tek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


snake -> tek (15.4.2008 9:28:33)

kako naj se prisil da začnem teči!!!! z mojim se napravljava že sto let............moram moram pa ne vem kako naj se posilim malo........................................................a katera od vas teče???in kdaj???zjutraj al zvečer???




Anonimen -> RE: tek (15.4.2008 9:31:25)

Ja, včasih grem.. Mi prav paše.. Sej, spravit se je težko, ampak potem je pa luštno. Sploh zato, ker vidim, kok napredujem. Najprej sem lahk čist mal tekla, ostalo sem hodila.. Sedaj je pa ravno obratno.




_andreja_ -> RE: tek (15.4.2008 9:35:06)

ja tekla sem včasih velikoooooo, največkrat zjutraj, še več sem pa prehodila po raznih hribih...  in temu primerna je bila takrat postava in temu primerna da nič ne tečem je zdaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] zdaj pa začenjam hodit, ker me je do teka minilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ti pa svetujem primeno obutev, to je najpomembnerjše, in vzsterajnost....




Saskia02 -> RE: tek (15.4.2008 10:07:59)

javi mi svoj naslov, ker na ZS ne morem pripet priponke iz mojega računalnika. imam kopijo članka iz poleta, kjer je zelo lepo napisano kako začnemo teč.




SaaS -> RE: tek (15.4.2008 10:49:35)

Jaz sem tudi včasih veliko tekla, zdaj pa enostavno ni časa pri dveh otrocih. Največkrat popoldne. Bilo pa je obdobje, ko sem imela čas zjutraj (konec predavanj na faksu, samo še izpiti, v službo pa tudi še ni bilo treba..). Drugače raje tečem zjutraj kot zvečer, ampak je odvisno, kako ti čas dopušča.
Tudi jaz sem imela kakšen dan težavo se spravit iz hiše, ampak je treba kar it. Saj ko si enkrat "na progi", kar tečeš...
Svetujem pa tudi jaz dobro obutev. Jaz osebno raje tečem po mehkejši podlagi, gozdni ali poljski poti. Pravzaprav, asfalta sploh ne maram več (težave s koleni).




snake -> RE: tek (15.4.2008 12:00:23)

no upam da bova z mojim mačotom začela res migat, ker se oba debeliva čeprav se ne vidi, ampak jaz čutim da moje telo se spreminja ker ne migam že več kot dve leti, prej sem plesala po tri ure na dan zdaj pa niiiiiiiiiiiiiiiičččččččččččč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Jančika_ -> RE: tek (15.4.2008 12:22:34)

http://www.coolrunning.com/engine/2/2_3/181.shtml

Tole je super program za totalne začetnike. Drugače pa...ne vem, sama v mladosti nisem rada tekla, potem mi je pa enkrat (ne vem, zakaj, res ne) naredilo klik in sem pošteno nesrečna, ko ne morem it teč.




mojsoncek -> RE: tek (15.4.2008 12:54:22)

V soli (npr. za razne kartone in ne vem kaj se vse) nikoli nisem rada tekla, ko pa sem zacela s tekom "zase" je postala pa to cisto druga pesem. Najraje tecem zjutraj, ko pridem domov skocim pod tus in tako se dan zacne z veliko energije.

Sem pa malo opustila to navado, ker smo se preselili in sedaj vstajamo ze ob 4.45, kar je pa cisto nehumana ura za tek. Tako da pride tek v postev samo v popoldanski urah oz. poleti v vecernih.




Ženkica -> RE: tek (15.4.2008 13:09:36)

Rabiš pač veliko volje; še jaz sem začela tečt, pa sem tek totalno sovražila; kaj pa vem no; prepričat morš enostavno sam sebe in potem tek postane užitek, sploh ko vidiš rezultate (takšne in drugačne). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




SaaS -> RE: tek (15.4.2008 16:56:23)

Malo heca: Če boš takole migala kot tale tvoj zajček, potem se ni za bat za kilograme [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




Rožica I -> RE: tek (15.4.2008 20:58:36)

Jaz sem začela tečt po dvajsetih letih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!
Kot osnovnošolka sem bila hiperaktivna (tek, košarka, jazz- balet, gimnastika, ritmika..), kasneje pa sem postala hiper- lenuhinja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]! V bistvu sem tek vedno nekako sovražila.
Lani sem začela počasi, parkrat na mesec, tečt, sedaj tečem že vsak drug dan in če ne morem it, grem vsaj plavat, če pa še to ne... Pa sem blazno tečna, in grem vsaj na steper za 1/2 urce (več ne gre, ker škripa kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]).
V glavnem, tudi ko se mi ne da it, si prigovarjam, "kar pojdi, daj teniske gor in idi"; drug glas v meni pa pravi, "ne idi, ker boš bruhala, pojdi raje za računalnik".. V glavnem, včasih še ko tečem, si mislim, kako mi ni, ampak potem vmes, ko premagam sebe, ugotovim, kako zelo mi paše, za telo in za dušo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!




Primoza -> RE: tek (15.4.2008 21:13:17)

Veliko človek za začetek naredi že če se odloči iti peš po večini opravkov v radiju 2000 m. Izvzeto je nakupovanje artiklov v teži več kot 20 kg.




Felicita -> RE: tek (15.4.2008 21:51:24)

nikol v življenju nisem marala tečt iz dveh razlogov:
1. je šola, kjer so nas stalno silili k teku in mi je počasi začel presedat (na dolge proga - šprinatala sem vedno rada)
2. je moje oprsje... ker sem si šele pred krakim kupla konkreten športen modrc mi je bil prej tek totalna muka (vse boli, skače...)

zdej sem se pa spravila... 15 min na dan, brez določene 'metraže' (o kilometrini bom pri moji trenutni kondiciji lahko govorila čez kaka 2 meseca [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), iPod na ušesa pa gremo. in mi res ful odgovarja (bolš spim), sam muskelfiber me pa še kr matra... ampak bomo tut to odpravli, ni vrag. in ko se enkrat spraviš... drugič postane že rutina [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Naja30 -> RE: tek (15.4.2008 22:49:53)

Meni tek sploh ne paše. Veliko raje imam hitro hojo.




snake -> RE: tek (16.4.2008 8:51:30)

joj polno energije ste mi dale, ni vrag da se ne spravim tečt danes....verjetno bojo sekire padale ker bom šla  tečt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

še malo da se izgovorim, ker zdej z dragim zidava, kao nimam časa za nič migat.....sej res po službi letiva na okoli pol pa do večera  razbijava , nosiva, lepiva vse mogoče,ampak pol okoli 22.00 sva tako utrujena in lačna da sprazniva hladilnik in greva spat, niti na pamet nam ne pride da bi šla tečt [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

ampak danes pa gremmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm






Stran: [1]