Bakerjeva cista (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


caillou -> Bakerjeva cista (30.3.2008 16:32:11)

Naša punca je pred kratkim močno padla na koleno (z vso težo), vendar je bolečina kmalu minila, tako da nismo bili več pozorni na to. Včeraj zvečer pa sem jo zaradi vročine ohlajala z obkladki in opazila na notranji strani kolena čudno za oreh veliko bulo. Ker je bila vročina že tako ali tako zelo povišana, smo jo nemudoma peljali na urgenco. Vročino so ji izbili, bula na nogi, pa naj bi bila Bakerjeva cista. Sicer sem si o tej cisti precej prebrala na netu, pa me vseeno zanima, če se je kdo od vas že srečal s tem ? Nikjer nisem točno zasledila, kako točno sploh nastane ta cista ? Je možno da pride od udarca ?
Hvala za vsako informacijo. Lepo nedeljo, caillou.




Naja31 -> RE: Bakerjeva cista (30.3.2008 17:33:27)

Ja, moj sinko jo je imel.
Lansko leto jeseni sva z možem opazila, da ima zadaj za kolenom eno bulo, za katero sploh nisva vedela kdaj se je pojavila in kako. Bolelo ga ni nič.
Smo šli k pediatru in nam je dala nujno napotnico za otroškega ortopeda. Je rekla, da se ji dozdeva kaj je to, ampak naj raje ortoped pogleda še z UZ. Smo šli na polikliniko, zdravnik je pogledal, postavil to diagnozo in nam povedal, d aje to popolnoma nenevarna zadeva, da tega ne operirajo že 20 let, da v njegovi karijeri ni srečal primera, da bi se kaj poslabšalo in naj pustimo pri miru, opazujemo in da bo izginilo samo od sebe. In res čez nekaj mesecev je ni bilo več. Tako kot je nastala, je tudi izginila.

Če se prav spomnim nastane ker se nekaj zamaši in nabira limfa.




caillou -> RE: Bakerjeva cista (30.3.2008 19:42:15)

Hvala Naja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Stran: [1]