Moji gležnji so izginili... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod



Sporočilo


Žaža -> Moji gležnji so izginili... (10.2.2005 16:09:09)

:ups: gležnje imam vsak dan bolj otečene :ups:

Prava nadloga. Obujem se sicer še lahko, samo potem pa mi oteklina navzgor vdari, in to zelo komično izgleda. Kot da bi balon spodaj stisnil, pa se zgoraj bolj napne.

Ima katera zares dober "recept" proti takšnim težavam. Noge v zrak in manj slano... to delam, pa nič ne pomaga:ups::ups::ups:

Žaža




Anonimen -> Moji gležnji so izginili... (10.2.2005 16:18:55)

Dokler jih vidiš (čez trebuh), je še dobro! Hecam se. Raje pojdi k zdravniku ali pa vsaj pokliči, pa mu povej, kako je. Je lahko zelo nevarno, tole zatekanje, zaradi tega jih v nosečnosti največ leži v porodnišpnicah. No, ali pa vsaj zelo veliko, mogoče je največ narobna beseda. Ne biti zdaj prestrašena, saj verjetno jih tudi veliko zateka, brez da bi bilo kaj grozno narobe. Anpak vseeno naj raej zdravnik pove kako in kaj.




CUKRČEK -> Moji gležnji so izginili... (10.2.2005 16:32:20)

Ojla, meni so na koncu noge tako otekale, da sploh nisem mogla nobenih čevljev več obuti ( za v porodnišnico sem imela kar čevlje, ki jih nosim pozimi in spomladi- le te so mi bile prav :)- , čeprav sem rodila poleti)

Pa mi G ni nikoli nič rekel zaradi otekanja( itak je blesav) v porodnišnici so se pa babice kar križale, ko so zagledale moje otekline. Ampak so mi takoj po porodu otekline splahnele in sem se takoj bolje počutila. Vseeno bi bilo fajn povprašat za mnenje G ali pa kakega drugega zdravnika.


lp




CUKRČEK -> Moji gležnji so izginili... (10.2.2005 16:35:00)

aja, pa še to: tudi meni ni pomagalo nič, nobeno dajanje nog v luft. Še najbolje je bilo, da mi je mož mal masiral noge. To še najbolj paše, četudi ne pomaga ravno veliko.




Annny -> Moji gležnji so izginili... (10.2.2005 16:36:03)

Ojej, potem imaš pa podoben problem, kot sem ga imela jaz..
Jej čim manj slano hrano, pomagal pa ti bo tudi tisti modri gel v vrečki, ki ga daš v zamrzovalnik (dolgo časa ostane hladen- super obkladek).
Jaz sem se masirala tudi s t.i. 'zeliščno masažo', ki jo kupiš v kaki zeliščni trgovini (mogoče tudi lekarni) in fino hladi.

LP




Žaža -> Moji gležnji so izginili... (10.2.2005 17:09:50)

Hvala punce. Še z obhladki bom poskusila, to še nisem. Sicer pa sem bila včeraj na kontroli, pa je g. videla gležnje in ni panike delala.

Vem, da je lahko to alarm, ki pa je baje povezan tudi z visokim pritiskom, kar pa pri meni ni težava. (Upam, da tudi ne bo)

Pa ravno sedaj, ko finiširam z likanjem in pripravljanem še vseh 1000 stvari za :duda:

Bo že... upam:ups:

Žaža




andrejaz -> Moji gležnji so izginili... (10.2.2005 23:12:12)

Tudi jaz sem imela zelo velike probleme z zatekanjem, tako da nisem imela kaj obuti.
Po nasvetu ginekologinje sem prenehala soliti, jesti sire, delikatese in druge stvari, ki vsebujejo sol. Malce je pomagalo.





Stran: [1]