operacija žrelnice in vstavitev TC cevk v bobniče (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


staši -> operacija žrelnice in vstavitev TC cevk v bobniče (29.2.2008 11:46:00)

 ojla! Sem nova uporabnica in  berem vse teme o operaciji žrelnice in bobničev. Sin ima 5 let in ima datum operacije 20.5.08 v  LJ.Če je kateri  od otrok tudi tiste dni naročen na operacijo v LJ me samo zanima če katera ve ali lahko   ostanem z njim.




tamala83 -> RE: operacija žrelnice in vstavitev TC cevk v bobniče (29.2.2008 22:49:03)

čez da si komot lahko v bolnici z otrokom. dobenega neboš motla (vsaj v mb je tak) ponoči pa le idi spat domav, ker tam ti pripada samo stol, moreš pa se malo spočit, da boiš naslednji dan lahko spet cel dan z otrokom.
tak bom jaz naredila. midve sma naročena za v četrtek na op žrelnice in polipov, pa bom podnevi tam, ponoči pa doma
kaki mesec dni prej začni otroka pripravljat, da gre v  bolnico in bo mogel tam ajat in podobno. moja se že veseli, ko ji jaz z navdušenjem razlagam o bolnici, pa kok se bo fajn mela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].





nejcko -> RE: operacija žrelnice in vstavitev TC cevk v bobniče (29.2.2008 23:06:06)

Naš takrat 5,5-letnik je bil lani operiran na ljubljanski ORL. Odstranili so mu žrelnico in vstavili cevko. Takrat so bili tam samo starši mlajših otrok, straejše od 4 let so starši večinoma "pustili" tam.

Zgleda pa takole:
-pripelješ otroka dopoldan; preden urediš birokracijo, je skoraj dve uri mimo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tam imajo organizirano tudi dopoldansko varstvo, torej je prisotna vzgojiteljica, imajo igralnico s TV. Naš je bil sprva sramežljiv, ampak se je potem kar nekako vdal in šel gledati risanko. Jaz sem šla domov in sem se vrnila popoldan okoli dveh. Sin je bil v sobi še z dvema približno enako starima fantkoma, cel oddelek jih je bil poln, ful so se zabavali ... skratka, nič me ni pogrešal. Pri njem sem ostala do večerje in sploh ni bilo panike, ko sem šla.

-drugi dan zjutraj jih odpeljejo na operacijo (otrok mora bit tešč), zato je njim lažje, da staršev ni v bližini in predlagajo, da prideš po posegu. Sem bila spet do večerje z njim.

- naslenji dan ga prideš dopoldan iskat in greste domov.

Bivanje skupaj z otrokom je omogočeno, ampak večinoma je tam gneča, tako da se lahko zgodi, da boš spala na stolu. Poleg tega moraš za bivanje tam doplačati (sicer nekaj malega).

Tudi jaz ti predlagam, da ga čez noč pustiš samega. Nič mu ne bo hudega, tam je veliko otrok, sestre so zelo prijazne, nobene panike ni.
Mi bomo letos vajo ponovili in gremo spet na poseg vstavitev cevk in eventalno odstranitev mandeljnov. Naročeni smo v začetku junija.

Če te še kaj zanima, kar vprašaj.




staši -> RE: operacija žrelnice in vstavitev TC cevk v bobniče (1.3.2008 9:05:14)

 Nejcko hvala za nasvet in odgovor.Problem je edino  v tem da sam ni še nikjer prespal  (EDINO PRI BABICI )in da smo s primorske  .Lepo je da imajo urejeno varstvo  in  ko je enkrat v družbi potem ni problem.Problem bo pri nas noč ker se ponoči tudi zbuja in pride k nam spat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley15.gif[/image]




nejcko -> RE: operacija žrelnice in vstavitev TC cevk v bobniče (1.3.2008 11:01:51)

Aja, če ste s Primorske, potem pa je verjetno res najbolje, da se zmeniš, če si tam lahko prisotna tudi čez noč. Doplačala boš za hrano zase in, če bo prostor, še za posteljo.
Sicer pa je najbolje, da kar tja pokličeš in se pozanimaš.




Stran: [1]