"kuharski triki" (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


MID -> "kuharski triki" (19.2.2008 20:46:24)

...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]če dovolite,da se tako izrazim v naslovu.
Kaj če bi si jih tukaj gor izmenjale čimveč.Zelo rada kuham,zato ni noben moder nasvet odveč.
Naprimer;prijateljica mi je svetovala,da kakršnokoli perutnino pred toplotno obdelavo dam pacat čez noč v sladko smetano,da je meso potem zelo mehko,sočno in se kar topi v ustih.
In kako prav ima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image].Po takem postopku je meso res čisto nekaj drugega.
Ima še katera kakšen nasvet?




Anonimen -> RE: "kuharski triki" (19.2.2008 20:50:27)

Če želiš, da je juha bistra, daj noter jajčno lupino.
Če je jed preslana, mislim omake in juhe, daj vmes kuhati en krompir.
Pečen krompir v pečici bo zlatorumeno hrustljav, če ga ne boš na začetku solila, ampak na koncu.
Da ti jajce ne poči med kuhanjem, dodaj ščepec soli v vodo.




tiana -> RE: "kuharski triki" (19.2.2008 21:43:34)

da se ti testenine ne spoprimejo-niso razkuhane dodaj v vodo malo olja




Anonimen -> RE: "kuharski triki" (19.2.2008 22:02:57)

Jaz pa dam perutninsko maso preden spečem v mleko in je tudi zelo mehko.




mateyka -> RE: "kuharski triki" (19.2.2008 22:08:43)

Da ti jajce ne poči med kuhanjem, dodaj ščepec soli v vodo.


jaz vem, da žlička kisa v vodi jajc zakrkne v lupini, tud če je počen.





lex -> RE: "kuharski triki" (19.2.2008 23:04:19)

če krompir olupiš in daš v vodo mu dodaš malo kisa in ostane iste barve (ne potemni) par ur preden ga skuhaš (si zjutraj pripraviš preden greš po kakšnem opravku).
Kruh za kruhov narastek ali knedelca je fajn, če se namoči že zjutraj.
Moja babica je delala maso za palačine par ur preden jih je spekla, je bolje, če malo stoji.




Anonimen -> RE: "kuharski triki" (20.2.2008 18:55:03)

IZVIRNO SPOROČILO: lex
Moja babica je delala maso za palačine par ur preden jih je spekla, je bolje, če malo stoji.


Ali pa dodaš radensko namesto polovice mleka, in je bolj mehko testo - zaradi mehurčkov.





*lenc@* -> RE: "kuharski triki" (20.2.2008 19:48:15)

saj ne vem, če je trik je pa manj zamazano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]paniranje v moki in drobtinah-ne v krožniku, ampka kar na alu-foliji in pol vse flikneš stran.men je zelo fajn odkar tak delam.

pozdravljam to odprto temo, še...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




*lenc@* -> RE: "kuharski triki" (20.2.2008 19:49:39)

prekuhavanje flašk-če se pozna vodni kamen, daj par kapljic kisa v vodo in prekuhaj.

saj tega je kar neki sam spomnt se je težje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Laubica -> RE: "kuharski triki" (20.2.2008 20:25:55)

Pečen krompir v pečici bo zlatorumeno hrustljav, če ga ne boš na začetku solila, ampak na koncu.
Hvala-meni pa ni bilo danes jasno zakaj ni in ni skorjice-sem ga z vegeto posipala in dala pečt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Super nasveti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Saša27 -> RE: "kuharski triki" (21.2.2008 9:39:08)

Ko kuhaš golaž, vedno zalivaj z toplo ali vročo vodo, meso je mehkejše in okusnejše, pa če hočeš res dober golaž, daš na začetku nariban korenček, na koncu strt česen in paradižnikov koncentrat.




kjava -> RE: "kuharski triki" (21.2.2008 22:47:40)


IZVIRNO SPOROČILO: Laubica

Pečen krompir v pečici bo zlatorumeno hrustljav, če ga ne boš na začetku solila, ampak na koncu.
Hvala-meni pa ni bilo danes jasno zakaj ni in ni skorjice-sem ga z vegeto posipala in dala pečt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
Super nasveti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]



Še bolš je pa, če ga prej malo pokuhaš in ga medtem soliš, pol ga daš pa pečt. Je hitreje pečen in ima tud hrustljavo skorjico.




saving -> RE: "kuharski triki" (21.2.2008 23:56:53)

To, kjava, je čisto res.
Pa še lahko se sproti odločiš, kako boš krompir dokončal - lahko kot pire (oops, ni dovolj omake pri mesu :) ali pa kot pečen ali, če imaš malo deco, celo oboje.




kjava -> RE: "kuharski triki" (25.2.2008 21:46:41)

Sem se spomnila za kuhanje testenin- jaz jih kuham tako, da jih pač stresem v slan krop in ko zavre, ugasnem ogenj in pustim približno 10 minut. Nikoli se ne razkuhajo.




