RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov



Sporočilo


nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (15.4.2008 10:28:01)

Mene pa zanima ali imajo tele inekcije za razvoj pljuč kakšne stranske učinke zame ? Nikjer ne zasledim dosti o tem zato se obračam na vse tiste ki ste jih kdaj prejele. Mi jo dobimo v 27. tednu torej čez 14 dni. Sicer naša dva lepo in pridno rasteta tako da zapletov ne pričakuje...no ja vse se pa še pokaže sproti.  Drugače imam pa že takkk trebuh da se sama že težko brijem mi mora moj pomagati....stopnice so od začetka že velika umetnost...bruham tam 3-4x na teden...odvisno kam pritiskata tko da imamo kar pestro. No ja...pa sej bom vse zdržala samo da bosta sončka zdrava.....
Pazite na svoje bušje in svoja srčka dvojno cartajte  [image]http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/f025.gif[/image]




filipinka -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (15.4.2008 11:08:28)

Zame je zdaj v 38. tednu, nosečnost z dvojčki ful težka. Res sem bila celo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] ful aktivna (prenavljali smo hišo) in mi ni blo nič, zdaj me pa boli vsak gib. V trebuhu mora biti strašna gužva, ker me boli vse od reber do mehurja. Tak, da punce, držite se, ker ni enostavno!




emaa -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (15.4.2008 17:53:46)

Martinščica sta bila tvoja večja po merah od mojih pri 28 tednih




dodi -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (16.4.2008 7:32:11)

IZVIRNO SPOROČILO: filipinka

Zame je zdaj v 38. tednu, nosečnost z dvojčki ful težka. Res sem bila celo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  ful aktivna (prenavljali smo hišo) in mi ni blo nič, zdaj me pa boli vsak gib. V trebuhu mora biti strašna gužva, ker me boli vse od reber do mehurja. Tak, da punce, držite se, ker ni enostavno!


Wau-daleč si prilezla-bravo!

Sedaj ti pa le še želim čim lepši,čim lažji porod in dve zdravi štručki,ki ti bosta v trenutku zapolnili srce........SREČNO
 
 




sayuri -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (16.4.2008 9:11:10)

Spet mam eno vprašanje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ste imele dvojčka takoj ob prihodu iz porodnišnice ločena vsakega v svoji posteljici ali sta bila nekaj časa skupaj v eni?




dodi -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (16.4.2008 10:05:01)

Že v porodnišnici sta bili vsaka v svoji postelji,doma pa isto-vsaka v svopji...




sonček81 -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (16.4.2008 11:07:58)

pozdravljene.
jaz sem bila danes spet pri ginekologinji in sva se dogovorili, da ker se počutim OK lahko delam 4 ure. mi je tako boljše, ker drugače bi lahko znorela, ker me tako skoz kličejo iz službe. danes mi je naredila spet UZ in je vse ok, pridno rasteta, edino kar se ne more odločiti ali sta dvojajčna ali enojajčna. ali ste vi takoj izvedela ali imate dvojajčna ali enojajčna?  na NS sem že tudi naročena in sicer v 13.tednu, trebušček pa tudi zelo pridno raste, tako da so mi že določene hlače tesne. kaj pa ve? za koliko kg ste se kaj zredile? jaz moram reči, da imam vsak dan večji apetit ampak ga nekako poskušam kontrolirati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. aja, pa midva sva imela sedaj planirano potovanje z letalom in mi ga je ginekologinja močno odsvetovala, tako, da je sedaj ne greva nikamor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image], ampak raje to, kot pa da bi bilo kar koli narobe.
lepo bodite in uživajte.




