RE: NOVEMBRČICE 2008 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


caligula -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 9:43:54)

aya pa zadnje dni nikakor ni 10 brc
mogoče dve pa še to ga moram JAZ SPOMNIT naj mi sporoči, če je vse ok, ga kr mal potrkam. da me brcne nazaj




luna8 -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 10:00:34)

Ja pomar*ANČA* definitivno se pejt pokazat, ker po mojem ti odteka voda malo po malo kar pa ni kul, da je ne bo dojenčku zmanjkalo.

Kar pejt, da boš pomirjena, ker kot je ena napisala domov še vedno lahko prideš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




nagajiva -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 10:02:09)

Ojla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
 
Še vse v enem kosu? Če je drug tedn polna luna bo kar kriza........
Jaz še vedno naštejem 10 brc tam nekje do srede dneva.....je kar živahen. Tok mam kar močan in nimam občutka, da bi bil voden oz. da bi lahko bla voda, tako da........
Spala sem danes bolj slabo, me malo živčki, ker mama jutri delavce na parceli-končno bodo šli zidi gor. Sem kar malo nervozna, da česa ne pozabim. Pa še malo prehlajena, pa kot en [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/sloncek.gif[/image]nerodna.........
Caligula-sem včeraj zmazala kar enih 6 mandarin naenkrat.....me je pol malo kislina dajala, ampak če so ble pa tako dobre in so tako pasale...................
Grem si sedaj kruh zamesit, pa nekaj pojest in pridem potem spet preverit, če smo še vse......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




caligula -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 10:09:26)

jaz grem pa še mal po centrih pofirbcat kaj lahko še uredim pred porodom, zunaj je prijeten dan, ne premrzel in bo kakšen sprehod lepo del. pa še v trgovino in na kavo s kolegico skočim, potem bo pa treba že kuhat.

a ve ste že baldehinčke pa to uredile? men se zdi prezgodaj, se bi preveč praha nabralo. drži pa me ful da bi že zložila vse skupaj. :D




luna8 -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 10:11:51)

A ste si za v porodnišnico pripravile kovčke ali nahrbtnike?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




emina83 -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 10:23:48)

oj!

evo, eno terensko javljanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sem namreč pri mami v CE. tamala se mi je ob 2,30h zbudila in skos neki jamrala in bla budna vse do 5,40h, ob 6h, pa sma z mojjim že imela budilko naštimano za auf. jaz pa zaspala šele ob 1,30h, tak da sem čist[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image].

če ga bo tamala takle ponoč še naprej sračkala, sploh ne vem kak bodo moje noči pol enkrat zgledale, ko bo še  novorojenček tu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. še že zdaj malo sekiram, ker sem že zdaj čist izčrpana, kaj šele bo...

pomaranča jst bi na tvojem mestu šla malo do G, da se stanje preveri, če ne si pa v lekarni kupi vložke, ki pokažejo odtekanje plodovnice. držim pestke, da ni nič hujšega in je samo malo več izcedka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

no, za v P mam jst eno tako malo torbo, rečmo v velikosti malo večjega toaletnega kufrčka. isto sem imela pri Akši. nič kaj pretirano velikega, ker pri nas v CE itak vse tam dobiš, rabiš res samo osebno kozmetiko, kakšne zoknčke, perilo za domov+prsne blazinice pa oblačila za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], vse druga je tam.

grem neki pojest, da mi ne bo slabo ratalo... 




caligula -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 10:29:31)

jaz imam kuferček vštiman zame in za tamalga že.
dodala sem nekaj slik v album, zvečer dodam še otroški kotiček, če mi bo uspelo vse na svoje mesto dat do takrat, če ne pa jutri, imam zdaj do jutri pop ogromno časa ker bom sama doma pa se moram mal zamotit.
Tinki ne bodo sprožili poroda tko da jo čaka še dolgih 5 tednov v porodnišnici. Se mi kr smili. Pa 300m od doma... ko bi lahko vsak dan peš prišla 10x na pregled. Joj, res je uboga.