Hope2 -> RE: "kuharski triki" (26.2.2008 7:39:43)

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Sem se spomnila za kuhanje testenin- jaz jih kuham tako, da jih pač stresem v slan krop in ko zavre, ugasnem ogenj in pustim približno 10 minut. Nikoli se ne razkuhajo.


ti pa si mene spomnila še na en trik v zvezi s testeninami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Vodo naj ne bi solili preden zavre, ampak šele ko zavre. Sol poveča vrelišče vode in tako ko testenine vržemo v vodo, ne pade vrelišče in se testenine ne zlepijo.

Pa še o pizzi. Dobi se kamen za peko pizz. Segrejemo ga v pečeci in ko je vroči, na njega damo obloženo pizzo in damo nazaj v pečico. Pizza je taka kot iz krušne peči. Pa ko smo že pri temu, a kdo ve, kje dobit tak kamen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]?




Jo@n -> RE: "kuharski triki" (29.2.2008 11:27:06)

Nekje sem brala, da je dobra kar navadna opeka, samo brez luknjic. Menda je tudi kruh odličen.




Anonimen -> RE: "kuharski triki" (29.2.2008 12:00:56)

To pa verjamem, saj so stare krušne peči, kjer so mame pekle kruh zidane iz opeke. V bistvu je to segreta opeka. Dobra zamisel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]LP




Kaliope -> RE: "kuharski triki" (2.3.2008 23:18:31)

piščančji ali puranji zrezki (ali koščki) se veliko bolj okusni in mehki, če jih pred pečenjem malo pomokaš in posuješ s curryjem.
repo je treba dat kuhat v mrzli vodi, ker se drugače veliko dlje kuha.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.3.2008 23:25:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




tinkamiška -> RE: "kuharski triki" (3.3.2008 10:09:58)

če so zrezki v omaki trdi, vliješ en štamperl konjaka ali viskija, malo pokuhaš, da alkohol izhlapi in zrezki bojo mehki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tinka




ellie -> RE: "kuharski triki" (4.3.2008 11:08:09)

Sol se bi naj dala ob vrenju tudi zato, ker voda rabi 1x bolj dolgo da zavre, če damo sol v mrzlo vodo. Brez soli zavre prej.

Svinjino se pusti stat v radenski, da je potem meso bolj mehko.

Moko vedno vmešamo v mrzlo vodo, v topli ostanego grudice.

Če so jajca sveža, najlažje ugotovimo tako, da jih potopimo v vodo. Če ostanejo na tleh so ok, če plavajo so pokvarjena.




MARTINŠČICA -> RE: "kuharski triki" (4.3.2008 21:48:24)

Kuhano jajce najlažje olupim, če vročo vodo odlijem in ga dam v mrzlo. Natolčeno lupino z mrenico odškrtnem na enem koncu in pihnem vanj, da se mrenica napihne.

Špagete in riž za hladne solate šokiram s hladno vodo, za carbonaro in razne omake pa ne, ker se vročih špagetov omake bolje oprimejo.

Omake namesto z moko zgostim s kuhano in zmiksano zelenjavo (korenje, čebula, gomoljna zelena, podzemna koleraba).

V primeru neslanih diet se poslužujem dodatkov zelišč in začimb, ki izboljšajo okus jedi (peteršilj, origano, bazilika, šetraj, majaron, poper, curry, paprika, kumina, muškatni orešček, ingver ...)

Solato perem vsak list posebej. Nato jo natrgam (če jo režeš, prej oksidira) in v prvo vodo dodam 1-2 žlici sode bikarbone. S tem se znebim raznih žužkov v skritih delih listov solate. Operem še v dveh vodah. Shranjujem jo v plastični posodi v hladilniku, čim bolj stisnjeno. Tako se ohrani sveža več dni.

Zmrznjen cel paradižnik hitro olupim, če ga prej potopim v vročo vodo. Lupinica skoraj sama odstopi.









Anonimen -> RE: "kuharski triki" (7.3.2008 12:06:39)

super nasveti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Saskia02 -> RE: "kuharski triki" (7.3.2008 14:42:00)

Štruklje kuham zavite v strech foliji.
Okus je dosti bolje kot v alu-foliji in je manj packanja kot kuhanje v krpi.




gojska -> RE: "kuharski triki" (7.3.2008 17:32:20)

strech foliji.


kakšna je to folija?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>