Katy\o/ -> RE: Julijke II. - 2008 (20.3.2008 19:26:12)
|
Ko ste ravno pri debati o dopustih v šolstvu. Jaz sem ravno danes dobila obvestilo. Pripada mi 23 dni za letošnje leto. Do konca leta, je treba izkoristit 2 tedna dopusta. Z izjemo, če ga delavka ne more izkoristit (v našem primeru) zaradi porodniškega dopusta, se cel prenese v drugo leto, ki ga lahko koristimo do 31. 8. 2009. Tukej pa je caka. Pravico mamo do izrabo celega dopusta do 31.8.2009, če v koledarskem letu delamo vsaj 6 mesecev kar se pri nas ne bo zgodilo. Bom kar citirala iz obvestila. "Delavka bo do konca leta 2008 izrabila najmanj dva tedna letnega dopusta, preostanek pa v dogovoru z delodajalcem do 31/8-2009. Če delavka zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka v tekočem letu ne bo izrabila pripadajočega letnega dopusta, ga ima: - pravico vsega izrabiti do 31/8-2009, če je v koledarskem letu, v katerem ji je bil odmerjen, delala vsaj 6 mesecev, - pravico prenesti do 31/8-2009 samo v trajanju nad dvema tednoma, če je v koledarskem letu, v katerem je bil odmerjen, delala manj kot 6 mesecev." Če prav razumem, lahko v prvomajskih počitnicah še izkoristmo tistih par dni in to je to. Ostalo gre v "pozabo". V dveh tednih je to 10 dni. Ostane mi še 13 dni. Torej po koncu porodniške, lahko izrabim še dva tedna + 3 dni starega dopusta. Aja, pa čestitke Lex, za opravljen strokovni izpit. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|