[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravjeSporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.3.2008 14:30:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
Volga -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 14:32:10)

IZVIRNO SPOROČILO: morrak

roka (leva) mi "dreveni", oz. večkrat dnevno mi postaja mravljinčasta ali kako naj napišem. Zvečer se mi vrti, da ne upam otrok dvigat. Vse mi pleše pred očmi. Pred enim mesecem sem bila ful slabokrvna, vendar sedaj jemljem železo. Ma postajam pravi paničar?


Kaj pa vem, takole "postavljati diagnoze" je malo šit. Malo mi zveni na multipleks sklerozo, no, taki so nekateri znaki zanjo.
baguSka -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 14:36:10)

Hmm.... ne vem. Ampak men se tud dogaja.. ze odkar pomnem.. da ko se zvecer vlezem v pojstlo, da ne cutim leve roke oz mam tako cudno in mi gre full na zivce.. ne cutim je al tko nekak.. Tko da moram pol obvezno se na njo ulezt, drugac sploh ne morem zaspat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pa to se mi ne dogaja vedno. Imam obdobja.
urskas -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 15:01:11)

Kaj pa vem, takole "postavljati diagnoze" je malo šit. Malo mi zveni na multipleks sklerozo, no, taki so nekateri znaki zanjo.


MIslim, kako si upaš postavljat takšnih diagnoz po netu!! Niti najmanj primerno!

urskas -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 15:03:09)

roka (leva) mi "dreveni", oz. večkrat dnevno mi postaja mravljinčasta ali kako naj napišem. Zvečer se mi vrti, da ne upam otrok dvigat. Vse mi pleše pred očmi. Pred enim mesecem sem bila ful slabokrvna, vendar sedaj jemljem železo. Ma postajam pravi paničar?


KOliko časa pa pri tebi to traja?
Morda ti nagajajo hormoni? Morda ščitnica, železo itd...
Če traja že dalj časa pojdi po diagnozo k zdravniku, na se ne boš prehitro sekirala zaradi nepremišljenih, nestrokovnih in neuporabnih diagnoz!
Anonimen -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 15:06:20)

Preberi si svoj podpis pa ti bo hitro jasno. Beljakovinska dieta je izredno nevarna, sploh za ljudi k majo sam par kil preveč pa se šopajo z njo, kao da bodo shujšal. Sej shujšaš. Sam kaj se pa po tem zgodi s tvojim srcem pa jetri pa še marsičem....to pa pozabte prebrat preden se odločte za kaj tacga. In vsa ta omotičnost je posledica te diete, mrtvičenje roke pa tudi, vsaj upaj da je, upaj da ni to zaradi srca. Pa še stres svoje prinese.
Pa vem da nekaterim po tej dieti ni nič. Nekateri pa zelo hitro zbolijo po njej.

Volga......sam si jo pa usekala eno boso zdej.
Barbs -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 15:11:02)

Who is the real Kekec, urskas.... daj no? Volga kot Volga.... mal jo jezi, ker se ji ne zdi smiselno, da pač od nedohatrjev pričakujemo diagnoze, pa se je poslužila črnega humorja. Morrak itak to ve, ti se pa nikar ne razburjaj, ker ne boš več lepa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Morrak [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]najboljše bo, da odpujsaš do zdravnika - če se ti to dalj časa ponavlja te bo zagotovo napotil na CT glave in na ultrazvok vratnih žil. Tako je bilo vsaj pri meni. Prepričali so se, da nimam nikjer nobenega strdka ali kake podobne svinjarije, nato pa so mi rekli, da sem verjetno malo pod stresom ali pa imam zaradi  dvigovanja malega otroka razbolelo hrbtenico - od tega vraga se ti lahko namreč kar pošteno vrti , pa roke imaš tudi mravljinčaste. Če si bila slabokrvna in jemlješ železo, pojdi še enkrat na odvzem krvi, da se prepričate, če se ti je stanje popravilo. Aja, a mogoče hujšaš zadnje čase? Mislim, si (še) na dieti? Tudi zaradi tega se ti lahko vrti.

