Kaj bi rekle na to - izgubljen pes in zavetišče (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


* Mateja * -> Kaj bi rekle na to - izgubljen pes in zavetišče (6.4.2008 23:34:59)

Moja sorodnica je izgubila kužka. Bolj rečeno jim je ušel ko so ga peljali lulat. IN pol so takoj obesili plakate po mestu, dali obvestilo na radio. In so ga ljudje večktat ujeli in poklicali lastnike, sam se jim je večkrat izmuznil. In pol že vsi končani po 14 dneh iskanja pokličejo v bližnje zavetišče. In glej ga zlomka, jim rečejo, da ga imajo, da so ga našli, ker so slišali obvestilo ba radiu.  Itak so vsi veseli šli danes po psička in šok. Danes je nedelja in psov ne dajajo ven in drugo da morajo vso oskrbo plačati.  Štos je tudi v tem, da jih iz zavetišča niso poklicali, čeprav so vedeli, da ga iščejo in je imel kuža na ovratnici podatke.
vsi smo bili ful veseli, da so ga končno dobili ampka smo vsi zgroženi nad besedami gospodaiz zavetišča!
A je običajno da se tako dela?




lelaval -> RE: Kaj bi rekle na to (7.4.2008 6:36:24)

Verjetno delajo tako - da se več plača.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.4.2008 9:49:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




lotoska -> RE: Kaj bi rekle na to (7.4.2008 12:12:18)

To kar se grejo v tem zavetišču je pa navadna lopovščina. To bi jim tudi povedala.




Anonimen -> RE: Kaj bi rekle na to (7.4.2008 14:14:28)

RE: kaj bi rekle na to?
6.4.2008 23:44:38   

pomladno_dete 

Oni ne znajo pazit na svojega psa.

Pes živi več dni na račun zavetišča.

In zdaj je čudno, če se zahteva oskrbnina?

In čudno je, če imajo zavetišča uradne ure?

Naj imajo svojo žival pod nadzorom, pa bo. Zdaj bi jim bila lahko dobra šola; upam, da bo račun čim višji, da se bo bolje prijelo.


* Mateja *
Ma fora je v tem, da so vedeli čigav je in jih niso obvestili in sedaj bodo zahtevali plačilo. če bi vedeli da ga imajo bi ga takoj prišli iskat!
Jim bo pa itak šola zanaprej, da ga bodo meli skoz na špagi, anti še v hiši.


Olivija

IZVIRNO SPOROČILO: * Mateja *

Ma fora je v tem, da so vedeli čigav je in jih niso obvestili in sedaj bodo zahtevali plačilo. če bi vedeli da ga imajo bi ga takoj prišli iskat!
Jim bo pa itak šola zanaprej, da ga bodo meli skoz na špagi, anti še v hiši.


Razumem kaj misliš. Ni problem v stroških, ampak to, da jih niso obvestili. Naš pes je imel tudi telefonsko na svojem obesku in bi se enako spraševala v takem primeru. V končni fazi je pa res lepo, da so ga našli.



Mišni

Se strinjam, da je to tolano bedasto, če je pes imel številko na ovratnici in so povrhu še vedeli, da ga lastniki iščejo. Tudi jaz bi imela občute,k da se nekdo pošteno norca iz mene dela.

Pes ti pa hitro lahko uide. O tem je pa brez veze razpravljat. Tudi meni je že, sredi gozda, ko je najbrž začutila kakšno žival, najbrž je bila mačka, ker so bile hiše blizu, in sem jo potem iskala do pozne noči. K sreči se je vse srečno končalo, čeprav sem tudi že pošiljala obvestila na radie. Pa vendar jo še sedaj spuščam v gozdu. Ker je bilo to edinič v sedmih letih, ampak je bilo.




* Mateja * -> RE: Kaj bi rekle na to (13.4.2008 1:16:02)

Naj vam sporočim, da so zaračunali okol 40 evrov, ki so jih molče plačali in so končno dobili cucka nazaj domov. Spet so vsi srečni,..... In lahko normalno sploh funkcionirajo naprej!




jolly123 -> RE: Kaj bi rekle na to (20.4.2008 11:47:12)

A je pes še vedno imel ovratnico s številko gor v zavetišču? In ali je čipiran se da lastnike izsledit preko čipa?

Če ne, se strinjam absolutno z zavetiščem. Nekdo je moral priti po psa, ki je ušel neodgovornim lastnikom. Poleg tega so s tem psom imeli stroške in po zakonu imajo vso pravico, da oskrbnino za te dni zaračunajo. Kaj mislite da v zavetišču živijo od lufta? Tudi ostale res zapuščene živali je treba nahranit.




* Mateja * -> RE: Kaj bi rekle na to (20.4.2008 19:31:35)

No, naj povem še zadnji epilog zgodbi. KUža je bil 14 dni v zavetušču, kamor ga je nekdo prinesel. Ima ovratnico s priimkom in je čipiran. Samo problem je bil v tem, ker menda v zavetisšču ni delala čipirna mašina in ga niso morali prebrat čipa, zato tudi lastnikov niso poklicali. 
Kuža pa je doma!!!!




Stran: [1]