UZ glavice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki



Sporočilo


zolika -> UZ glavice (21.4.2008 22:58:25)

Dober večer!

Mi smo danes imeli UZ glavice! Ugotovili so da ima naš fant počeno majhno žilico - pediatrinja je rekla, da ni nič alarmantnega to in da je pri nedonošenčkih to normalno (pri enih) da se zgodi - saj so bili prej rojeni in je bil proces prekinjen!

Je katera izmed vas doživela to? Je imel kdo izmed vaših [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] to?

Malo naju je strah  - pa čeprav je rekla da to ni kaj hudega in da ga bodo še naprej spremljali!

Hvala!




* Mateja * -> RE: UZ glavice (21.4.2008 23:10:04)

jA naš je imel dvakrat izolirano krvavitev na možganih, to ko je bil še na intenzivni. je pa res, da se to velikokrat dogaja in morajo spremljat. Odvisno je od tega kako hitro vidijo krvavitev in če jo lahko zaustavijo. Nikoli pa ne morejo vedeti če bo pustila kakšne posledice. To se vidi z rezvojem. naš je bil še enkrat po prihodu domov na uz, bilo je vse ok, zato nismo več šli.
Verjetno bo tvoj še moral it, ampka ne se bat. Gre zato da ga spremljajo. Ne se sekirat, sproti se vse vidi. Sicer če pa otrok laepo napreduje sploh ni razloga za paniko, tako kot ti je pediatrinja rekla!




zolika -> RE: UZ glavice (22.4.2008 7:38:53)

Oj Mateja!

Res je - naš fant napreduje in to je najvažnejše! Je včeraj rekla pediatrinja,da bo še imel UZ - tako, da vidijo kaj se dogaja!

Te pa skrbi - zagotovo! AMpak mislimo POZITIVNO!

Kok prej pa se je tvoj sonček rodil? Je bil dolgo na intenzivi? KOliko pa je sedaj že star/a?

Lep dan!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.4.2008 11:41:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




zolika -> RE: UZ glavice (22.4.2008 12:44:16)

metulj33: ja - tudi nam  je rekla za RA - zagotovo gremo tja! Imamo pa v ponedeljek posvetovalnico - pa bom tudi vprašala kaj to pomeni in na kaj je dobro bit pozoren! Da bomo znali pravilno ukrepati.

Hvala ti za nasvete! Pridejo še kako prav - sploh ko ne veš kaj to pomeni! HVALA!

LP




* Mateja * -> RE: UZ glavice (23.4.2008 23:29:00)

MOj sin je star že 3, 5 let in se je rodil v 28. tednu. Pa tvoj? Smo boli pa dolge 3 mesece in pol v LJubljani, večino časa na intenzivni v KC-ju, del pa na neonatalnem od. na Pediatrični!!
Takrat sem milsila, da nebo nikoli konec kalvarije za talga in zame!!
Če ga sedaj pogledam se mi zdi kot da ni isti otrok, da Nejc ni isti kot tisti nebogljeni otroček. Kot da so bile tisto samo grde sanje in da se v resnici ni tako zgodilo, da sem nejca kar "dobila". Svašta.
PO tolikem času kot ga je sedaj minilo lahko rečem, da lahko diham umiru, da se  mi ni treba več tako bati za vako reč.




zolika -> RE: UZ glavice (13.5.2008 16:19:23)

ojla!

Kaj se tele počene žilicie zadeva - sem v posvetovalnici vprašala pediatra...kaj , zakaj, kako ,...pa je rekel, da do tega ponavadi pride med porodom, ko se [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] mučijo in pritiskajo skozi porodni kanal...da pa te počene žilice vplivajo v večini na razvoj (motorični) otroka - in da  ga moramo opazovat. V starosti kot je sedaj 2,5 meseca mora dvigovati glavico, ko leži na previjalni, tiščati roke v ustan (dlani in ne več pešičke) ter videti te in se ti nasmejati....

Tako,da...sem bila kr pomirjena, ko mi je to razlagal je naš korenjak tiščal rokice v usta![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]