Rentgensko slikanje pljuč (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


tititi -> Rentgensko slikanje pljuč (19.2.2008 17:10:19)

Punce zanima me če katera ve kolko časa po slikanju ostanejo še ti "X-žarki" v telesu.

Sama sem bila namreč od septembra do danes 3x na slikanju pljuč. Vsakič 2 sliki. Pa malo z ljubijem že razmišljava o otorčičku... ne še tko hitro, ampak enkrat proti koncu leta bova začela na tem delat, če bojo vsi testi na katere sem jaz zdej poslana bli ok... če me bojo pa umes še kej slikal...pol pa itak verjetno to še mal podaljša zadevo?!?

Pa recimo tko, k jemlješ kontracpecijske...to pomeni da jajčka se ne sprožajo, ker ne dozorijo. Se pravi da so vsa moja jajčka zdej prežarčena in rabjo neki cajta da se spucajo... ?!?!?

Hvala za odgovore.




lotoska -> RE: Rentgensko slikanje pljuč (19.2.2008 20:04:52)

Pušenjak je enkrat odgovarjal, da se en mesec počaka. Če so jajčka prežarčena  pomoje ne škoduje, nevarno je če se razvija zarodek in je prežarčen. A ti niso namontirali predpasnika?




jakaracman -> RE: Rentgensko slikanje pljuč (20.2.2008 7:14:42)

Sorry, ampak tvoja jajčniki niso nič prežarčeni in ne boš se spucala od sevanja.Tvoja pljuča so pač  prejela dozo, ki je tako mimogrede enaka dozi, ki jo prejme človeško telo, če letiš čez atlantik.Pa kar nekaj nosečnic veselo leta naokoli z avionom.Vprašanje pa je zakaj te toliko slikajo .Če si končala z diagnostičnimi postopki, lahko zanosiš.RTG škoduje zarodku , v prvih mesecih.




tititi -> RE: Rentgensko slikanje pljuč (20.2.2008 9:59:33)

lotoska - so mi neki nametali tist predpasnik gor ampak men je zmer na boke padu...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

jakaracman - glej jaz nisem vedla da so sodobni aparati tolk dobri, zato sem pa tudi vprašala ;)

Slikajo pa me tolk, ker sem septembra začela diagnostiko za astmo (prvo slikanje), januarja sem pa zbolela za hudim (bakterijskim) bronhitisom in so me slikali zaradi hitre diagnostike in potem še včeri zaradi potrditve da je vse ok. Da niso ostali še kaki "zametki" (al kako nej rečem) ker je nevarno da pol kej hmalu spet zboliš...pa se razvije v kronične zadeve, še posebi če je možnosta astme umes.

Mislm da diagnostike še ni konc [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Hvala vama za odgovore.
Lep dan obema.




Hope2 -> RE: Rentgensko slikanje pljuč (20.2.2008 11:08:09)

Tako kot so rekle punce. Samo ne pretiravaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Kaj pa tiste ko imajo slikanje maternice in jim nič ne zaščitijo, pa še rečejo, da naslednji cikel naj kar probajo zanosit? Tako, da kar pogumno!
Tudi sama sem imela v 1 letu 2x slikanje pljuč, 1x slikanje medenice, 2x CT in vmes kar poskušamo zanosit. NIč čakat, ker ti žarki ne grejo kar tak ven, potem lahko čakaš še sto let[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




tititi -> RE: Rentgensko slikanje pljuč (20.2.2008 14:10:38)

Ojla! Sej nisem hotla nobene panike zganjat sam vprašala sem pač, če kdo ve če obstajajo kakšna "priporočila". Rajš ne bom zašla v temo da je itak donsdones VSE škodljivo (od hrane in zraka naprej [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]) tko da "po pameti" pa bo vse ok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

A se mi lahko javiš na ZS če si mogoče imela slikanje pljuč zaradi suma na astmo... bi rabla kako info.

Hvala za odgovor. Čimprej se pozdravi in da čimprej zageldaš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image]





Hope2 -> RE: Rentgensko slikanje pljuč (21.2.2008 6:48:55)

Ne nisem imela slikanja zaradi suma na astmo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Hvala in tudi tebi zdravja in [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].




Stran: [1]