Fižolova juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


anckabancka -> Fižolova juha (14.3.2008 13:12:30)

Nisem še kuhala fižolove juhe, pa me zanima kako jo pripravite ve?

Ali lahko uporabim kar fižol iz konzerve, ali mora biti obvezno svež fižol?

Sem ravno v fazi, ko eksperimentiram z raznimi juhami in bi rada poskusila še to...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




bučkabb -> RE: Fižolova juha (14.3.2008 13:50:50)

pri nas ponavadi naredimo takšno juhico naslednji dan, če nam prejšni dan ostane kaj kuhane fižole.

naredim jo pa tako da jo zalijem z malo vode, jo zmiksam z paličnim mešalnikom, da ni nikjer sledi o celi fižoli al pa lopinicah, pustim da zavre in dodam mal vegete al pa jušno kocko.
je zelo dobra fižolova kremna juhica, ki je za naredit zelo enostavna in ne vzame veliko časa.




urskas -> RE: Fižolova juha (14.3.2008 14:01:24)

naredim jo pa tako da jo zalijem z malo vode, jo zmiksam z paličnim mešalnikom, da ni nikjer sledi o celi fižoli al pa lopinicah, pustim da zavre in dodam mal vegete al pa jušno kocko.
je zelo dobra fižolova kremna juhica, ki je za naredit zelo enostavna in ne vzame veliko časa.


tudi pri nas. Jaz zakuham še domače rezance in odam žlico kisle smetane ter sesekljan petršilček.




klavdijas -> RE: Fižolova juha (14.3.2008 14:30:56)

Pri nas jemo takole :

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=3640

Lp,

           Klavdija




Jessy -> RE: Fižolova juha (14.3.2008 15:54:10)

Fižolovo juho lahko narediš s fižolom iz konzerve ali pa, da ga skuhaš sama.

Za 4 osebe potrebuješ 1 konzervo fižola, ki ga zmiksaš. Jaz nato precedim, da odstranim lupinice, ker napenjajo. Da laže precedim, prilijem kar nekaj vode med zmiksan fižol in premešam, potem pa precedim.
Nato priliješ toliko vode, da je vsega skupaj dober liter.
Od tu naprej pa lahko čaraš. Jaz dam 1 govejo jušno kocko, malo soli, poper, lovorjev list, majaron, malo rožmarina in bazilike ter strok ali dva česna. Pustim, da mi vre par minutk, nato pa zakuham še testenine. Najraje ribano kašo, pašejo pa tudi vse druge testenine.

Lahko pa se odločiš in dodaš na kockice narezan korenček in krompir, na koncu pa še malo testenin ali pa tudi ne (odvisno, kako reada se rediš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]).

Moja mama naredi fižolovko tako, da doda korenje in krompir (pa vse že zgoraj omenjene začimbe). Ko je kuhano v drugi posodi na malo olja zarumeni čebulo, ki ji doda paradižnikov koncentrat ter prilije malo vode, da pride srednje gosto, potem pa to vlije v fižolovko in za piko na i prilije še malček kisa.
Meni osebno je boljša tista ta prva juhca, priznam pa, da včasih res zapaše tudi mamina, ker je drugačna.




Stran: [1]