splošna anestezija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


Jutra -> splošna anestezija (6.3.2008 10:35:30)

Zanimajo me izkušnje tistih, ki ste že imeli splošno anestezijo pri kakšni operaciji. Kako vam je bilo takrat, ko so vas "uspavali", ste se česa zavedali, ali je bil to čisti "odklop".
In kako vam je bilo, ko ste se prebudili iz narkoze? Vaši občutki, počutje, ste se lahko imeli pod kontrolo ali si še nekaj časa čisto out?





anabanana -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 10:40:45)

Prvič in drugič brez problemov; uspavanje ok, v momentu te zmanjka, sad te ima sad te nema varjanta. Tudi ko sem se zbudila sem bila čisto kul in mi je bilo vse jasno.

Tretjič (daljša operacija) nočna mora, pred operacijo mi niso mogli znižat pulza in so me "na silo" uspavali, grozno ko sem se zbudila katastrofa, grozne bolečine, non stop sem kar padala skupaj in cel dan in celo noč mi ni bilo nič jasno in imela sem cel čas grozne sanje-more. Ko se spomnem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Tako, da vse odvisno....




luka jan -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 10:50:15)

Preživela tri operacije, vse tri s splošno anastezijo.
Lepo te uspavajo, naredijo svoje in ko sem se zbudila sem bila tako jezna da so me zbudili, ker sem bila še zeeeelo zaspana. Nato sem par minut bedela, pa spala, pa spet bedela in spala, vse tako do naslednjega jutra.
Mene osebno je bilo prvič kar fejst strah kako bo, pa ni nič hudega. Važno je da se pred operacijo čimbolj sprostiš, da ti narkoza fajn zagrabi, pol je pa itak skor vse v trenutku fertik. Vsaj zate, ki spiš.




lelčy -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 10:50:17)

prvič  je bilo vse ok, ker je kratko trajala operacija, ko sem se zbudila sem imela kar hude bolečine.
drugič(operacija trajala kar zelo dolgo), nisem takoj zaspala, ko sem zbudila pa groza-zelo sem bila žejna, bruhala sem 2 dni, nikakor da me vstanejo iz postelje. uh nočem se sploh spominjat.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.3.2008 10:57:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 11:16:08)

Pred 5 letimi sem imela 2x narkozo, obakrat vse ok, brez bruhanja, edino malo vrtoglavice isti dan. V zadnjih 2 letih sem jo imela 5x, od tega ena dolga in zahtevna operacija. Okrevanje po tej operaciji je bilo katastrofalno, ampak samo zato ker so mi dali protibolečinska sredstva na katera sem bila alergična, pa nismo vedeli. Takoj ko so mi menjali, so slabosti, bruhanja, bolečine in blodnje izginile.
Jaz se ne bojim narkoze, mogoče ker nisem imela slabih izkušenj, ker nobenga ne poznam s slabimi izkušnjami in ker komaj čakam, da zaspim v trdni spanec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




Anonimen -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 11:31:13)

Pri meni so te meje čisto zabrisane. Nimam pojma, kdaj in niti na kakšen način so me uspavali (vilo je to pri CR po treh dneh matranja - sploh se niti poti do operacijske ne spomnim), niti se ne spomnim prebujanja. Če so mi dali narkozo ob 16. uri, sem se nekoliko prebudila ob 20. uri (vem, ker me je mož od vrat lahko pozdravil in mi povedal, da imava fantka), potem je spet bila totana tema do naslednjega dne zjutraj.




Jančika_ -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 11:44:57)

Pred 14 dnevi sem se točno takle čas zbudila iz prve daljše narkoze. Pred operacijo so mi ponudili tableto za pomiritev, ampak je nisem potrebovala. Ko so mi sredstvo spustili v roko, je nekaj sekund neprijetno peklo, potem se pa nič več ne spomnim. Vse skupaj je trajalo dobro uro. Ko sem se zbudila, sem bila sicer skoz budna, samo zelo utrujena in medla in sem cel popoldan preležala. Okrevanje po operaciji (sinusi in pretin) je pa bolj tako...po dveh tednih me še boli in sem ves čas utrujena. Menda zna trajati tudi več kot en mesec.

Pred tremi leti sem pri abraziji imela kratko narkozo, tisto je bilo pa čisto brez kakšnih neprijetnih učinkov, kot da ni bilo nič.




Zala01 -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 12:36:33)

Dvakrat sem bila v splošni anesteziji.Prvič zelo zelo malo časa,samo da so mi odstranili septum-pa sem bila po tem posegu zelo zelo slaba,mislijo da verjetno zaradi izgube elektrolitov zaradi odvajalnega sirupa,ki sem ga pila en dan prej-ker me je res fejst čistilo.
Drugič sem bila v SA zaradi CR, je bilo pa vse popolnoma kul,razen bolećin po operaciji, ki so pa po takem porodu normalne.
Nobene panike, pa se bo vse fajn izteklo..LP  j.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Lianna -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 14:16:15)

Do sedaj sem imela splošno anestezijo že 9x. Je bilo ponavadi kar vredu. Ene parkrat sem potem bruhala, pa slabo mi je bilo še en cel dan. Bolečine po operaciji so pa normalne, saj ti po infuziji spustijo kaj proti bolečinam. Vsaj meni so. Najhuje mi je bilo po zadnji operaciji, ko se prav spomnim kako so mi vzeli tubus ven in da so me kar težko zbudili. Ta daljših operacij, ki so trajale od 6-8h se pa ne spomnim. Sem ponavadi tist dan in noč kr prespala, zato sem imela tudi brčice (kisik).