Mislim, da ne bo nič hudega, zaradi sebe pa pojdi čimprej do dohtarja, da ne boš sama sebe dripirala s postavljanjem diagnoz, ki to niso. Pa poročaj, kako je blo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Naja30 -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 15:52:40)

Meni se je to dogajalo, samo me je zraven še glava bolela noro. Na koncu so ugotovili, da bolečina in mravljinčaste roke izvirajo iz križa/hrbtenice.
Felicita -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 16:24:48)

Če bo to trajalo dalj časa bi mogoče blo pametno, da greš slikat hrbtenico - pri moji mami se je začelo z bolečo in mravljinčasto nogo, na koncu jo je pa tako bolelo, da jo je praktično vlekla za sabo.  Diagnosticirali so ji hernijo aka hernia disci - zdrs medvretenčne ploščice ki pritiska na živec.
staši -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 20:18:35)

po mojem je hrbtenica ker meni  mravljinči in boli desna roka.Zdravnik je rekel da je vzrok hrbtenica in me poslal k ortopedu.
Gina -> RE: Kaj se dogaja z mano (7.3.2008 22:46:21)

Kaj ste zdaj volgo napadle, nihče ne daje diagnoz, čisto vsaka ugiba, doda en košček svojih znanj, to je pa tudi vse, najbrž nihče v resnici ne pričakuje diagnoze, ampak zgolj namige v smereh.... poleg tega....saj je res eden od najbolj značilnih znakov multiple mravljinčasti prsti, roke, okončine.... pa še kaj drugega zraven sicer (predvsem se začne s težavami z očmi, včasih tudi z govorom, nekateri imajo težave z ravnotežjem, nekateri pa bolečine....), ampak mojemu fotru se je najprej nekaj let to dogajalo z mravljinčasto roko, potem še z nogo, preden so ugotovili, da je multipla, moja tašča pa je imela pri multipli (ja, oba jo imata, vsak drugo verzijo) bolečine, pa neprestana utrujenost spremlja multiplo ponavadi (samo utrujen si lahko tudi od majhnih otrok, diete...) .
Res pa je, da je vse sorte drugega tudi možnega. Jaz sem imela ful mravljinčaste roke med nos.,sploh jih čutila nisem na določenih delih, zaradi zastajanja vode, pa zaradi pomanjkanja določenih snovi v telesu. Mravljinči te lahko tudi zaradi zgornje hrbtenice - to je po moje zelo pogost vzrok, kolikor klepetam okrog. Mene pogosto mravljinči, kadar preveč delam z rokama, ker sem imela prometno nesrečo, tebi bi se to lahko dogajalo, če imaš majhnega otroka, pa ga nosiš preveč, pojma nimam, ugibam...
Skratka, pametno je iti k zdravniku. Že zato, da te ne bo nekaj brez veze strah.
cukr07 -> RE: Kaj se dogaja z mano (8.3.2008 21:06:48)

Vzrok za mravljinčenje je res lahko v hrbtenici - ponavadi v vratnem delu. Je pa odvisno tudi od tega, kolikšen in kateri del roke ti postane mravljinčast (npr. roka po zgornji strani, palčev del roke, srednji trije prsti...). Vzrokov je lahko zelo veliko in diagnoze se ne da postaviti brez temeljitega pregleda.
hmm... -> RE: Kaj se dogaja z mano (8.3.2008 22:19:24)

To se mi je dogajalo, in ko sem odšla k fizioterapevtki me je počasi nehalo boleti, saj sva delali neke vaje, in potem sem od zdravnika dobila še zdravila. Ker je bilo to pred 5  leti se žal kaj več ne spomnim.
Vem pa še to: Kadar imaš mravljince NIKAKOR ne daj rok nad glavo, saj ne boš imela tako dobre prekrvavitve in bo potem le še slabše.


