Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kjava -> Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (27.3.2008 16:16:25)

Dajte mi kakšen recept, prosim. Mam ful jajc za porabit.




Anonimen -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (27.3.2008 16:20:23)

Biskvitno testo:
18dag sladkorja
18dag moke
6 jajc
1 noževa konica pecil. praška
1 vanilin sladkor
Lahko narediš kokosove kocke (ko spečeš biskvit, ga narežeš na kocke in povaljaš v čokoladi in kokosu).

Jogurtovo pecivo:
2 jogurta
4 jog. lon. moke
1 jog. lon. olja
2 jog. lon. sladkorja
4 jajca
2 pecilna praška
Spečeš, prerežeš na pol in nafilaš s pudingom.




natasaom -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (27.3.2008 17:06:55)

10jajc
10žlic moke
10 žlic cukra
pecilni

beljake in rumenjaker ločiš,narediš trd sneg iz beljakov ostalo počasi umešaš,daš pečt.biskvit narežeš na oblate,namažeš z dobro kremo in imaš torto




2.2. -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (27.3.2008 19:58:51)

princes krof. porabiš kar nekaj jajc za paljeno testo in potem ko kuhaš vanilijevo kremo




mala maja -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (27.3.2008 21:01:03)

navadni biskvit

8 jajc
18 žlic sladkorja
18 žlic mleka
18 žlic moke
8 žlic olja
1 pecilni
1 vanilij

Ločiš beljake od rumenjakov, umešas sneg, dodaš rumenjake, vaniljij sladkor, sladkor, mleko in olje, nato pa še moko in pecilni.
Polovico mase vliješ v pekač, v polovico zmašaš notri kakav zliješ v pekač.
Po okusu lahko dodaš malo rozin ali orehov




AnBan -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (28.3.2008 7:58:31)

Če lahko počakaš do ponedeljka, ti prinesem en ful dober recept.




kjava -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (28.3.2008 9:55:58)

AnBan, lahko, ker mi jih ne bo tako hitro zmanjkalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Pa hvala za ideje, punce, bo kmal fešta za mamin rojstni dan, pa bom lahko ponucala vaše ideje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pikecpokec -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (28.3.2008 11:17:47)

IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

navadni biskvit

8 jajc
18 žlic sladkorja
18 žlic mleka
18 žlic moke
8 žlic olja
1 pecilni
1 vanilij

Ločiš beljake od rumenjakov, umešas sneg, dodaš rumenjake, vaniljij sladkor, sladkor, mleko in olje, nato pa še moko in pecilni.
Polovico mase vliješ v pekač, v polovico zmašaš notri kakav zliješ v pekač.
Po okusu lahko dodaš malo rozin ali orehov



A to je potem kot en tak marmorni kolač? Koliko kakava pa gre noter?




mala maja -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (31.3.2008 10:19:51)

ja, kot neke vrste mamrorni kolač je. Kakav pa jaz stresem kar po občutku notri, cca 2 žlici veliki s kupčkom.




tinkamiška -> RE: Pecivo, kjer se rabi veliko jajc (1.4.2008 9:38:54)

še tale, včeraj sme ga prebrala v slovenskem tednuku:

Pingvin:

za biskvit:
9 jajc
9 žlic sladkorja
6 žlic moke
9 žlic tople vode
4 žlice kakava
1 peclini prašek

za kremo:
1/2 litra sladke smetane
vrečka želatine(3 dag)
5-8 žlic vode
1/2 dcl kisle smetane

za glazuro:
20 dag margarine
20 dag čokolade

Biskvit naredimo tako, da iz beljakov stepemo sneg, dobro zmešamo rumanjake in sladkor. V toplo vodo vmešamo kakav, dodamo rumenjake in zmešamo oziroma stepamo. V to maso dodamo sneg iz beljakov, moko, pecilni prašek in dobro premešamo. Tako pripravljeno zmes razdelimo na dva dela in razporedimo po dveh pekačih. Pečemo 10 minut na 180 sopinj.

Za kremo stepemo sladko smetano in jo postavimo v hladilnik. Zatem v hladni vodi raztopimo želatino in pustimo stati 10 minut, Dodamo kislo smetano in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Ohlajeno dodamo stepeni sladko smetani.

Pripravimo še glazuro. Margarino toliko segrejemo, da se raztopi, dodamo čokolado in mešamo, da dobimo gladko zmes.
Eno plast boskvita namažemo s polovico kreme in postavimo v hladilnik, da s nekoliko strdi. Po kremi nato razporedimo polovico čokolade in ponovno postavimo za nekaj minut v hladilnik, da se malo strdi. Po čokoladi namažemo še drugo polovico kreme in, pokrijemo z drugo polovico biskvita in po njem namažemo še drugo polovico čokoladne glazure.
Preden razrežemo sladico, jo postavimo še za nekaj časa v hladilnik, da se vse plasti lepo sprimejo med seboj.







Stran: [1]