pomar*ANČA* -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 11:05:16)

kuferček imam tudi že jaz, sam kaj ko nimam še nič za bebiko- kupljeno je skoraj vse, samo še nič oprano, zlikano, postavljeno... od fanta starša si s polno paro rihtata stanovanje nižje, da se nama bosta umaknila, midva pa tudi morava počakati, saj bova imela spalnico tam kjer imata zdaj njegova starša- zdaj imava veliko stopnic, potem bo pa vse v enem štuku. zato tudi še čakava in odlašava, ampak mene čedalj bolj skrbi, da me nebi slučajno prehitel. pa potem bo še toliko dela... vse je potrebno prebeliti, pa spalnico prestaviti... pa vse za otročka narediti... joj, meni bo res cajta zmanjkalo.

caligula, sem pogledala slikce. full so luštne, se ti pa tudi pozna, da si imela v popku uhanček- jaz imam tudi tako čudno kožo okoli. ga boš potem dala nazaj?






carly -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 11:12:10)

Za v porodnišnico sem si jaz pripravila kar v torbo od vozička.Za[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo pa moj potem prinesel.

Pa drgač imate kakšne prijetne plane za čez vikend? Midva greva zvečer na eno razstavo od ene še neuveljavljene slikarke, se bova tam zmenila da nama pride kej lepega na steno za v otroško sobo narisat. Jutri popoldan bova pa k mojmu starmu atu jabolka pelala da jih bomo stisnli za sok.Pa ful se mi kostanj je, ga morva it mal kupit, v našmu koncu ne raste prov preveč.

Glede baldahina in ostalih stvari, jaz bom imela na začetku košek, sem prevleke že oprala, baldahina pa še nisem.




konina -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 11:37:23)

Pozdravljene. Veseli me, da je s Tinko vse o.k. in da še ni prišel dan D. Res pa ni prijetno ležati  v P toliko časa. Ampak za naše [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] naredimo vse, kajne.

Lyra, a tebe so pa kar domov poslali. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No, upam da bo zate pa kmalu konec nosečniških tegob in boš kmalu pestvala svoji pupiki.

Meni desni ravnokar na vso moč kolca, desni se pa jezi nanj, ker ga stresa notri. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Brce so še prisotne, vendar nežne, saj revčka nimata več veliko prostora. Jaz kar računam na polno luno naslednji teden, da bo kaj sprožila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Čeprav bi bilo dobro počakat še dva tedna. Ampak sem res kot en počasen neroden okrogel nilski konj.

LP, Nina




konina -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 11:39:14)

Pomaranča, jaz bi se šla pokazat. Moji sestri je odtekla voda tako, da sploh ni vedela. Morda ti res odteka počasi in je bolje, da preveriš. Pa ne se preveč prestrašit, z nečakom je bilo vse o.k. in z njo tudi. Samo vedela ni, da ji je odtekala tako po kaplicah.

Lp, Nina




šema -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 12:06:09)

Na včerajšnjem pregledu sem mislila, da mi bo delala test za bakterijo (tisti, ki je samoplačniški), pa so dobili informacije z mikrobiološkega inštituta, da so ti testi nezanesljivi in da če bi se odločilo več nosečk skupaj potem bi naročili tiste bolj natančne in tudi dražje (to so besede moje G.). Tko da po posvetu z njo sem odstopila od namena, da mi test naredi.
izcedek- ga mam jaz tud kr velik, tko da gre dnevno kar nekaj teh tankih vložkov. Ko me je pregledala, je rekla da je izcedek tak, kot mora bit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].

pitje čaja- sem jo tud to vprašala, pa mi je rekla, da mam MV že zdej mehak in da sem odprta za en prst, ter da ga ne rabim.




poli* -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 13:06:39)

Orka- js sm mela v sredo na pregledu ctg vrednost 50...(lahko je bilo tudi kaj več- sem pogledala na ekranček, ko se je številka že spuščala), pa nisem čutila čisto nič. Tu doma mi ves čas otrdeva trebuh- da bi pa na ctgju otrdel pa ne (zanima me, kaj bi mi pokazalo) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Uboga lyra- pa kolk časa ji še mislijo not držat dvojčke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pomaranča- meni tut zlo teče ven. Včasih mi pride prav do hlač. Vložkov nočem uporabljat (se raje 3x umijem in preoblečem), ker sem zaradi tega v 4 mesecu fasala neko srbečico in ni bilo lepo.