aljuška -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 15:07:27)

nazadnje sem imela splošno anestezijo ob porodu - carski rez. spemnem se vse dokler nisem začela vdihavat onega plina iz maske in sem zaspala ( vse ok ), ampak ko sem se prebujala mi je bilo pa fesjt slabo, ampak nisem bruhala. Kmalu mi je bilo tudi že boljše in v nekaj urah sem bila kot tipi-topi, no če izvzamem bolečino od CR-ja oz. reza, ki pa ni bila huda ( in je normalna ). ni bilo panike, je šlo vse ok, pa sej ti prej naredijo preiskave če vse štima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




cukr07 -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 15:54:44)

Do sedaj sem jo imela enkrat. Takoj, ko so mi spustili uspavalo v žilo, me je po celem telesu začelo hladiti. Zaspala sem v kakšni minuti. Operacija je trajala približno 2 uri in pol, operirali pa so mi ramo. Ko sem se zbudila, mi je bilo še kakšni dve uri slabo, potem pa je ta slabost minila. Sem bila pa tisti dan fizično zelo slabotna, saj sem komaj prišla do WC-ja, ki je bil tik ob sobi - takoj ko sem se postavila pokonci me je začel oblivat pot, pa ful se mi je vrtelo in temnilo pred očmi. Drugi dan, pa se je stanje počasi normaliziralo.




Felicita -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 19:13:56)

Lani aprila. Najprej so me zadeli z nečim, čemur so rekli 'sonček' - namreč bla sem podhlajena in čist trda od živčnosti, tko da so mi komej vdeli vse igle na svoja mesta. Od 'sončka' se mi je vrtelo v glavi in dejansko sem postala boljše volje - kot bi bila pijana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Potem so mi dal masko in me je zmanjkalo v dveh sekundah (do dve sem še uspela preštet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). Zbudila sem se nekako v trenutku, ko so mi vlekli tubus iz grla, kar ni prov prijetno, boleče pa tudi ne. Se mi je pa na poti do sobe začelo kolcati, in to tko da me je premetavalo po postelji... Sestre in zdravniki so se mi smejali, so mi pa tudi povečali dozo protibolečinskih (glede na to da sem bla operirana na trebuhu bi rekla bi znalo bit kolcanje pomoje zelo zelo boleče). Potem sem bolj ko ne prespala celo noč (operirana sem bila ob 9ih zvečer), vmes sem se zbujala, imela sem popolnoma suha usta, bila sem žejna ko hudič, pa mi niso pustili pit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] mela sem samo vlažno vatirano palčko, da sem si močila usta, ker so mi rekli, da dehidrirana nisem (infuzija), piti pa ne smem, da ne bom vsega izbruhala. Ni pa blo kake hude slabosti, samo sem še cel naslednji dan praktično prespala, ker se nikakor nisem mogla naspati. 2. dan po operaciji sem bila pa že popolnoma normalna.




lotoska -> RE: splošna anestezija (6.3.2008 20:12:44)

Jaz se pa spomnim trenutka ko me je zmanjkal. Spomnim se pa tudi pogovora med osebjem med operacijo. In to dvakrat.




Tanayya29 -> RE: splošna anestezija (16.3.2008 11:31:13)

Meni je blo kar mal cudn....jaz sem se full trzala,ko so me uspavali,sem pa slisala se kako se je anastezist neki smejal in nek telefon.Tista maska mi je bla cist mimo.Se mi je pa po glavi takrat motalo tudi ime mojega moza in sincka.
Potem pa tema,ko sem se zbudila,pa je blo vse OK.zdravnik mi je govoril dobro jutro.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .
Mi je bila veliko bolj vsec anastezija pri CR,ki ni bila splosna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Se sedaj se spomnim vonj une maske.Ampak drugace ni nic kej groznga.




Anonimen -> RE: splošna anestezija (16.3.2008 19:36:25)

uspavanje je potekalo kot so že zgoraj opisale, nisem čist ziher, ampak mislim da sem morala štet od 9 nazaj..8,7...Ko so me zbudili, se mi je zdelo, da so me zbudili iz ful kvalitetnega spanca in sem celo prosila, naj me še malo pustijo spat. Pa me niso - en kup enih vprašanj so mi postavljali, pa sem baje odgovorila samo, da me zebe in naj me prosim pustijo še malo spat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]..Ja, mraza se ful spomnim brrrrr.....No, pa mi je sestra povedala, da je v operacijskih vedno 18 stopinj...

Po operaciji sem bila zaradi anestezije čist out - zaspana, glavoboli, vse me je bolelo, vrtelo se mi je, slabo mi je bilo....ma, da ne rečem, kot, da bi me vlak povozil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




natasarobi -> RE: splošna anestezija (18.3.2008 9:32:54)

imela dvakrat za zelo kratek čas - zaradi abrazije. Zaspala obakrat v momentu - sploh ne vem kdaj so začeli štet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Zbudila sem se baje obakrat brez težav. Prvič so me pri zbujanju spremljale sanje - da se vozim po enem toboganu in bližje ko je bilo konec vožnje bolj sem bila zbujena. Na začetku se mi je malo vrtelo potem je bilo pa ok.  Bila sem polna energije in zelo lačna, slabo mi ni bilo.

Drugič je bilo isto ok, samo, da so me oni začeli zbujati. Bila sem pa po narkozi malceno bolj utrujeno kot prvič.




Stran: [1]