Veliko sreče, da se čimprej pozdraviš.
cukr07 -> RE: Kaj se dogaja z mano (9.3.2008 20:15:50)

Citiram hmm:
˝Vem pa še to: Kadar imaš mravljince NIKAKOR ne daj rok nad glavo, saj ne boš imela tako dobre prekrvavitve in bo potem le še slabše.˝Mravljinčenje in slaba prekrvavitev nimata prav nič skupnega. Vzrok mravljinčenja je namreč pritisk na živec na izstopišču le-tega iz hrbtenice in nima s slabo prekrvavitvijo prav nobene zveze. 
* Mateja * -> RE: Kaj se dogaja z mano (9.3.2008 23:56:05)

Mravlinčenje je lahko od hrbtenice, se je pa tudi meni že podobno zgdilo. Sej tud sama ne znam opista kako je bilo, sam roko sem mela tako čudno, sej pol mine. Vrtenje je pa lahko od diete, slabe krvi, tudi zaradi hrbtenice, dej si kri pregledat, da izključiš stvari.
Pa ne se sekirat, ker pol ti bo še psiha ponagajala.
Anonimen -> RE: Kaj se dogaja z mano (10.3.2008 0:47:28)

Lahko, da je kaj nevrološkega. Naj ti da osebni zdravnik napotnico za nevrologa.

Srečno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Volga -> RE: Kaj se dogaja z mano (10.3.2008 14:10:32)

Ah ja, dajte no. Že takrat, ko so padale pobude, da se naredi F o zdravju sem bila proti ravno zaradi takih "diagnoz", kot je zdaj padla z moje strani. Pa sem resno prej premislila ali naj napišem ali ne, pa sem presodila, da ja, pa bi zdaj še enkrat isto naredila. Saj vsi lahko sodelujemo s svojimi mnenji in izkušnjami, meni je zelo žal, da sem morala to napisat, ampak tako sem takrat čutila, to so eni izmed  znakov MS, o tem sem že kar nekaj prebrala, ker se mi je parkrat zazdelo, da mi drevenijo udi in sem potem gledala po netu, kaj bi to bilo. Nazdanje sem pogruntala, da sem bila pred dvema dnevoma pri frizerju in da sem eno uro glavo tiščala v tisto korito in da me je pritisnilo na kakšen živec. Se pa strinjam, da je bila "diagnoza" huda ampak...kaj naj, forum o zdravju, brez strokovnega moderatorja, potem pa streljamo kozle.

Morakk, če sem te ustrašila, oprosti.
* Mateja * -> RE: Kaj se dogaja z mano (10.3.2008 21:46:17)

Volga sej nisi nič narobe ustrelila, jaz sem tela tudi tako napisat. res da je diagnoza huda, ampka mravljinčenje je pač značilno za MS. To vem, ker tudi to matra mojega moža in je bil na preiskavah.
bumerang -> RE: Kaj se dogaja z mano (10.3.2008 21:51:40)

Takole dohtarje se it je sila nehvaležno delo.
Meni je npr. še kako leto po porodu mravljinčilo en prst na eni od rok in je potem postopoma prenehalo. Pojma nimam zakaj.
Pa pri plavanju mi po dobre pol ure začne mravljinčiti eno od rok (pa mi je prej ni), roko samo malo sprostim, stresem, in grem naprej pa je za ene 20 minut spet mir.
Moja diagnoza - EMŠO. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.3.2008 9:22:58)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
mala zirafa -> RE: Kaj se dogaja z mano (13.3.2008 8:56:27)

Pogosto so kriva vratna vretenca -obraba.Še posebej je to pri šiviljah.Moji mami tudi drevenijo roke.Pisalna miza je delala svoje.
Poskusi z vajami za vratni del.
Stran: [1]