Caligula- midva mava posteljico pripravljeno, notr je jogi... ma smo vse skupi pokrili z eno deko, da se ne bo preveč prahu nabralo. Posteljnino in ostalo bomo dali gor šele po porodu.

Luna8- jaz imam torbo za v p pripravljeno že vse od kar je rodila prva naša novembrčica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ponoči nisem mogla spat in sem se odločila, da danes spet pogledam najin voziček, ker ga nisem videla že 2 mesca zloženga skupi. Tko da sem zjutraj vse poštimala in ga kar nekej časa občudovala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  joj, to so prav nosečniške fore [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




orka -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 13:08:17)

hallo
Pomar*ANČA*-jaz ti svetujem da odideš k g. ali v por.  na uz da preverijo, da ti res ni voda oddtekla pa vse natanko povedat kako je blo....meni se nobeden prej ni umiril do poroda, še na porodni mizi sta oba ropotala.... držim pesti da bo vse tako kot mora bit...in ostale ,  kje pa ste, a sončka lovite????




petra *k -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 13:27:06)

caligula, ti kar obišči G. pa javi, če je vse ok, ker mam take probleme tudi jaz.že itak mam full močen beli tok, pa izcedek, samo se mi zdi, da mam vedno vložek moker, ali pa čutim, kak kapljica pade.je pa mi ena kolegica povedala, da se v lekarni dajo kupiti vložki, ki se obarvajo roza, če je plodovna voda. se je šla ena za mene pozanimala, pa na ptuju morajo to naročiti, stane od 6-10 eur. s tem da je bolj ko neki test. zaj pa jaz glih iščem tel.št. od naše lekarne, da bom poklicala, če majo te vložke, ker jaz bi raje mela vložke, ko neki test. v glavnem, javi kak boš rešla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




caligula -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 13:27:14)

no pa sem se vrnila s sprehoda. uhanček si bom dala nazaj ja. sem pa bila trmasta nosečnica :D do petega meseca sem ga imela not, pa me je potem že sestra pri g. špotala da ponavad ga dajo že takoj vn, zato se mi zdaj tolk pozna. sam po moje se mi luknjica ne bo zarasla. sem si potem navmes še enkrat dala uhan skoz pa je šel, ampak zdaj ne bo več šel ker je popek zunaj in vseeeeeeee napeto do konca. strij pa še nimam:D sem kar ponosna, moja sestra je bila do tega tedna že vsa spokana.

danes sem se odločila da bom zaključila risarije v otroškem kotičku, sicer bo naporno ampak če vsaj polovico pobarvam bo super.
grem naprej kuhat. papa




petra *k -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 13:37:35)

malo sem zaj...sem čitala od caligule, da ma nekaj podobnega ko jaz, na koncu pa zaj ugotovim da je to pisala pomar*ANČA*. JOJ,sem že slepa, pa nora se mi zdi. no sicer pa za obe velja, da se ita pokažta g




petra *k -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 13:44:51)

trebuh še vam kaj otrdeva? meni več čisto nič, se mi zdi. pa take rahle brcike so, je pa še vedno živahna.
kar se tiče strij, jaz jih nimam, pa dvomim da jih bom dobla, ker se mi je trebuh občutno zmanjšal in se kaj dosti več povečal ne bo, pa tudi če se bo, mam celih 10cm lufta,ker sem ga tolko zgubla. sicer pa moj G tak dvomi, da se bom včakala PDP. me je opozoril da morem meti na skrbi odtekanje vode, tudi po kapljicah, zato sem naredla silo za te vložke, ampak jih zgleda vsepovsod treba naročiti. no v naši lekarni še nisem pogledala, ne dobim tel.da bi poklicala, peš pa ne morem do tja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] mi vsi pravijo, da sem v6 mesecu, ne pa v zadnjem, kaki trebušček mam, malički. pa res.
uhanček pa jaz tudi še večkrat skozi porinem, da slučajno nebo luknjica zarasla, ker ne verjamem da bi še enkrat šla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




poli* -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 13:45:08)

