zobar-kaj vse plača zavar. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravjeSporočilo


Anonimen -> zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 11:02:19)

Kaj plačuje zavarovalnica? In kaj ne?
Valentina -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 12:29:43)

Moraš kaj več povedat...

Načeloma, pa moraš sam doplačat nadstandardne materiale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
To je mišljeno, če imaš obvezno+dodatno (ala Vzajemna ipd), če pa dodatnega nimaš si pa nadr.... pr zobarju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]
BUŠICA -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 13:03:30)

totalna zmota.primer: če nimaš dodatnega pa rabiš antibiotik, doplačaš v lekarni 0.60eur!!! dodatno te ne zavaruje pred doplačili za nadstandard!
Valentina -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 13:20:41)

Bušica, to sem dala samo primer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

0,60€ pa v primerjavi s tisoči evri, kokr te lahko pridejo zobje je kaplja v morje.

Je pa vse odvisno tudi od zobrja samega, eni znajo bit prav oderuški, kdor mu nasede seveda [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
lindy -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 13:35:15)

Jest mam Vzajemno pa vse, pa sem mogla plačat brušenje zobnega kamna 20 evrov, belo plombo 23 evrov, verjetno je to narmalno al kako?
Anonimen -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 13:39:45)

Zavarovalnica plačuje vse manj oz. vse več stvari postaja nadstandardnih. Plača ti npr. almaganske plombe, brušenje kamna pa ne. Če hočeš protezo, ti morajo manjkat skoraj vsi zobje, da dobiš čisto osnovno, najbolj ceneno. Vsi boljši materiali so itak za doplačilo.
Poglej na strani ZZZS, tam imaš podrobneje razdelano in na strani zavarovalnice, kjer imaš urejeno dodatno.
BUŠICA -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 14:15:52)

tako kot je ankica napisala. zavarovalnica ti krije pač tisto kar je najbolj poceni in tud manj kvalitetno!hotla sem pa sam povedat da če tudi imaš dodatno zavarovanje,spet plačaš določene zadeve. če pa nimaš niti obveznega pa glih tak lahko greš privat!no ja...če nimaš obveznega verjetno ne bo niti za zobarja denarja...zavarovalnica ti pa krije črne plombe,plastične prevleke, totalne proteze. to je to v grobem.
honey -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 15:03:46)

Čiščenje zobnega kamna, bele plombe, porcelanske zobe - to je potrebno vse doplačat. Pa pri zasebniku, ki ima rentgen v ordinaciji, ponavadi tudi slikanje zob (vsaj jaz sem ga plačevala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]). Tukaj, kjer pa zdaj hodim v ZD, nisem še plačala nič, razen čiščenja zobnega kamna. Pa so mi naredili tudi mostiček, vendar sem dala pač navaden material (ne vem kakšen, v glavnem ni porcelan) in nisem plačala nič. Manjkala pa sta mi 2 zoba - imela sem zadnjega (7.) in mi je pobrusila tega in 3., na katera je potem nataknila mostiček. In je bilo vse brezplačno. Sodelavkin mož je moral za isti primer (sicer pri privatniku) plačati mislim da okrog 350 €. Tako da je čisto odvisno. Mislim, da če hodiš v ZD, imaš veliko več ugodnosti, pa čeprav dela privatnik na koncesijo.
muška -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 15:40:05)

Mislim, da če hodiš v ZD, imaš veliko več ugodnosti, pa čeprav dela privatnik na koncesijo.


Sploh ni res! Koncesionar ti lahko nudi dosti več, kot pa tisti , ki dela v ZD. Ampak spet sreča v nesreči, koncesionar ti bo to zaračunal, tisti iz ZD pa ne, ker tistih uslug ne nudi, oz jih ne more nudit! Zobni kamen pa se plačuje že ohoho časa!

In še nekaj, če nimaš dodatnega zavarovanja imaš doplačilo, ki znaša 15 % na znesek, ki ga ima zavarovalnica. Ordinacijske cene so točkovane (ena črna plomba znaša na pamet govorim recimo 3.15 točke) , ceno točke določi zavarovalnica in na podlagi tega se potem izračuna doplačilo. Se mi pa zdi, da je za protetiko višji procent doplačila - ampak v to nisem prepričana!
dulcinea -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 16:05:48)

IZVIRNO SPOROČILO: lindy

Jest mam Vzajemno pa vse, pa sem mogla plačat brušenje zobnega kamna 20 evrov, belo plombo 23 evrov, verjetno je to narmalno al kako?


Jaz sem dala za belo zalivko 40€ prejšnji mesec. Kamen pa je bil lani se mi zdi tudi tam blizu nekje.
Anonimen -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 16:25:07)

zadeva je taka da mam dva zoba za dat vn in nova dat notr+ 1 modrostni za odstrant.pa še kaj bo najdla verjetn...
BUŠICA -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 16:28:19)

honey, to kar si dobila v ZD brezplačno(torej krije zavarovalnica) je navadna plastika in v ZD je edina ugodnost to da lahko dobiš slabo kvaliteto za malo denarja.
Anonimen -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (19.3.2008 17:58:43)

Lamama, pojdi k zobozdravniku in  ti bo povedal, koliko to stane. Predračun kot pri drugihstvareh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ni pa poceni oz. zagotovo samo en del plača zavarovalnica (v zadnjih nekaj letih so zelo zmanjšali obseg stvari, ki jih zavarovanje sploh krije), vse drugo, sploh če hočeš boljše materiale, ki zdržijo dlje, pa moraš doplačat. Ne ker bi se zobarji tako spomnili, ampak zavarovalnica špara denar (ki ga mi dajemo, BTW), ker človek baje lahko normalno funkcionira, če ima v ustih samo 4 zobe. Malo karikiram, veliko pa ne, žal. 
karamela -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (27.3.2008 14:46:57)

jaz sem včeraj na napotnico odrstranila modrostni zob in nisem doplačala nič. Torej to ti krije zavarovanje. Za ostalo ti pa nevem povedat koliko stane.sem pa pri zobarju doplačala 28 eur za belo plombo. Sem brez besed, dragooo.
BUŠICA -> RE: zobar-kaj vse plača zavar. (27.3.2008 21:32:37)

koliko pa frizerja plačaš? pa avtomehanika? pa ev. upravnika bloka, ki BTW ne dela ne vem kaj?....da ne naštevam, meni se ne zdi drago,glede na to da gre za zdravje!
Stran: [1]