RE: debelušne nosečke združimo se (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


M_mojca -> RE: debelušne nosečke združimo se (11.4.2008 0:09:06)

Živjo! Kar povleklo me je na to temo...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tud jst mam nekaj kil preveč kot bi jih sicer lahko imela.... Zdaj sem v 13. tednu in tehtam 78kg[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Začela sem s 75kg ampak me je na smrt strah kaj še bo.... ker vem kako je imet več kg kot jih imam, se ob takih mislih prav neprijetno počutim. Sicer pa mi kilogrami že nekaj časa skačejo. Imela sem jih že 100, a mi je uspelo shujšat na 78, nato sem se zredila nazaj na 95... potem sem se pa odločila in shujšala na 65. Odkar sva s fantom skupaj, sem se zredila za 10kg...on pa tudi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] he he he [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley4.gif[/image]
V glavnem, apetit imam večji in zadnje čase bi jedla samo še bombone...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sicer se trudim da se nebi preveč nažirala po nepotrebnem, ampak strah pred pridobljenimi kg še vedno obstaja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley30.gif[/image]




Manika -> RE: debelušne nosečke združimo se (11.4.2008 11:25:47)

Meta21, oprosti, nekaj časa nisem mogla na forum. Preveč dela. Ja, ginekolog je rekel, da dokler se plod lepo razvija, ni nič narobe. Je pa posumil na nosečniško sladkorno, a sem imela ravno danes pregled in je vse ok. Najbrš hormoni drugače delujejo. Sem pa pridobila 2 kili nazaj, jest mi tudi bolj paše, tako da najbrš ni nič.

Kako ste ostale? Nič se kaj ne javljamo...






Majuska -> RE: debelušne nosečke združimo se (11.4.2008 17:44:54)

Ojla dekleta,

ravno me je prešinilo, da imajo zdaj v Supernovi Lj novo prodajalno C&A. Je morda katera že bila tam, zanima me namreč, ali imajo kaj dosti izbire za nosečnice?

Sicer pa sem včeraj presenečena ugotovila, da sem že 3 tedne na isti kilaži, čeprav otrok pridno raste v meni, zdaj smo v 24. tednu. Pravzaprav se mi to zdi v redu, upam da se do konca ne bom preveč zredila, že zdaj imam namreč težave s križem in si ne želim imeti še večjih.




meta21 -> RE: debelušne nosečke združimo se (11.4.2008 20:21:39)

Manika me veseli, da je vse ok.

V C&A imajo nekaj ni pa ne vem kaj, samo se mi zdi, da se roba sproti menja. Je za pogledat.

Z nihanjem teže imamo pa najbrž vse izkušnje. Po porodu lahko odpremo temo HUJŠAJMO SKUPAJ, se bomo malo spodbujale. Namesto večerje-forum![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Pozdrav!




M_mojca -> RE: debelušne nosečke združimo se (11.4.2008 23:33:16)

meta21, strinjam se s tvojim predlogom-hujšajmo skupaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Ideja je super, ampak vrjetno ima vsaka drug pdp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Ja, kdaj pa imate pdp? Jaz 14.10.08! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Kar se pa nosečniških oblačil tiče, mi veliko kolegic pove (ja, več ali manj smo use nosečke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), da je zlo velika izbira v H&M v Celju pa še cene so zmerne. To mi je najbližje in v nedeljo dopoldan se odpravim po nakupih-tako zase kot kaj za mojega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]




meta21 -> RE: debelušne nosečke združimo se (12.4.2008 15:30:13)

Jaz imam PDP 10.9.. Saj si vseeno lahko dajemo podporo, tudi če ne hujšamo čisto skupaj. Poleg tega mislim, da imamo vse že kakšne izkušnje od prej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image].

Drugače je pa tudi okoli mene polno nosečk, v službi recimo nas je vsaj 8 (od pribl. 100), od tega 4 iz istega aktiva (od 5).




Majuska -> RE: debelušne nosečke združimo se (12.4.2008 18:42:50)

Aja pardon, jaz imam PDP 29.07. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

sem šla malce danes do C & A, ok nekaj izbire sicer je, ampak mi nič konkretno ni bilo všeč. Iščem kake bež hlače, da bom imela dovolj za kombinirat, pa nisem našla nič ustreznega.




meta21 -> RE: debelušne nosečke združimo se (12.4.2008 19:40:09)

Si pogledala v H&M? Jaz sem si kakšen teden nazaj tam kupila bež hlače, nekaj med elegantnimi in športnimi (tak moški kroj). Lahko jih zlikam na rob ali pa ne. Meni se zdijo super edino tisti elastični del nad pasom imajo zame še zaenkrat preobsežen, tako da sem si jih začasno malo zožala.

