Sardinija ali Korzika (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice >> Kampiranje



Sporočilo


tincci -> Sardinija ali Korzika (14.2.2008 20:58:56)

Najela sva kemper za 2 tedna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Zdaj pa ne veva... na drago korziko, kamor se pa samo 4 ure pelješ s trajektom in je noro lepa, ali na sardinijo, ko se pelješ 10  ur s trajektom v eno smer in ima baje krasne plaže za našo malo 2-letnico. Gremo pa junija... ne bi pa rada ravno bankrotirala, saj je že najem kemperja bogato [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (14.2.2008 21:48:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




viv_ -> RE: Sardinija ali Korzika (15.2.2008 8:21:06)

Jaz tudi navijam za Sardinijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Poglej si v mojem albumu...




memole -> RE: Sardinija ali Korzika (15.2.2008 10:08:37)

Za korziko sem slišala da je lepa in primerna za otročke!

Je bila sestra od mojega tam in je rekla da je super!




rogljicek -> RE: Sardinija ali Korzika (15.2.2008 10:08:54)

Nisem bila na Korziki, menda je ful lepa in pa ful draga [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sardinija, bila pred leti kot backpacker- super. Ljudje prijazni, plaže lepe (peščene), zmerne cene, hrana njami. Za trajekt se pa ne spomnim koliko časa pluje, mislim, da je bilo kar celo noč.




frufru -> RE: Sardinija ali Korzika (15.2.2008 12:10:12)

Kaj pa če oboje združite in greste iz bonifaccia na sardinijo ali obratno. Tja greste pa na nočni trajekt. Predvidevam, da ne mislite biti v enem kampu.Korziški kampi majo res lepe plažezlasti na jugu(južno od Porto vecchia). Jaz sem v Bastii dobila brošurico vseh kampov, pa smo bili pol v najcenejših je pa res da smo se furale z vlakom in na palček




Lianna -> RE: Sardinija ali Korzika (27.2.2008 12:14:20)

Korzika se meni ni zdela draga pa sem študentka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No odvisno kaj je za vas drago. Sva pa porabila za 12 dni (bencin, šotor, hrana...itd) skupaj okoli 800€. Meni je to nekako normalno. Sva se pa selila na 2-3 dni, pa bila tudi v malo lepših kampih. Aja pa tudi jest sva vsake toliko časa šla ven, pa vsak dan kavica, kakšen sok, sladoled, pecivo itd. Da se preživet še z manj.




tincci -> RE: Sardinija ali Korzika (28.2.2008 20:10:40)

Saj za Korziko imamo lahko osebne, ne komplicirajo, ali pač[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




trixi -> RE: Sardinija ali Korzika (28.2.2008 20:17:41)

Ej, ko smo mi bili dve leti nazaj na Korziki, nas noben, ko smo enkrat prečkali mejo slo-it ni več vprašal po dokumentih. Ja no, razen rabiš dokument v kampu, ko se prijaviš, je veljala tudi osebna.
A pol ste se odločili za Korziko? No, mejte se lepo.
A ti povem, tako,kot zanimivost, kje smo še rabili osebno? V marketu, ko se je hotel tamali peljat v unem vozičku, ki je na avtek. Pa smo morali dat osebni dokument, plačat 1 euro, da smo dobili kartico za voziček odklenit, potem, ko smo voziček vrnili, smo dobili dokument nazaj. Za evro se pa ne spomnem več.




madeja -> RE: Sardinija ali Korzika (29.2.2008 11:40:11)

Mi smo bili na Korziki pa nam je bilo zelo ušeč (razen prodajalke v kamp trgovini) - same peščene plaže, kar je raj za otroke. Glede na to da je bilo tam takrat za malenkost dražje kot pri nas, smo vseeno za 10 dni kampiranja s hrano vred in nakupom novega šotora prišli ceneje čez kot bi  dali samo za najem apartmaja. Prijateljica je bila lani na Sardiniji pa je rekla da gre raje na Korziko.
Korzika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Lianna -> RE: Sardinija ali Korzika (1.3.2008 12:29:15)

IZVIRNO SPOROČILO: tincci

Saj za Korziko imamo lahko osebne, ne komplicirajo, ali pač[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Osebna je dovolj.




Čungalunga -> RE: Sardinija ali Korzika (4.3.2008 20:57:48)

Joooj, spomini. Sva bila pred (uhuhu) 10 ali 11 leti z zdajšnjim možem (še brez podmladka) na Korziki, z vlakom tja, tam pa z avtobusom, vlakom, šotorila sva....ma, res lepi spomini. Saj vem, da nisem nič pametnega napisala....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




pojona -> RE: Sardinija ali Korzika (6.3.2008 16:56:43)

Viv, ali mi lahko kaj več poveš o vašem potovanju po Sardiniji ( videla sem album slik ). Koliko časa ste bili tam, v katerem kampu ste bili- ali ste se selili in koliko vas je približno ta dopust stal???
Aja, pa kako ste potovali do Sardinije ( glede na to, da sta otroka še majhna ).

HVALA






viv_ -> RE: Sardinija ali Korzika (6.3.2008 20:50:20)

Pojona,

šli smo z avtom do Livorna - je samo 5 ur vožnje, trajekte smo si pa tako tempirali, da smo potovali ponoči, da sta tamalidve spali. Čeprav nazajgrede so potem prestavili trajekt in smo imeli nočno plovbo in dnevno vožnjo z avtom. Karte za trajekt smo kupili na www.corsicaferries.com.

