ponovno podaljšanje porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci s posebnimi potrebami



Sporočilo


Natali07 -> ponovno podaljšanje porodniške (18.2.2008 9:08:58)

A katera ve če je možno ponovno podaljšanje porodniške po prvih 3 mesecih podaljšanja?

Nekatere  pravijo, da je možno ampak kolikor je meni znano lahko potem dobiš edino bolniško za otroka in to za 6 mesecev?


Ma sem o tem začela šele sedaj razmišljat, ker me je vedno bolj groza kako bo v vrtcu shajal z našo alergijijo. Po drugi strani mi je pa razvojna zdravnica v januarju (ko sva imela kontrolo) vprašala, če potrebujem podaljšanje porodniške. [image]http://www.alergije.net/forum/Smileys/classic/undecided.gif[/image] Sem mislila, da je to mislila prvo  podaljšanje in sem rekla, da imam že podaljšano.  [image]http://www.alergije.net/forum/Smileys/classic/huh.gif[/image]




najci -> RE: ponovno podaljšanje porodniške (18.2.2008 12:30:41)

Tako, kot si napisala: ponovno podaljšanje porodniške ni mogoče, saj zakonsko ni podlage. Možno je samo enkratno podaljšanje porodniške v max. dobi 3 mesecev.
Možno pa je, da na podlagi izvidov specialistov mamica zaprosi za izredno bolniško oz. uradno se to imenuje nadomestilo plače med začasno zadržanostjo od dela, ki ga lahko odobrijo za maksimalno 6 mesecev, odobrijo pa ga izjemoma oz. zelo redko. Več o tem si lahko prebereš tukaj:
link
Pa še tu poglej, ker smo pri nedonošenčkih mamice že pisale o tej temi:
link




Stran: [1]