Malo sem žalostna, ker nas je kar nekaj v službi, ki smo noseče ampak sem jaz edina debeluška in če vsakemu glih ne narišem, sploh noben ne opazi. Ko pa povem, da sem noseča, pa vsi rečejo: Ja saj si se res malo poredila ampak, sem mislila, da kar tako[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Pa še eno krizo mam. Celo življenje čisto nezavedno vlečem trebuh noter, zdaj mi pa nekako ne uspeva in se mi zdi kot da moram čisto spremenit predstavo o sebi. Včasih zjutraj preden grem od doma sama sebi dopovedujem, da je ok, da imam trebuh in da je to ZDAJ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] lepo!

Mah, spet mam sentimentalen trenutek! Sem prej en jokav film gledala pol me pa take misli napadajo. Grem rajš dnevnik gledat, mogoče me bojo tam nasmejal[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] (al pa res v jok spravl).




Majuska -> RE: debelušne nosečke združimo se (13.4.2008 18:24:05)

Oh Meta Meta, nikar se ne obremenjuj s takimi stvarmi ... glej, čisto logično je, da moraš imeti trebušček, v tebi vendar raste otrok!! In nikaj se ne sekiraj, če kdo ne opazi, veš koliko časa pri meni niso ljudje ugotovili, da pričakujem - šele pred nekaj tedni je postalo očitno, ker se je izbočil le trebuh, vse ostalo pa je isto kot vedno. Zato se na skrivaj muzam, ko vidim čudne izraze na obrazih ljudi, ki počasi le dojemajo, kaj se dogaja z mano.

Ti moram priznati, da sem se pred nosečnostjo kar precej sekirala zaradi kil, sploh ker nikakor nisem mogla shujšati, ampak zdaj pa prav uživam, ko buši raste. Bodi ponosna nanj, konec koncev v tebi raste življenje, kar je veliko bolj pomembno kot to, kaj mislijo ljudje. Jaz sem se jim velikokrat zasmejala v obraz z besedami "jasno da sem se zredila, če pa pričakujem!" in potem opazovala, kako so v zadregi obstali. Vse skupaj sem sprejela z nasmeškom in se zabavala. Poleg tega uživam v nosečnosti, čeprav imam kar naprej kake težave in se poskušam čim manj obremenjevati, ker stresa nočem prenašati na otroka.

Zato prosim, ne misli da druge, temveč na vaju z otročkom. Uživaj v vajini družbi, uživaj v spreminjaju telesa, privošči si veliko sončka in veliko razvajanja, boš videla, da se boš dobro počutila v svoji koži. Pazi nase, ok? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Aja, do H & M še nisem prišla, bom  v naslednji rundi ...




meta21 -> RE: debelušne nosečke združimo se (13.4.2008 19:40:51)

Hvala, Majuska. Saj sem že v redu, včasih me res nekaj piči. Tale nosečnost me je prav osebnostno spremenila. Non stop imam solze v pripravljenosti.

Veš kaj me je pa danes napadlo? Neučakanost![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Če pomislim, da moram še 21 tednov počakat na našo malo štručko, se mi zdi da ne bom nikoli dočakala.

Zdaj se grem pa malo razvajat. Kopat se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]pol pa trebuščka mazat.




Anonimen -> RE: debelušne nosečke združimo se (13.4.2008 20:18:30)

Zivjo vsem cvekicam na tem forumu...
Tudi jaz ssem ena taka, malo bolj debelusna nosecka....

se vam pridruzim na klepetu,...

mene je pa najbolj zmotilo, da mi G nocej povedat spola, samo yato, ker je "toliko speha, da se ne vidi".

LP




Anonimen -> RE: debelušne nosečke združimo se (13.4.2008 20:43:56)

hehe punce [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] jaz sem tudi debeluška... kar 20 kg preveč imam.. (pred nosečnostjo, zdaj v 29 tednu jih je še precej več viška [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) v glavnem danes stojiva z mojim dragim v vrsti v trgovini, za nama pa mamica z majhno punčko, nekje 6 let. In tamala reče: Leeeej mami, ko ma teta v trebuščku dojenčka!!! Njena mama pa tko (na način, dej tamala ne govor) : nekatere tete imajo pač večji trebuh, to še ne pomeni, da je notr dojenček... in potem se je moj fant obrnil proti tamali in ji rekel: prav imaš, v trebuščku ima dojenčka...  mislim, sem se počutila tako DEBELO. da se je pač sklepalo, da na tako debelo telo, paše še tako debel trebuh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]    ampak če sem iskrena morm priznat, da se mi že od nekje četrtega meseca vidi, da sem nosečka, da je trebuh kar lepo oblikovan in če nisi res slep, vidiš da to ni špeh, ampak detece.   




meta21 -> RE: debelušne nosečke združimo se (13.4.2008 21:08:24)

PikaPola in lunica pozdravljeni!

