Frutki (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hraneSporočilo


Pupa1 -> Frutki (15.2.2008 12:34:08)

Joj, danes imam en kup vprašanj. Začeli bomo z uvajanjem GH, najprej s sadnimi kašicami. Zdaj me pa zanima, če bi bilo zelo narobe, če začnemo kar s Frutki oziroma kupljenimi pripravljenimi sadnimi kašicami, vsaj prvi teden ali dva, da se nauči požirati hrano, ker si itak predstavljam, da bo na začetku več na slinčku kot v želodčku, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tukaj berem RR, pismo, pa se mi zdi, kot da bi bila edina, ki sploh pomislim na industrijsko pripravljeno hrano. Seveda bomo tudi pri nas kuhali, ni problema, ker rada kuham, ampak na začetku je paa s temi Frutki ful lažje, a ni? No vsaj meni se zdi. Kot pravim, samo prva dva tedna, sam tolk da se navadi žličke in goste hrane. Ste ve kuhale same od vsega začetka?
kjava -> RE: Frutki (15.2.2008 12:39:39)

Zna bit problem, da se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] navadi na totalno zmiksano hrano, pol pa nikakor noče koščkov jest.
Jaz sem začela z jabolčnim kompotom, najprej samo tekočino, čez ene dva dni pa še jabuček. Sam mi smo meli domača jabolka, če jih kupiš v trgovini, je za mene slabše kot frutek.
Anonimen -> RE: Frutki (15.2.2008 12:39:56)

jaz kuham od začetka, ja...prevsem zato, k mam grozn predsodek pred to industrijsko hrano ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]) in če je men neki gravž, niti slučajno ne morm tega otroku fotrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] že tko ne vem kak bo, ko bo hotla poli salame itd. jest[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
pa ni tok hudo skuhat, ona jabka al pa koren je 1, 2, 3 skuhano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
travica -> RE: Frutki (15.2.2008 12:42:30)

po pravici povedano je meni škoda denarja za frutek - na začetku bo pojdel 1 žličko, potem pa lahko vse ostalo vstran vržeš.
Lažje je da malo jabolka naribaš (ostalo ti poješ :), skuhaš 1/2 korenča ali majhen krompir ali par cvetk cvetače... 
mika -> RE: Frutki (15.2.2008 12:44:30)

a si že odprla kak frutek, povohala in poskusila....gravž takšen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image], da  ga jaz naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] nikoli nisem dala. kupovala sem druge kašice, hipp... ostalih se ne spomnim. kupovala sem jih samo za takrat ko smo bili zdoma.

urskas -> RE: Frutki (15.2.2008 12:56:05)

Moji dve sta pojedli kar nekaj frutkov in drugih kupljenih kašic.
Veliko sem pripravljala tudi sama, pa se nista "navadili" na totalno zmiksano....

Drugače pa sem pri obeh začela s kuhanim jabolkom, korenčkom itd in pripravljeno zamrznila v posodicah za led, tako da sem imela vedno pri roki ravno pravšnjo količino.
kjava -> RE: Frutki (15.2.2008 13:11:48)


IZVIRNO SPOROČILO: urskas

Moji dve sta pojedli kar nekaj frutkov in drugih kupljenih kašic.
Veliko sem pripravljala tudi sama, pa se nista "navadili" na totalno zmiksano....
Sej pri nas je isto, ampak tuki gor se je že veliko mamic pritoževalo, da se jim dojenčki davijo, čim kak košček ni čist zmiksan. Jaz nimam proti kupljenim kašicam nič.
mika -> RE: Frutki (15.2.2008 13:16:31)

Sej pri nas je isto, ampak tuki gor se je že veliko mamic pritoževalo, da se jim dojenčki davijo, čim kak košček ni čist zmiksan.


jaz sem naši tudi morala dolgo mixat  hrano in to do 11mes, ko je dobila prve zobke. mislila sem, da  zato, ker še ni imela zobkov, nisem pa pomislila na  kašice
Mesečnica -> RE: Frutki (15.2.2008 13:28:42)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

a si že odprla kak frutek, povohala in poskusila....gravž takšen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] , da  ga jaz naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  nikoli nisem dala. kupovala sem druge kašice, hipp... ostalih se ne spomnim. kupovala sem jih samo za takrat ko smo bili zdoma.
Ne vem, kakšen Frutek si ti to dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].
Meni prav lepo dišijo in tudi po okusu so zelo dobri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].


Ja, jaz sem za uvajanje uporabila Frutke. Kupila sem ta male kozarčke. Če je kaj ostalo, sem pa sama pojedla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Naš mali jih je zelo lepo sprejel. Ko smo sadje uvedli, sem pa začela sama delati kašice. Zdaj Frutke (ali pa Lumpijeve kašice, ki jih tudi dela Fructal) kupujem za takrat, ko smo kje na poti. Pa še to gledam, da kupim take, ki bi jih sama težko naredila, npr. marelico in hruško (ker zdaj težko dobiš marelice), ali pa jabolko in višnjo (naš mali ga obožuje).