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (16.4.2008 13:07:27)

sonček81 tudi mene je vse tiščalo v 13. tednu tako da sem zelo kmalu prešaltala na udobna nosečniška oblačila. Jaz sem se zredila 5 kg v četrtek bomo pa v 26. tednu...črpata očitno iz mene kar lahko vidim tudi po počutju. No ja pa važno da sta vredu in dobivata lepo na teži. Jaz imam dvojajčna dvojčka in to so mi povedali že v štartu na nadaljnih pregledih pa to le še potrdili...sta vsak v svoji gastracijski vrečki in imata vsak svojo posteljico.
Kar se pa potovanja tiče pa saj veš...važna sta sončka...na dopust pojdi pa kam bližje pa bo....




sasi13 -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (16.4.2008 14:24:29)

jz sem se zredila 6 kg in sem v 29 tednu, tk kot je pa nima napisala da črpata iz nje se tudi meni dogaja. od začetkla sploh nisem imela apetita in tudi zdaj ne morm pojesti cele porcije, jem pa ziher 5-6 na dan. jz mam tudi dvojajčna dvojčka vsak je v svoji posteljici to pa mi je povedla na NS.




lyra* -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (16.4.2008 18:45:40)

dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

Jaz sem bila danes na NS in je v se v najlepšem redu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
počnost je 1: 7000(pa nekaj)   To je ok,ne?No spol so nam tudi že napovedali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tudi mene zanima o posteljicah. Nekateri govorijo,da so imeli ju nekaj časa skupaj v posteljici,dokler sta imela oba prostor.
Kaj pa sta začele kupovat oblačilca? Ker jaz priznm,danes ko sem zvedela,da je vse ok me je kar vleklo v trgovine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Meni je g. rekla,da imam nek znak T kar je pri enojajčnih dvojčkih zelo pogosto.Ali sta dvojajčna ali enojajčna pa baje ne more povedati do konca poroda. Torej naj bi komaj ob porodu ugotovili kako sta bila.

A ima katera od vas enojajčna? O dvojajčnih sem veliko slišala o enojajčnmih pa ne...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Če mi bi katera lahko razširila moje znanje o tem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (16.4.2008 19:29:52)

Sasi13 kako se pa počutiš? Si ti tudi tko "švoh" kot jaz. Tudi jaz jem po malem večkrat dnevno sam se mi zdi kot da bi mi sproti vse pobrala.

Lyra tukaj imaš članek o dvojčkih...saj kar dosti na netu piše o tem...no en članek ti prilagam tule...http://www.mojmalcek.si/revija-11-05/dvojcka.php




sayuri -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 8:37:38)

lyra čestitke za dobro opravljeno NS. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Tale rezultat je zelo zelo dober.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Glede kupovanja oblačil - jaz imam od prvega sina vse spravljeno, dokupit bom morala nekaj stvari za obleč. Se nameravam drug teden zapodit v trgovine [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], ko bom v 26t.
Voziček bova kupila konec maja - v začetku junija.




sasi13 -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 8:54:43)

počutim se vredu in upam da bo tako tudi ostalo, edino ne smem si preveč dela nakopat v enem dnevu. sej se men tud kr nekam pobere, je moj včeri reku da me bo rajš začel nosit kot pa fojtrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bomo pa vidl kaj bo rekla drug tedn ginekologinja.




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 10:08:33)

Ta je dobra ja...no važno da se dobro počutiš. Jaz se moram že med kuhanjem kosila večkrat usedet ker imam občutek kot da se bom sesedla sredi kuhinje. Je pa res da tudi dosti bruham...4x tedensko mi ne uide...pa pravi Cerar da naj se pripravim da bo čedalje huje in da to ni nič čudnega ker pritiskata na želodec. No on bo že vedel,važno pa je da je s sončkoma vse super in pridno pridobivata na teži...jaz bom pa že :) sam da bosta onadva zdrava.




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 10:09:47)

Aja a glede inekcije za pljučka pa nobena nič ne ve  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




emaa -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 10:25:03)

Kaj glede injekcije, jaz sem ju dobila, zaradi grozečega prezgodnjega poroda, bila sem noseča 26 2/7. 