Ne morem verjet! A je sploh možno, da zaradi "oblog" ne bi G dobro videl otročka? Svašta! No bo pa presenečenje. Najbrž se ti dojenček malo skriva, je že zdaj navihan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Lunica tvoj primer je pa dokaz kako ljudje postanemo omejeni, ko odrastemo. Mala punčka je bila iskrena in spontana. Drugače pa sem jaz ravno o tem prej govorila. Če te je kaj več skupaj, ljudje pač sklepajo, da si se še malo poredil/a. Bajsek je pač bajsek, ne?

Veste, kaj sem se zdaj spomnila. Enkrat je ena debelušna gospa rekla: Debeli imamo samo en problem, suhi pa milijon! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: debelušne nosečke združimo se (13.4.2008 23:01:02)

IZVIRNO SPOROČILO: meta21
Ne morem verjet! A je sploh možno, da zaradi "oblog" ne bi G dobro videl otročka? Svašta! No bo pa presenečenje. Najbrž se ti dojenček malo skriva, je že zdaj navihan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .

Ni to, da se ne bi videlo. Res pa je, da se slabse vidi. To se mi je zgodilo pri obeh nosecnostih, zdaj sem v drugo noseca. V prvo sem imela pa tudi nekaj drugih slabih izkusenj - recimo sprejem v proodno sobo. Skoraj trdno sem prepricana, da so me grdo zasili na CR, ker sem mocnejsa. Je ful grda brazgotina ostala. Zanima me, kako pa obravnavajo zenske, ki so bile pred nosecnostjo suhe in se v nosecnosti ful zredijo. Moja snahinja se je v prvih 4 mesecih za 10kg in je kar lepo okrogla......
No, saj bom nehala o tej temi.


Lunica tvoj primer je pa dokaz kako ljudje postanemo omejeni, ko odrastemo. Mala punčka je bila iskrena in spontana. Drugače pa sem jaz ravno o tem prej govorila. Če te je kaj več skupaj, ljudje pač sklepajo, da si se še malo poredil/a. Bajsek je pač bajsek, ne?


Lunica - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] res ne vem, kaj je ljudem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Grem pocasi spat, ker sem fuulll utrujena. Punce, a ste ve se fulll utrujene ali je ze minilo? Aja se to, mi smo ze v 24. tednu. V katerem ste pa ve?






janjček -> RE: debelušne nosečke združimo se (14.4.2008 10:48:06)

ne se sekirat. jaz sem se prvo nosečnost zredila za 25kg, pa mi ni nihče nič rekel, sedaj v drugo pa se bom tudi nekaj podobnega, pa se sploh ne obremenjujem s tem. kako pa bi bilo, če bi bili vsi suhi in z idealno težo. prvič sem res dobesedno jedla za dva, sedaj pa sem malo pazila, pa sem se ravno tako zredila za toliko. pravijo, da tudi hormoni vplivajo na to in voda




Majuska -> RE: debelušne nosečke združimo se (14.4.2008 18:04:03)

Ja res, kdo od zdravstvenega osebja bi se lahko malce ugriznil v jezik, ne pa da blebetajo neumnosti. Pač, nismo vse suhice in hvala bogu da ne, saj bi bil čisti dolgčas, je pa res, da se na UZ morda malo slabše vidi zaradi naših oblogic. Pri meni se na nuhalni ni tako zelo dobro videlo, ampak nič hudega, glavno da sva obadva z malim v redu.

No danes sem le prišla do H&M trgovine in končno našla hlače zase, za spremembo celo bele. Le malce jih moram skrajšati in sem že malce probavala variante, prav luštno bo nosit spomladanske stvari in poudarit trebuščka.

Meta, ful sem vesela zate, da si boljše volje in da se malce razvajaš. Nosečke to rabimo, a ne? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




meta21 -> RE: debelušne nosečke združimo se (14.4.2008 21:28:42)

Ma ja, saj večinoma sem dobre volje. Sem ravnokar ugotovila, da pridem sem gor sam jamrat, pol si pa najbrž mislite, da sem ena limonca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Danes me je razganjalo od energije in dobre volje. Delam v šoli in so me še učenci po strani gledali, kaj se mi dogaja. Pomočnica me je kar na obravnavo poslala v svetovalno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (je rekla, da naj grem kar k tisti za nižjo stopnjo).
Drugače sem pa jaz rudi velikokrat zaspana, ampak vedno manj. Najhujše je bilo v prvih treh mesecih. Zdaj sem v 19. tednu.




