 urni delavnik pa se odstemplajo pa gredo domov...
Moj konkretno ima svoje podjetje in vcasih pride domov ze po parih urah najveckrat pa je tako da mora delati veliko vec kot 8 ur...
Tako da za hobi nima casa ne pa da mu kdo ne dovoli...
In obstajajo tudi moski ki tudi ce imajo casa na pretek so pac raje doma..
Vsak clovek ima drugacne zelje in potrebe in ni treba vse v isti kos metat.

In parv tako smo razlicne punce - zene. Mene hobi ne bi motil ce bi bil odsoten v mejah normale... Da ga pa ne bi bilo cele dneve in vikende... pa ne bi prenasala..

Razen v zgoraj omenjenem primeru ko to ni vec hobi ampak je ze posel... In ko zgleda da gre za resnega sportnika ki mu je to ze poklic...
To je pa spet drug primer...




4nothing -> RE: Hobi (27.1.2008 19:51:18)

Toda po petnajstih letih! Ne vem kako bo. Prej je bil zmeraj utrujen in je komaj čakal, da bomo med vikendom doma in nisem niti težila da bi kam šli.
Zdaj pa ,ko sem mu to omenila, mi je odgovoril,da saj nisem nikoli nič rekla.Kako, če je zmeraj že vnaprej rekel,saj ne gremo nikamor,ne? In spet ima on prav. Pa pomagaj si, će si moreš.Ko mu kaj rečem zmeraj izpadem jaz krivec.




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 19:53:15)

Skupaj se pa ne morta ukvarjat s tem hobijem?




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 19:54:46)

IZVIRNO SPOROČILO: 4nothing

Bojim se, da ga bom zdaj zasovražila.


A tako hudo je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 19:58:18)

Kaj pa je to z en hobi??
Pa ne mores sodelovati?

Ampak pokoravati se mu pa tud ne smes... Mislim da imas pravico da mu poves kako in kaj...in da skupaj uskladita zelje...




Grofica -> RE: Hobi (27.1.2008 19:59:45)

in zakaj te tako moti,da si je po 15 letih našel en hobi?zato ker nisi navajena,da ga ni?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

moj tudi ni imel tega hobija prej. ok,se je ukvarjal z zelo podobnimi stvarmi,poslovno in v prostem času za hobi.

potem sva skupaj furala ta hobi,začela postavljat temelje,dobila še druge ljudi zraven,stvar je zalaufala. jaz sem se potem zaradi Principesse umaknila,nisem več z njim toliko na terenu,ampak bolj doma rihtam,da vse štima.

včasih mi je težko,ker ga najmanj 3 dni v tednu ni,ampak,mi je pa fajn,ko vidim rezultate.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

in zakaj se ne poskusiš vklopit zraven? ali pa vsaj razumet njega?




Gina -> RE: Hobi (27.1.2008 19:59:53)

Eldomi, odkod ti ideja, da prirejaš kar napišem? Kje sem napisala, da ni prav, da smo različni ali da imamo različne želje in potrebe? Nisem. Ker menim enako. vendar sem po letih razmišljanj že dolgo tega prišla na jasno, da deci drugače funkcionirajo kot ženske. In vsak, ampak vsak dec ima hobi. Eni imajo za hobi šport, drugi službo, tretji šraufanje, četrti se dokazujejo z rihtanjem bajte, peti pa imajo za hobi popoldnasko spanje, šesti gostilne, pirjatelje, ...nekaj že. Služba je glih tolk hobi, kot kaj drugega. Vsak dec, ki dela cele dneve, dela, ker mu tako paše, če ne bi napel vse sile, da bi delal manj ur. tako je, pa če priznaš ali ne. Tudi tvojemu to čist ustreza. Hobi pač, ali bolje rečeno dokazovanje. Taki cajti so, da je moškim to še mnogo bolj omogočeno kot pred 40. leti. Služba je veliko moškim hobi. In ne, nič ni narobe s tem. Tudi jaz bi najbrž to lažje tolerirala kot gostilne. Je pa to še vedno isto kot hobi, samo več časa požre. In ja, ne glede na vse, več nadur prinese več denarja. Šport pa ne. Tko je.




4nothing -> RE: Hobi (27.1.2008 20:00:30)

Mič RR njegov hobi sem mislila.Njega pa ne mislim zasovražiti zaradi njegovega hobija.
Tako všeč pa mi ni,da bi tudi jaz hodila z njim. Bi pa bilo zanimivo,kaj bi rekel, če bi mu to omenila. Na to pa nisem pomislila.




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 20:01:53)

IZVIRNO SPOROČILO: 4nothing

Mič RR njegov hobi sem mislila.Njega pa ne mislim zasovražiti zaradi njegovega hobija.


A ni dovolj, da sovražiš hobi? Kakšen odnos pa je to, sovraštvo?




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 20:03:01)

Mogoče pa tvoj mož misli da si sedaj pa končno lahko privošči nekaj zase narest k je otrok že najstnik in samostojen?
Verjetno se je naveličal 15 letnega ležanja cele vikende. Rabi spremembo.

Dejta se pogovort. Brez obtoževanj seveda. Mogoče bi bilo fejst da ga poslušaš in ti on razloži zakaj se je začel s tem ukvarjat. Malo vama komunikacija šepa. Ti misliš da se te je naveličal, on pa misli da ne štekaš in da mu sam moriš. Sam predvidevam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Gina -> RE: Hobi (27.1.2008 20:03:19)

A pa si ti zihr, da ima on res samo hobi?
Moj ex si je takole dva nova hobija nabavil, pa bil kar naenkrat iz popolnoma zaspanega človeka kar naprej na plavanju in na fitnesu. Sam kao.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Do treh ponoči, oz. najmanj do polnoči parkrat na teden. Prej pa nič od tega.Prej je imel hobi spanje.




4nothing -> RE: Hobi (27.1.2008 20:06:14)

Ja to je tudi delno res Grofica,ker nisem navajena, da ga ni.Toda dokler je hodil dvakrat do trikrat na teden se mi je zdelo super, da se ukvarja s čim koristnim.Tudi me ni motilo, ko sem bila takrat sama doma,toda vikende, praznike in po več dni skupaj,tega ne morem in ne morem požret.




Anonimen -> RE: Hobi (27.1.2008 20:10:31)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

A pa si ti zihr, da ima on res samo hobi?


Ja, res, si ziher?




Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>