Korekcija vida s fakično lečo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Anonimen -> Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 13:54:31)

Ima katera izkušnje? Zaradi visoke dioptrije pri meni ne pride v poštev klasična operacija z laserjem, mi pa lahko korigirajo vid s fakično lečo. Malo me zanima, kakšne so vaše izkušnje s to operacijo.
Hvala




Anonimen -> RE: Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 14:15:45)

Moj sodelavec jih ima in to zelooo slabe.

Po parih letih se mu je stvar zakomplicirala in sicer do te mere, da zdaj do konca življenja ne sme dvigniti več kot 5 kil in ne sme delati sunkovitih gibov z glavo. Na eno oko skoraj nič več ne vidi, za drugega pa ne vedo, kako bo.

Jaz niti pod razno ne bi šla na tako operacijo. Sicer danes res morda že malo več vedo o tem, ampak njemu takrat, pred kakšnimi 10 leti, ali malo manj, ni nihče povedal, da je v bistvu posksuni zajec, ker 10-letnh izkušenj, kako bo sčasoma to izgledalo, takrat seveda res niso imeli. No, sedaj jih imajo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 14:28:12)

No, saj ravno to me skrbi, morebitne komplikacije, ker pač to ni tako pogosta operacija kot laserska, saj je ljudi z dioptrijo nad -10 bolj malo. Razmišljala sem, da bi si operirala samo eno oko, ker se mi na njej baje itak delajo zametki sive mrene. Drugo oko je uredu in tudi dioptrija je že nekaj let ista. Moram premislit. Itak z operacijo ne bi šla na 0 dioptrije, ampak je vseeno bolje, da se mi vid zmanjšuje z npr. -6 kot pa z - 13.

Uau, splišni, 20000 objav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 14:38:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica
Itak z operacijo ne bi šla na 0 dioptrije, ampak je vseeno bolje, da se mi vid zmanjšuje z npr. -6 kot pa z - 13.


No, ne vem, meni ne. Jaz imam na očalih na enem očesu -8, z lečami vidim čisto O.K. Takod a se mi zdi vseeno, če imela osnovo - 3 ali - 13.

Jaz na operacijo, če ne bi bilo res nujno potrebno, ne bi šla. Že zaradi teh sodelavčevih izkušenj ne.




Pobalami -> RE: Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 14:47:53)

Znanec je šel k Irmanu pred parimi meseci in je zelo zadovoljen.

Mislim, da ni primerjave med 10 let in zdaj. Ne samo pri vstavitvi leče ampak tudi  če primerjaš z "navadno" lasersko operacijo. Drugačni so postopki in tehnologija. Seveda pa obstaja tveganje, kot povsod.




Jutra -> RE: Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 16:20:21)

Ankica, jaz ti raje najprej predlagam izboljšanje vida z vajami za očmi, če imaš voljo, seveda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
Svetujem ti, da greš na delavnico Lea Angarta, naslednja bo v LJ. junija. Traja dva dni. Tu je spletna stran, kjer si lahko več prebereš o tem:

http://www.vision-training.com/si/

Če pa želiš, ti pošljem skripto, pa si že prej prebereš in je potem tudi lažje iti na delavnico.





Jutra -> RE: Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 16:23:35)

IZVIRNO SPOROČILO: faca
Znanec je šel k Irmanu pred parimi meseci in je zelo zadovoljen.



Jaz pa žal nisem! Mi je žal, da sem šla, ker mi je preveč zakopliciralo lajf po operaciji. RAZLIČNOVIDNIM odsvetujem ta poseg, ker ti operirajo samo eno oko, zato, da se dioptriji čim bolj približata. Potem je pa stvar možganov, ki morajo sprejeti novo nastalo situacijo vida.......





živa -> RE: Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 19:58:31)

Dioptrija - 18, super zadovoljna po operaciji (ampak ne v Žalcu), funkcioniram brez očal/leč. Pošlji mi ZS, če te kaj posebej zanima.

Lp,

živa




Peppa -> RE: Korekcija vida s fakično lečo (14.2.2008 20:24:07)

Moja tašča ima. In dejansko je bil a to edina možna rešitev, pred 7-imi leti, če je hotela obdržati vozniški izpit. Šla je na operacijo v N. Gorico na eno kliniko in je res zadovoljna. 4 leta nazaj je celo imela prometno nesrečo in jo je zračna blazina močno udarila v obraz, pa ni prišlo do nobene poškodbe (na srečo) na očesu.
Ona je zadovoljna. In dejansko mislim, da je tako stvar nemogoče primerjati z drugimi osebami, ker ima vsak človek drugačno težavo z očmi.

Pa veliko sreče in upam, da se bo vse dobro izteklo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]




Stran: [1]