Majuska -> RE: debelušne nosečke združimo se (14.4.2008 21:34:11)

Me veseli, da to slišim. Ja danes je bil super dan, sonček, kup dobrih novic ... that's the way I like it [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Peli -> RE: debelušne nosečke združimo se (14.4.2008 21:58:40)

Tale tema me je takoj potegnila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Sm nosečka s 163 cm in 80kg, pa ne vem a je z mano kej narobe k se sicer nč pretirano ne sekiram? Mam pa v nosečnosti na novo pridobljenih 18kg, sm optimistka da bodo že šle dol - sicer še ne razmišlam o tem kako...
Sm pa po prvi nosečnosti shujšala 14kg, brez kakšne hude diete, dobr nikol več jih gotov nam imela 50, ampak lahko priznam tud s 60kgali kakšnim več se počutm dobr, kar pa mislm da je glavno.
Sicer pa pravjo da smo tiste k nas je mal več skupej - bolj dobrovoljne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




meta21 -> RE: debelušne nosečke združimo se (14.4.2008 22:08:04)

Peli se čist strinjam. A si predstavljaš kakšno debelušno ženičko, ki bi bila slabe volje?
To je zato, ker mamo bajski samo en problem ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




lindy -> RE: debelušne nosečke združimo se (14.4.2008 22:46:01)

No evo, v 27 tednu sem prilezla že do 94kg, upam da se jih do konca ne nabere več velik, sicer se bom pa po porodu s tem ubadala![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




M_mojca -> RE: debelušne nosečke združimo se (15.4.2008 0:13:36)

Jaz sem bila v ned v H&M in sem si za borih 9€ kupila nosečniške hlače-še sreča da so imeli ravno še mojo številko-L seveda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tudi meni je tisti elastični del malce prevelik. Pač bom počakala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Meta21, tudi jaz že celo življenje vlečem trebuh noter (tud prej sem ga ko sem mela pri svojih 170cm le 65kg... tako da se ne sekiraj! Jaz sem se prijaznila s tem da mi trebuh pač raste in ko bom pripravljena, ga bom nehala noter vlečt in ga pokazala v vsej svoji veličini[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Trebuh nosečnic je nekaj zelo lepega in ravno nekaj dni nazaj mi je ena kolegica rekla, da zanjo ni lepšega, kot videt bodočo mami s trebuškom! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Majuska, si že kupila kaj lepega v H&M?

lunica24, nekako mi ne gre v glavo da obstajajo tudi take ženske z otroci, ki ne ločijo nosečke od malo možnejše ženske!? Sicer pa se učasih uprašamo od kje nekaterim otrokom toliko predsodkov in morda celo hudobije?? Od staršev!!
Upam da mi bo uspelo mojo še nerojeno štručko lepo vzgojiti! Tako da se ne sekiraj, saj morajo na žalost obstajat tudi takšni ljudje....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Drugače pa se mi zdi da sem tule na tem forumu najbolj nizko noseča bodoča mami[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sem v 13. tednu in komaj čakam da zvem spol!!! Menda mi na naslednjem pregledu ne pripada ultrazvok....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pa tako si želim videt mojega otročka v bušiju! Mislite da bi jih lahko kako prepričala??




M_mojca -> RE: debelušne nosečke združimo se (15.4.2008 0:17:12)

Pardon Majuska-nisem prebrala vsega! Vidim da si našla nekaj primernega zase v H&M[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Aja, pa zaspana sem tudi zelooo zelooo....zjutraj komaj vstanem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image] Upam da bo to obdobje kmalu minilo.




Majuska -> RE: debelušne nosečke združimo se (15.4.2008 12:36:53)

M_mojca, nič hudega, nisem zamerljive sorte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

danes sem pa itak dobre volje, drugače tudi ne more biti po kofetkanju s kolegico in šopingu, potlej pa sem še malo pasla oči v Rutarju ... včasih si človek mora dati duška, a ne?




meta21 -> RE: debelušne nosečke združimo se (15.4.2008 21:25:51)

lindy jaz imam tudi 94 kg pa sem šele v 19. tednu.

M_mojca ti si dober mesec za mano in mene je najhujša zaspanost minila nekje v tvojem "času", drugače pa v blažji obliki še kar traja. Včasih me napade iznenada, bi kar zaspala na mestu.
Kar se ultrazvoka tiče sploh ni problem prepričat G, da ti ga naredi. Daš 35 eur, pa je![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Hecam se, čeprav je pa res. Po zakonu ti pripadata 2 UZ (prvi in morfologija), nuhalno, če greš, itak plačaš (saj ti bi jo mogla zdaj imet), moj G pa priporoča še en UZ okrog 30. tedna, ki ga tudi plačaš.

Drugače pa ravnokar trpim za neznansko slabo vestjo, ker sem svojemu želodčku malo prej privoščila ogromen sendvič in še sladoled za povrhu. In pol se čudim od kod kile[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>