Paranoja (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


natasarobi -> Paranoja (13.3.2008 9:46:23)

V roku dobrega leta sem imela dve umetni prekinitivi nosečnosti, puljenje modrostnega zoba, zamenjala službo, sedaj iščem novo službo, pa še kaj bi se našlo.

Problem je v tem, da me sedaj vsaka zdravstvena težavica vrže iz tira (če se zgodi meni ali drugim) - če se urežem, mislim, da se kri kar ne bo ustavlila, če sem rahlo prehlajena imam filing, da bom dobila pljučnico, me je nekaj špikalo v prsih sem mislila, da bom imela infarkt, pa še bi lahko naštevala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image],....

Ne samo zdravstvena težava, tudi vremenske razmere so me začele motiti - sneg, veter sploh, dež,....

V vsem vidim, da se bo zgodilo nekaj hudega. Se trudim, da ne bi tako črno mislila - včasih se prepričam, da je vse ok, drugič spet ne.

Kako naj postane spet dobra stara jaz - polna veselja, srečna in zadovoljna v življenju?

hvala, ker ste me brale - moram to dat ven iz sebe






2 Sraki -> RE: Paranoja (13.3.2008 10:09:40)

Pomoje bi ti pomagala kakšna kognitivna terapija. Saj sama v nekritičnih trenutkih dobro veš, da stvari niso noben bavbav, ko pa pride do kritičnega pa je vse scary movie. Sama si lahko napišeš na list vse te stvari ki si jih naštela, da te strašijo zraven pa dopišeš zakaj to sploh ni tako strašno kot se zdi. Pač na to varianto, seveda precej bolj poglobljeno se dela na kognitivni terapiji.




mert -> RE: Paranoja (13.3.2008 10:46:44)

Zakaj pa sta bili potrebni umetni prekinitvi nosečnosti?
Si se sama tako odločila ali je bilo zdravstveno stanje krivo?




natasarobi -> RE: Paranoja (13.3.2008 11:34:29)

Zakaj pa sta bili potrebni umetni prekinitvi nosečnosti?
Si se sama tako odločila ali je bilo zdravstveno stanje krivo?

Zdravstveni razlogi - nepravilnosti pri plodu.




anabanana -> RE: Paranoja (13.3.2008 13:10:37)

Te res dobro razumem; to pride po ful stresnih dogodkih, ponavadi povezanih z zdravljem. Po domače bi se reklo, da pridejo stvari za tabo.

Tudi sama sem imela predlani težko leto, 11x v bolnici, 3x operirana...in ko sem bila skozi najhujše in to prev junaško prenesla, je prišel stres za mano in me udaril od odzadaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Pri meni se je to pokazalo v obliki paničnih napadov, kar naenkrat slabost, pritisk v glavi, kao ne moreš dihat in si 100% da boš umrl...zdaj zveni smešno je pa grozno za ****.

Drugače sem zelo močna oseba, ampak sem si mogla priznat, da sem samo človek...ni me sram priznat, da sem si poiskala pomoč, v obliki tedenskih pogovorov z psihologinjo in s pomočjo domačih mi je popolnoma uspelo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]





natasarobi -> RE: Paranoja (13.3.2008 13:50:11)

anabanana - čestitam, da ti je uspelo.

Res je mogoče slišati smešno ali pa noro, toda dejansko se mi zdi, da bom kar umrla. Sama se tudi imam oz. sem se imela za zelo močno osebnost, ampak, da me lahko, tako skrivi si pa nisem pričakovala.

Še bom mogla delati na sebi,....





anabanana -> RE: Paranoja (13.3.2008 14:01:20)

natasarobi - ma sej bo, boš videla, samo to so procesi, ne gre v enem dnevu

Če hočeš me lahko kdaj kontaktiraš na zs, da mi poveš, kako ti gre.

In vedi, da že to, da si ta problem napisala tukaj na rr nekaj pomeni in sicer, da se problema zavedaš in ga poskušaš rešiti in že to je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Bo minilo, drugo leto ob tem času se boš temu smejala.




natasarobi -> RE: Paranoja (13.3.2008 14:54:51)

Hvala anabanana! Mi je kar majceno lažje, k vidim, da nisem nora.







* Mateja * -> RE: Paranoja (13.3.2008 23:43:49)

Itak da nisi edina. Sam če se ti bo to nadaljevalo je bolje, da si poiščeš pomoč Govorim iz izkupnje. Imela sem panične napade, anksioznost in posledica vsega je, da še po enem letu nisem prišla k sebi, pijem AD in hodim k psihologu. PO mojem mnenju bi bilo že prej bolj, eč bi me moja zdravnica poslal kam kot pa da minje dala za pit Persene. Zato ti povem, da se lahko ti tvoji strahovi sprevržejo v pravo anksioznost s katere se boš težko skopala sama.






Zamima -> RE: Paranoja (17.3.2008 19:31:32)

IZVIRNO SPOROČILO: anabanana

junaško prenesla, je prišel stres za mano in me udaril od odzadaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  Pri meni se je to pokazalo v obliki paničnih napadov, kar naenkrat slabost, pritisk v glavi, kao ne moreš dihat in si 100% da boš umrl...zdaj zveni smešno je pa grozno za ****.




tudi jaz poznam to [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Zamima -> RE: Paranoja (17.3.2008 19:36:38)

KLIK

tukaj si preberi, če ti bo kaj koristilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




natasarobi -> RE: Paranoja (18.3.2008 9:22:09)

Zamima - hvala, sem si prebrala.

Ne vem, razmišljam, da bi odšla do psihologa, da se malo pogovorim. Sicer se s svojim partnerjem in domačimi pogovarjamo o teh stvareh, ampak včasih se mi zdi, da me ne razumejo in hočejo biti 'pametni', čeprav so tako rekoč istočasno trpeli z menoj.









Stran: [1]