Caligula- sem videla tvoje slike na forumu (pred nosečnostjo). Hja, približno tako postavo sem imela tudi jaz... kako jo bom spet pridobila, se mi pa ne sanja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Vsi mi pravijo, da se nisem nič zredila, ma sama vem, da sem dobila kar nekaj zalog




petra *k -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 13:54:40)

zaj sem glih klicala v lekarno za te vložke. pravijo, da so 3 komadi notri, stalo pa je pred 2 letoma 16,27 eura, točno ceno mi bo povedala čez 1 uro, ker je rekla, da so tu jih meli na zalogi, pa ni bilo zanimanja in je rok trajanja potekel. tak da čez 1 uro javim točno ceno. je pa neka firma al sens al nekaj takega




poli* -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 14:10:59)

Zdej sm dala v moj album lih eno slikico od bušija... če bo katera kaj gledala... (buši 37 t)




emina83 -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 14:21:05)

no, evo mene s sprehoda. pa sem tak zmatrana, da mam komi oči odprte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zaspan.gif[/image] bi se najraj spat poknala, pa ne morem. je tamala prej spala, zdej je pa čist hiperaktivna, tak da nč ne bo...


evo, ati je nabral marele in lisičke in komaj čakam kosilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].mmmmmm pohanih marel pa res že celo večnost nisem jedla. zraven bo pa mami še piščančje zrezke spohala (za sestrce-zbirčnice k nč ne jejo) pa pečen krompirček.

dost luštov.

poli, ti maš pa res majhnega bušija za 37 t. js sm ko en tromblon proti teb. no, pa dej bom vidla, če ma seka kaj cajta da me poslika, k ma itak moj fotič tu, pa si oglej razliko. je več kot očitna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




luna8 -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 14:43:08)

poli tud jst mam ene tolk velk buši in sem tud v 37t[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




onur -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 15:36:14)

Nam je pa babica v MŠ rekla, da ti vložki niso 100% in lahko reagirajo tudi na druge snovi. Zato raje v porodnišnico. Imam pa tudi jaz izcedek zadnje dni. Včasih bolj lepljiv, včasih pa bolj voden.




članica -> RE: NOVEMBRČICE 2008 (10.10.2008 16:32:38)

Ola, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Dopoldne sem preživela v P - pa sem spet v enem kosu doma. Zjutraj sem namreč imela neko kravo sluz - dvakrat zapored in sva se z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] in punkeljčkom kar odpravila v porodnišnico. Pregledali so me spet, tokrat tudi UZ - naj bi bilo vse ok, glavca čisto spodaj, tehta pa za moje pojme malo 2300 g  - 35 teden. V treh tednih je pridobil 500g. Vsak dan nekaj pomeni, so mi rekli- čez en teden imam spet pregled v P. Tista kri pa naj bi bila od pregleda včeraj.
Torej, v bistvu nič posebno novega z mano. So me malo pomirili. In zelo so bili prijazni - me je kar manj strah.

Pomarančka - če je porodna voda, je brez vonja, se strinjam z vsemi - pejt se pokazat

Meni so na ctg rekli, da so popadki takrat, ko gre črta do vrha- ne vem...
Ena babica me je opozorila, da se nikakor ne sme ležati na hrbtu, ker se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stiska- levi in desni bok je edina prava varianta.

Vsem, ki ste bolj v negotovosti srečno- druge pa uživajte v lepem dnevu, kostanju, mandarine...








Stran: <<   < Prejšnja stran  196 197 [198] 199 200   Naslednja stran >   >>