Telovadba oz. vaje za dvojne nosečke (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Za nosečke dvojčkov, trojčkov, četverčkov



Sporočilo


Mijavček -> Telovadba oz. vaje za dvojne nosečke (20.3.2008 18:48:47)

A li je res da dvojne nosečke ne smejo hodit na telovadbo za nosečke?

Ali obstaja kakšna posebna skupina samo za nas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Jaz bi migala, pa mi je ena nosečka rekla, da je pri njeni sklupini vaditeljica nosečke z dvojčki poslala domov.




emaa -> RE: Telovadba oz. vaje za dvojne nosečke (20.3.2008 18:56:24)

jza nisem smela it, pa itak nisem bila zmožna




NAVT -> RE: Telovadba oz. vaje za dvojne nosečke (20.3.2008 22:39:31)

Moja nosečnost je bila bp in sem telovadila kolikor sem želela. Ginekologinja me je opozorila, naj se skrbno opazujem in naj delam tiste vaje, ki jih zmorem, naj se ne naprezam. Tako je tudi bilo. Telovadbo je vodila fizioterapevtka, ki me je ves čas imela na očeh in ni bilo nič narobe. Določenih vaj nisem delala, ker mi niso pasale. Tudi v prvi nosečnosti, ko sem nosila samo enega, mi določene vaje niso ustrezale in sem jih preskočila. Tudi prva nosečnost je bila bp. V drugi nosečnosti sem enkrat zakrvavela (zaradi vnetja), pa mi zaradi tega nihče ni kasneje prepovedal telovadbe. Vedno pa skrbno spremljaj kako se počutiš, pa seveda s svojim G se pogovori.




sayuri -> RE: Telovadba oz. vaje za dvojne nosečke (21.3.2008 11:38:51)

Jaz tudi nisem sposobna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Pa bi rada bolj migala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ampak me že 10 korakov utrudi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] PA tudi G mi je rekel, da moram počivat.

Mijavček, če bo šlo, potem se brez skrbi lahko udeležiš kakšne telovadbe za nosečke.




Mijavček -> RE: Telovadba oz. vaje za dvojne nosečke (21.3.2008 15:30:13)

O hvala punce. Zlate ste.

Saj zdaj sem itak šele v 8.tednu in mi je non stop [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]. Sem pa hotela po 12.t kaj migat, ker sem že čist brez kondicije, ker sem skoz doma že od IVF, hiperstimulacije,... itd. Čist zakrnela bom [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Fajn bodte!




sayuri -> RE: Telovadba oz. vaje za dvojne nosečke (21.3.2008 15:34:35)

Mijavček, jaz sem do 16. tedna skoz bruhala in zelo mi je bilo slabo. Skoz sem ležala in posledično izgubila vso kondicijo. Zato se moje telo sedaj takoj utrudi, če je več kot uro pokonci. Posledično ne morem migat.... Še dobro, da vsaj po stanovanju lahko štopicam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Drugače pa se strinjam - že v postopku ivf se je telo izčrpalo, nato slabosti, bruhanja.... Ampak res vse mine - naj ti bo v tolažbo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




emaa -> RE: Telovadba oz. vaje za dvojne nosečke (21.3.2008 15:45:27)

Meni je bilo slabo do konca 15. tedna, potem sem se počutila dobro kakih 5-6 tednov, potem mi je začelo dol pritiskat. V času, ko sem se počutila dobro, so bili dopusti, tako da nisem telovadila, sem pa hodila na sprehode do 24. tedna potem pa več kot 15 minut počasne hoje nisem več zmogla, kasneje pa tudi smela ne (strogo ležanje). 




Stran: [1]