vnete učke (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


Mojca20 -> vnete učke (16.4.2008 8:42:49)

Naš 4 letnik ima vnete učke, saj ima zjutraj čist zapacane, pojavila se je tudi vročina 37,5, malo pa tudi kašlja, in me zanima, če  ne bo višje temperature, ali je nujno iti k zdravniku, zaradi oči mislim.   Ali se vnete učke pozdravijo lahko same ali mora dobiti mazilo?




mihaelao -> RE: vnete učke (16.4.2008 8:54:30)

Tudi moja hčerkica je imela kak dan nazaj zjutraj čisto zapacane okice, na srečo pa ni imela vročine. Mislim, da je blo to od vetra, rahel prehlad - lepo sem ji umila očke in zdaj je OK. Poskusi umivat z mlačnimi kamilicami, pomaga ... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Pobalami -> RE: vnete učke (16.4.2008 9:02:50)

Zmeraj, ko ima moj vnete oči ga peljem k zdravniku. če ne gre drugače pokliči in vprašaj zdravnika.




mika -> RE: vnete učke (16.4.2008 9:28:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Pobalami

Zmeraj, ko ima moj vnete oči ga peljem k zdravniku. če ne gre drugače pokliči in vprašaj zdravnika.


enako.  




bskrle -> RE: vnete učke (16.4.2008 10:06:01)

Če gnoj kar naprej teče iz oči, pokličem in prosim za recept. Otrok je poa doma.




*ANA* -> RE: vnete učke (16.4.2008 13:39:35)

No ravno danes sca imela z našim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] posvetovalnico in sem vprašala za starejšo hčerkico(2 leti 5 mesecev) če mi lahko kaj da in mi je P rekla da naj do 5 dni spiram ali s prekuhano vodo ali s kamilicami in naj ji gor dajem obkladke, če po petih dneh ni izboljšanja pa naj prideva po recept za Tobrex kapljice.
Jih pa ne radi napišejo ker gledano dolgoročno škodijo pri nastanku mrene.
Tako da jih mi nismo dobili




borovnička -> RE: vnete učke (16.4.2008 18:30:05)

Zanimivo, da svetujejo spiranje s kamilicami... meni so to do sedaj odsvetovali že 3 zdravniki, ker kamilice baje niso tako blagodajne, kot smo včasih mislili. Ker vem, da včasih smo vse s kamilicami...

No, uglavnem, moj škrat je imel samo levo oko vneto, zjutraj ga pa ni mogu odpret, ker je mel čist gnojno in sem šla k zdravniku, da bi mi nekaj dala. Dobila sva Maxitrol kaplice. Dajala sem mu jih v oba očesa (se rado prenaša) 2x na dan in po 2 dneh se je vnetje pozdravilo. Ne vem, jaz sem raje šla, ker z učki se ni za igrat.

Pozdravček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Bojananika -> RE: vnete učke (16.4.2008 19:26:23)

Naša je imela vnete učke dva tedna nazaj. Sva šli k zdravnici, je dala recept za Tobrex kapljice in je blo takoj drug dan uredu. Dokler so učke gnojne ne sme iti ven oz. v vrtec, ker je zelo nalezljivo. Umivala sem jo s prekuhano vodo, ker kamilice baje lahko še bolj razdražijo oko. Pravijo tudi, da je to začetek nekakšne viroze, tako da sva midva ostali doma in se je res začelo smrkanje in kašljanje, sicer brez vročine, šele danes po dveh tednih je šla v vrtec.

Svetujem ti, da greš k P, bo povedala kaj in kako naprej.




Stran: [1]