nuala -> RE: kako se igrate (20.3.2008 13:25:30)
|
Mojadva sta 2 leti narazen, ampak že od nekdaj se igramo skupaj. Druge možnosti včasih niti nismo imeli, sedaj pa smo se tega navadili. Npr, ko smo zunaj je tastarejši sam vozil kolo, tamalega sem vlekla, porivala,... na poganjalcu ali kolesu. Skupaj smo brcali žogo, zalivali rastline, grabili listje ( vsak s svojim orodjem ), v pesku smo se preigrali ure in ure. Na igrišču starejši več pleza, gre na vrtiljak, se sam gunca, tamelega še malo čuvam in ga guncam. Rada vozita vsak svoj bager, avto,...S kamionov vozimo listje na kup, pa kamenje na škarpo. Doma se skupaj veliko igramo s kockami. Starejši pač več zgradi samostojno, tamlajšemu moram včasih kaj pomagati. Ali sestavljamo npr. ogromen živalski vrt, mesto, hišo,... in oba sodelujeta po lastnih močeh. Skupaj sestavljamo sestavljanke, večji z manjšimi koščki, manjši z večjimi, jaz pomagam, če je treba. Skupaj barvamo, rišemo, delamo iz plastelina, vsak po svojih možnostih. Skupaj se igrata z avtohišo in avti, včasih sem jaz npr. mehanik ali bencinska črpalka ( čepšrav me npr. zadnjega pol leta pri igrah niti ne potrebujeta preveč ). Skupaj rešujemo kakšne naloge iz Zmajčka, rišemo črke ali številke. Tamali tega še ne razume najbolje, vendar ima rad svoje vadnice in riše črke po prej narejenih črtkah. Delamo lepljenke. Pečemo piškote, mešamo testo, izrezujemo razne oblike. Mi smo res skoraj vedno vsi trije skupaj, kljub temu se lahko ukvarjham z enim otrokom, če je treba, ko se drugi zamoti z igro.
|
|
|
|