Včasih kupim tudi kakšno Hippovo sadno kašico, ampak to v Avstriji (ali pa kvečjemu v Müllerju), ker so cenejše kot pri nas.
Naja30 -> RE: Frutki (15.2.2008 13:35:17)

Frutki so sicer prav dobra zadeva, so pa še evdno industrijsko pripravljena hrana. Tudi s tem ni nič narobe, se mi pa zdi, da je le bolje če mamica sama skuha svež obrok. Frutek je tudi precej bolj sladek kot domača kašica, čeprav naj ne bi imel dodanega sladkorja tako da se otrok lahko navadi na sladko, če mu misliš kot prvo GH to ponuditi.

Moja je izredno malo frutkov pojedla. Kadar sem kakšnega kupila, je res stal in čakal za "nujne" čase oz. če kdaj ne bi imela časa.
mateyka -> RE: Frutki (15.2.2008 13:47:25)

men so kaše a la frutki prekisli. in kaša od korenja je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] ne vem, bom probala zdej borovnico in še kake druge, mogoče so pa kakšne fajn, kakšne pa so pač [image]http://www.carlabaron.net/forum/images/smilies/snooty.gif[/image]
kaya2007 -> RE: Frutki (15.2.2008 14:25:33)

jaz pa mislim, da ti bo itak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] povedal kaj bi rad jedel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] mi smo probali z vsem in od sadja je jedla samo frutek jabolko s piškotom in včasih svežo banano. šele zdaj (9 mesecev) spravim vanjo sveže jabolko z banano, omenjene frutke pa imam na zalogi za vsak slučaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
drugače je pri zelenjavi, ki jo ves čas kuham in jo ima zelo rada. sem pa probala tudi, če bi hotela jesti kupljene zelenjavne kašice (nikoli ne veš, eni jih imajo radi) in jih ne mara-ji ne zamerim, tiste so tudi meni ogabne.
v glavnem, hočem povedat, da imajo tudi otroci svoj okus in na koncu se itak usmerjamo po njih kaj jim bomo dali.
katra55 -> RE: Frutki (15.2.2008 14:59:57)

Jaz sem moji na začetku uvajanja dajala frutke, ker je pojedla zelo malo. Odprt frutek imaš lahko 3 dni v hladilniku. Mislim da s tem ni nič narobe.

Samrela -> RE: Frutki (15.2.2008 15:22:11)

Tudi jaz sem ji rajši sama pripravljala prve obroke - korenček in jabolko (kuhano ali surovo), krompir in jabolko (to je oboževala), krompir in korenček, potem pa še hruške, banane... Sem pa imela vse bio domače, ker je bila ravno jesen.
Paštetka -> RE: Frutki (15.2.2008 15:45:05)

A kompotov ne jeste doma?

Saj pa je kompot čisto enostavno skuhat. Jabolke, slive, hruške, suhe marelice, grozdje...

pa vsak dan nekaj malega vzameš vstran in ponudiš otroku, ostalo pa vi pojeste za večerjo ali za sladico po kosilu. Saj ni big deal. Ali pa če kuhaš zelenjavo, pač vzameš vstran in kasneje vam soliš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Prišparaš na frutkih, pa še posebej ti kuhat ni treba.

Drugače pa... tudi otroka ne bo pobrala, če bo jedel frutke. Če si se tako odločila pač bo.

To je tako kot, če bi ti vsak dan jedla pogrej in pojej. Ne bi ti bilo nič, vendar je kvaliteta in vsebnost vitaminov  in mineralov vprašljiva. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pupa1 -> RE: Frutki (15.2.2008 17:58:34)

Paštetka, ja tole s kompotom si me dobro spomnila. Hvala.
Sem ga ravno začela delati. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]Daj mi samo povej, prosim, ali dam lahko slive 5,5 mesečnemu dojenčku? Mislim seveda slive iz kompota, ko je ta enkrat narejen. V  vodo, torej ko začnem delati kompot, pa dam seveda tiste ta kupljene-suhe iz vrečke. Nekaj me tašča perpričuje, da sliv še ne smem dati. Hvala
Anonimen -> RE: Frutki (15.2.2008 18:02:48)

Zdaj me pa zanima, če bi bilo zelo narobe, če začnemo kar s Frutki oziroma kupljenimi pripravljenimi sadnimi kašicami, vsaj prvi teden ali dva


Zelo narobe ni...ceprav obstaja kar nekaj bolj zdrave hrane :)
ZmajTolovaj -> RE: Frutki (15.2.2008 18:16:06)

Odprt frutek imaš lahko 3 dni v hladilniku. Mislim da s tem ni nič narobe.

