Kup papirjev za porodniško (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

beba76 -> Kup papirjev za porodniško (27.1.2005 17:17:44)

Na CSD sem dobila zajeten kup papirjev za porodniško (to vam je menda vsem, ki ste to zadevo že oddale, povsem jasno :)).
Zdaj me pa zanima, zakaj je "Vloga za uveljavitev pravice do starševskega nadomestila" dvakrat??? A je to za primer, če bova vsak malo na porodniški?
Bega pa me tudi neka "Izjava matere ali očeta", na kateri je treba napisat ime in priimek otroka in EMŠO. A se to odda po rojstvu otroka ali kako? Noben mi namreč ni nič razložil in zdaj se gubim. Papirje so mi porinili v roke, naj jih izpolnim, da pa bi kdo kaj pojasnil, pa bog ne daj!

Hvala za pomoč!

barbara12 -> Kup papirjev za porodniško (27.1.2005 19:48:20)

Ja prav razmišljaš. Na dopustu za nego in varstvo otroka sta lahko oba. Na porodniškem dopustu pa samo ti. Zato je potrebno vse te papirje še enkrat oddati, čeprav se samo ponavljajo. Te papirje oddaš 1 mesec pred izteko porodniškega dopusta. Pazi, da ne zamudiš. Takrat pa boš že dobila emšo in davčno št. otroka. Če te zanima kaj več ali sem smotano napisala pokliči 041/ 402 596 in ti razloži.

beba76 -> Kup papirjev za porodniško (27.1.2005 23:30:03)

Barbara hvala, sem razumela. Samo sem najprej mislila, da so kaj zamučkali in mi dali prveč teh papirjev.:)-:)-

Stran: [1]