nujno rabim (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja



Sporočilo


15.7. -> nujno rabim (2.2.2008 12:20:04)

rada bi naredila uslugco kolegici, ki nima interneta in v njenem imenu poslala prosnjo z zivljenjepisom na firmo, kjer bi rada delala. zanima me ce imete kaksen vzorec da bi mi posredovale, lahko na zs. aja pa kaj se v življenjepisu napise, da imas otroke in ali vnuke. 




šmarnica -> RE: nujno rabim (2.2.2008 18:02:11)

Prošnja za zaposlitev naj bo kratka in jedrnata.
Vsebuje naj le tiste podatke, katere delodajalca zanimajo: končana izobrazba, delovne izkušnje, od osebnih podatkov: starost (rojstni datum), naslov (oddaljenost od delodajalca). Kakšni osebni podatki o privat življenju dobrega delodajalca ne smejo zanimati: tvoje osebno življenje je tvoje - ločeno od službe. Kaj delodajlcu mar koliko otrok imaš doma, ali pa vnukov. Takšni podatki so ti lahko kvečjemu v škodo in ne v korist.
Če zahteva življenjepis: postrezite s podatki, ki se tičejo delodajalca: potek šolanja, delovne izkušnje - v mesecih, letih - z kratkim opisom del,...
Polagam vam na srce: vaše osebno življenje je le vaše.
Sama delam na delovnem mestu, kjer se dnevno srečujem z prošnjami. Pa vam povem - vse me mine, ko berem, kako je ime očetu, pa materi, pa kaj sta ona dva po izobrazbi, pa o vaših otrocih in njihovih imenih, pa o njihovem šolanju... Kaj me pa to briga !!! Zanima me vaše znanje, sposobnosti.. Vse ostalo je besedilo ki ne sodi v prošnjo.





Stran: [1]