Naravna zdravila (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje



Sporočilo


atanja -> Naravna zdravila (21.4.2008 20:44:30)

če jim lahko tako rečem.

KAj še vi delate?
danes sem dala regrat v sladkor-ne vem za kaj je dober, takod a če katera ve...
Dala bom smrekove vršičke v sladkor to je za kašelj... Kaj pa ostalo? A je še kaj takega da lahko doma naredimo...




Anonimen -> RE: Naravna zdravila (21.4.2008 20:45:52)

Na morju nabrani zajbelj :).




Felicita -> RE: Naravna zdravila (21.4.2008 21:00:02)

jaz imam na polici 3 ašičeve knjige... večina domačih zdravil je pripravljena po njih, vključno z mešanicami čajev in jabolčnim kisom.
Svetujem nakup/izposojo, so boljše od mnogih 'sodobnejših' knjig.




Gina -> RE: Naravna zdravila (21.4.2008 21:02:44)

Kamilice za čaj, pa posušene tople kamilice za na pljuča, meta za pomiritev, rman se mi zdi da za ledvica, jaz nabiram še lipo in bezeg, pa koprive, vse za v čaj, pa itak da naberem žajbelj na morju, ker je ful bolj aromatičen, kot tisti, ki zraste doma - predvsem za grlo uporabljam...ne spomnim se ta hip vsega, delam pa tudi jaz regratov sirup, pa smrekove vršičke...aja, letos bom še trpotčev sirup delala, je za pljuča in grlo fajn.




cmokec -> RE: Naravna zdravila (21.4.2008 21:27:08)

Kamilice za čaj, ognjičevo mazilo, žajbelj za grgranje, pa šentjanževo olje, sirup smrekovh vršičkov, pa krema z majaronom za prehlajene noske, brinovo mazilo protim bolečim trebuščkom in krčem, pa suhe borovnice proti driski in še in še.

Kamilice žajbelj imamo na vrtu, mami dela sirup smrekovih vršičkov in šentjanževo olje, drugo pa kupimo večinoma v samostanu Olimje




želva -> RE: Naravna zdravila (22.4.2008 11:33:55)

Za razne čaje nabiram: kamilice, lipo, šipek, meto, meliso, bezeg.delam bezgov sirup, regratov med, vršičke, ribezov šnopc za zdravje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], šentjanževo olje. kej več pa ne znam




Felicita -> RE: Naravna zdravila (22.4.2008 20:39:06)

no da še jest specificiram:
sirup iz smrekovih vršičkov, liker tete pehte (domač 'jeger' s 50 zelišči), domač jabolčni kis (za odpornost, hujšanje, obkladke in seveda solato [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), na vrtu imam skoz svež netresk (za vnetje ušes) in brusnice (za težave z mehurjem). Od čajev nabiram kamilice, meto, meliso, pljučnik, plahtico (za 'ženske' težave), baldrijan, glog. Olje iz šentjanževk, tinktura iz arnike in mazilo iz ognjiča, vse za kožo.




Stran: [1]