1. Cugnana (Porto Rotondo) www.campingcugnana.it:
Kamp ima ogromen bazen, bar, trgovino, neko mini igrišče za otroke. Sanitarije so OK. Ta kamp je bil naša baza 4 dni, od koder smo šli na ogled:
- Cabo d'Orso
- St. Teresa Gallura
- Porto Cervo
- Costa Smeralda
2. La Mariposa (Algher) www.lamariposa.it:
Veliko skupnih prostorov "wc, tuši, kurišče,..." Je tik ob mivkasti plaži. Iz kampa se da peš do Alghera. V kampu smo bili 5 dni in si ogledali:
- Alghero
- Stintino
- Playa della Pelosa
- Castelsardo
- Cabo Caccio
- Grotta di Nettuno
3. Spinnaker (Oristano) www.spinnakervacanze.com
Ultra urejen kamp, zelo čiste sanitarje, trgovina, bar, bazen, otroško igrišče, tik ob plaži.Bazni tabor 5 dni in izhodišče za:
- Costa Verde
- polotok Sinis
- Nurage su Nuraxi
- Sardinia in miniatura
4. Kamp Cala Gonone  http://www.campingcalagonone.it/:
Precej drag kamp za to kar ponuja. Bazni tabor 5 dni in izhodišče za:
- Cala Luna
- Grotta die Bue Marino
- Orgosolo

Bili smo 16 dni, porabili smo pa 1600€ vse skupaj - vse vse, vključno cestnine,darila za domov, razglednice, ...




pojona -> RE: Sardinija ali Korzika (6.3.2008 23:04:00)

Viv, hvala za tako izčrpne informacije - sem se že navdušila nad Sardinijo  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
...še nekaj, ali ste imeli na trajektu kabino in če se spomniš kakšna je bila cena. Zdaj sem gledala na netu pa bi za nas 4 prišlo za tja in nazaj + kabina za spat cca.350 Eur - to ni veliko.




viv_ -> RE: Sardinija ali Korzika (7.3.2008 8:10:32)

Kabino je dovolj, če vzameš dvoposteljno. Ne rabiš 4. Takrat smo dali za kabino 20€ v eno smer. Skupaj je bila cena karte 160€, pa potem so nam 20 še vrnili in dali za nazaj grede 2 luksuzni kabini brezplačno - zaradi zapletov z ladjo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Je pa res, da smo potovali v posezoni.




tincci -> RE: Sardinija ali Korzika (8.3.2008 17:01:13)

Ok, no tole za osebne me veseli, ker se mi zdi brezveze delat pasuš po nepotrebnem. Itak sem se zdaj spomnila, da ne rabiš več na mejah kazat. Verjetno samo če se kdo res sprdne, da bi rad videl.




viv_ -> RE: Sardinija ali Korzika (8.3.2008 17:04:22)

IZVIRNO SPOROČILO: tincci

Ok, no tole za osebne me veseli, ker se mi zdi brezveze delat pasuš po nepotrebnem. Itak sem se zdaj spomnila, da ne rabiš več na mejah kazat. Verjetno samo če se kdo res sprdne, da bi rad videl.


Za komplet EU + Hrvaško + Švico + Norveško je dovolj samo osebna izkaznica, ne rabiš pasoša.




Muca Copatarica -> RE: Sardinija ali Korzika (9.3.2008 10:12:34)

Priporočan Korziko, ker je res lepa in tako božansko diši na njej. Ni čudno, da jo je Napoleon prepoznal z zaprtimi očmi. Jaz grem sigurno še kdaj tja. Pa prijeten oddih.




tintin -> RE: Sardinija ali Korzika (11.3.2008 20:34:33)

Korzika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Super fajn destinacija.




muc_ -> RE: Sardinija ali Korzika (22.3.2008 23:24:05)

Vprašanje za VIV!

V juliju se z družino odpravljamo na kampiranje na Sardinijo.Ker  nimamo namena menjavati kampa te prosim za informacijo na katerem delu otoka je najlepše kampirat?Kateri kamp priporočaš? (senca,dobra plaža ugodne cene)




viv_ -> RE: Sardinija ali Korzika (23.3.2008 11:52:20)

muc_,

osebno bi se mi zdelo škoda denarja in časa, da bi se vozila 10 ur in več (avto + ladja) potem pa bila na samo enem koncu otoka.

Če bi že šla samo na eno mesto, bi šla verjetno nekam SZ - okolica Alghera, pa da si potem od tam ogleduješ stvari...

Najbolje, da pogledate, kaj bi sploh radi videli, pa potem poiščete en kamp nekje v okolici.




muc_ -> RE: Sardinija ali Korzika (23.3.2008 19:19:52)

Viv hvala za odgovor.Imam kar veliko kamp opreme,zato mi ne diši tisto prestavljanje,čeprav bi bilo glede ogledov bolši.Bom še videl kako bo ko bom tam.




viv_ -> RE: Sardinija ali Korzika (23.3.2008 19:43:28)

Ja, kamp opreme imamo mi tudi precej, tako da pospravljanje nam je vzelo cca. 3 ure. Pospravljanje je bolj zoprno, ker je treba na hitro, za postavljanje imaš več časa.
Pri "kamp opremi" je naš tabor mal podrobneje opisan.




muc_ -> RE: Sardinija ali Korzika (26.3.2008 18:20:26)

Slišal sem,da je kamp Spinnaker zelo vredu,menda tudi cenovno ugodo,je pa menda po večerih ogromno komarjev.Ali je to res?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>