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 10:51:53)

Emamair zanima me kako si jo dobila...eno...dve? Kako to gre? V kakšnem časovnem razmaku? Kam ti jo dajo? Se lahko sama odpeljem k zdravniku ali si imela kakšne stranske učinke?




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 10:54:43)

Aha pa še to...si že rodila oz. v katerem tednu pa ste ?




sasi13 -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 11:19:25)

pol si pa res boga, zgleda da masta tako lego sej vrjetno se bo to popravlo ko se ti bosta prestavila. ker je od začetka tudi mene pod rebri bolelo ker zgleda da je en tk ležal, zdej pa je boljše. najbolj smešno je ko mi en na desni strani vn porine drug pa na sredini trebuha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




emaa -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 11:19:50)

Moja fanta sta stara skoraj 17 mesecev, dobila sem ju v tazadanjo, jaz sem takrat ležala v porodnišnici, v razmaku 24 ur sem ju dobila. Stranski učinki, ne vem opozorijo te, da sta lahko otroka bolj zaspana (našima se ni poznalo), meni je bilo ful vroče po teh injekcijah. Injekciji dobiš le, če so indikacije za to, vsaka jih ne dobi. Jaz sem rodila na prvi dan porodniške. 




emaa -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 11:26:28)

Nima az sicer po 15 tednu nisem več bruhala (no redko), samo pa skoraj nič nisem mogla pojest, ker sta mi ležala na želodcu, zadihala sem se pa itak takoj. 




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 11:28:13)

A to si ležala v bolnici zaradi inekcij ki si ju dobila v razmaku 24 ur? Meni jih je dr. Cerar že napovedal v 23. tednu da jo bom v 27.tednu dobila...tako da...danes teden. Hvala ti emamair za tele odgovore,res mi pomagaš s tem.
17 mesecev... iiiiiiii gotovo sta prava cukrčka :) .....Se pravi si rodila po 30. tednu...super...upam da bomo mi tudi zdržali




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 11:31:42)

Glede bruhanja...grozno je to ja...sicer moram povedati da se mi dogaja predvsem po spanju...se pravi če zjutraj ko vstanem kaj pojem ali pa če popoldne zadremam za kakšno urico in potem se vsa lačna prebudim gre vse kar pojem ven...pa pojem zelo malo. Zgleda da ko ležim imata takšno lego al kaj ne vem....no saj se pazim in zjutraj vsaj eno uro ne jem nič potem pa včasih je vredu včasih ni. Imam pa dovolj še svoje stare zaloge tako da mislim da nista nič prikrajšana :)




emaa -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 11:32:29)

V bolnici sem ležala zaradi skrajšanega MV, pa sme preventivno dobila še injekciji, pa sem pol čez 14 dni spet prišla, so mi pa popadke ustavljali, pa čez tri tedne spet, pa pol še enkrat 5 dni pred porodom, sem imela patološki CTG, pol sem pa napovedani CR prehitela za 3 dni. Ni bilo fajn, zmožna sem bila zelo malo, imela sem strogo ležanje, ker sem mi je MV vztrajno krajšal (pri prvem obisku porodnišnice 1,5cm, naslednjič 1cm, pol 0,5cm, pol ga pa ni bilo več. 




nima -> RE: Nekaj o vprašanj dvojčkih (17.4.2008 11:40:39)

Uh naporno...res si bila boga. Na koncu se ti je pa vso ležanje in strah in vsi problemi obrestovali ko si zagledala svoja dva korenjaka. Meni ni nič omenjal da imam skrajšan mv...imam pa zelo velik trebuh in punčko nosim zelo pod popkom...zelo nizko....tako da pomojem zato preventiva in inekcije. Prav hudo mi je ko vidim kaj morate vse ene prestati in s kakšnimi problemi se morate srečevati...ene pa donosijo tko da sploh pol nosečnosi ne vejo da so noseče.




Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>