Tako, se strinjam. Jaz sem dobila en 6pack frutkov v dar in sem na začetku uvajanja poskusila, da vidim, kaj je narobe - a NE ZNA z žlice pojest ali NOČE, ker ji moje stvaritve niso všeč [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . No, in frutek bi zmazala cel, če bi ji pustila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Tako da je nisem več silila s kuhanim jabolkom, ampak sem poskusila s hruško, pa je bilo takoj boljše. Frutki pa so za na pot ali rezervo. Vsakega po malem, jaz pravim. Ko bom šla nazaj v službo, tudi moj možek ne bo imel vsak dan bio-eko-nevemkakšnega kosila na mizi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
Paštetka -> RE: Frutki (15.2.2008 18:28:27)

ups [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Paštetka -> RE: Frutki (15.2.2008 18:29:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1

Paštetka, ja tole s kompotom si me dobro spomnila. Hvala.
Sem ga ravno začela delati. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Daj mi samo povej, prosim, ali dam lahko slive 5,5 mesečnemu dojenčku? Mislim seveda slive iz kompota, ko je ta enkrat narejen. V  vodo, torej ko začnem delati kompot, pa dam seveda tiste ta kupljene-suhe iz vrečke. Nekaj me tašča perpričuje, da sliv še ne smem dati. Hvala


Ja komot. Jaz dam 1 jabolko, hruško, 4 slive, 3 nežveplane marelice, in nekaj suhih rozin. Kuham cca. 5 minut, potem pa poberem ven vsega malo in zmiksam oz. pretlačim. če imam slive in marelice potem miksam, ker se ne dajo lepo pretlačiti. Ostalo vodo ji ponudim za piti od kompota ali poje preostanek st. sin.

vode ne vlivaj k sadju, ker bo pretekoče, saj so kuhana jabolka precej vodena.
jaša2 -> RE: Frutki (15.2.2008 22:26:19)

mi smo tud začeli s kupljenimi fruteki, da se je malo navadlana drug okus...pač. za začetek. pa splohni res, da so nagravžne![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] no, zelenjavne so res za en k., sadne so pa ful dobre - še sama sem včasih do konca ven pomazala.
na začetku res ni pojedla celega (ni bla pa samo ena žlička, ker ji je blo ful dobro in je zmazala že takoj skoraj pol onga malega frutka!!!), smo pa dali ostalo v hladilnik in pojedli naslednji dan.
pa tud nobenih problemov ni blo potem, ko sem sama pripravljala kašice in niso ble tak fino zmiksane.

ne vem, no, vsak ima svoje mnenje. seveda, domače je najbolj zdravo, ampak če bi ble te kupljene kašice taaak nezdrave, jh po mojem ne bi prodajali????

saj pravim, mi smo tud bli na začetku nakupljenih in sem imela fuul slabo vest, ko sem prebirala forum, pa še bolj!!.  pa ji ni zato nič falilo in je čist zdrava deklica. pol sem pa začela sama kuhat.

ej, ne se sekirat. dosti mamic daje kupljene kašice- pa ne samo na poti. sem jih do zdaj spoznala kar nekaj. res pa, da tu pišejo o tem skoraj samo tiste, ki so pridno kuhale že od samega začetka. ti pa kr lepo začni, tak kot tebi paše in se ti zdi prav za tvojo bebo.
andie -> RE: Frutki (15.2.2008 22:38:00)

Js mam par kozarčkov za skrajno silo, ampak sadne kašice so mi ena sama kislina, zelenjavne me pa preveč spominjajo po vonju na mačjo hrano....BLEEEK[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
Nimam nč proti, sam naša jih itak niti podrazno ne mara, pa še smrdi vse, ko tist v mikrovalovki grejem.
only_me -> RE: Frutki (15.2.2008 23:04:20)

jaz zelenjavo sama kuham, sadje pa kar kupljeno kašico.
Je pa stvar sledeča - Frutek je lahko odprt v hladilniku samo 24 ur, Hippova kašica pa 3 dni. Za ostale ne vem. Frutekov ne uporabljam (no, enega sem kupila), devam samo hippove kašice. Pa jih mali obožuje.
Je pa res ena smrdela - tista, ki je vsebovala cvetačo, ki meni že itak smrdi. Ostale pa so vse prav prijetnega vonja in okusa, tak da meni ni sporno dat otroku kupleno kašico.
urskas -> RE: Frutki (16.2.2008 10:11:42)

Frutek je lahko odprt v hladilniku samo 24 ur, Hippova kašica pa 3 dni


Dlje kot je lahko odprt več konzervansov najbrž vsebuje. Tudi če gledaš le rok trajanja, daljši kot je več aditivo vsebuje.

glede navajnosti na sladko: Moji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]  nikoli nisem dajala sladko, le kar je bilo naravnega v sadju.

Ko je pri 11 mesecih videla torto in jo seveda tudi poskusila je ratala sladkosned brez primere.

Tamala je pred kratkim prvič probala čokolado od takrat dalje se kar trese ko vidi, da imam nekaj rjavega...

Enim pač paše sladko, drugim ne. Nima veze "navajenost"!
katra55 -> RE: Frutki (16.2.2008 10:59:15)

Dlje kot je lahko odprt več konzervansov najbrž vsebuje. Tudi če gledaš le rok trajanja, daljši kot je več aditivo vsebuje.

Ni nujno, veš tudi nizka temperatura, ki je v hladilniku je neke vrste konzervans in preprečuje razvoj MO.
Sicer pa morajo biti  po Pravilniku o označevanju pakiranih in predpakiranih živil vsi aditivi navedeni na deklaraciji, jaz jih pri Hipp-ovi kašici ne vidim.
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>